GENEL Haber Girişi : 19 Nisan 2020 16:13

DİSİDER’DEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE GIDA YARDIMI

DİSİDER’DEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE GIDA YARDIMI
Diyarbakır Siirtliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİSİDER) ve Siirt Vakfı Diyarbakır Şubesi’nin, son yıllarda geleneksel hale getirdiği ‘Ramazan İftar Çadırı’nı, bu yıl koronavirüs bulaşıcı hastalık dolayısıyla, açamayacağı belirtildi
. DİSİDER Başkanı Adnan Öktüren, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, şu görüşleri dile getirdi: ‘Bilindiği üzere, Diyarbakır Siirtliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak, geçtiğimiz yıl Ramazan ayında üç bin kişiye iftar vermiştik. Ayrıca, bir çok aileye gıda, kırtasiye, elbise yardımlarında bulunmuştuk.

Son yıllarda geleneksel hale getirdiğimiz Ramazan İftar Çadırımızı bu yıl, dünya genelinde etkili olan ve yüz binlerce insanın hayatını kaybettiği koronavirüs bulaşıcı hastalık (KOVİD-19) dolayısıyla, açamıyoruz.




 Almış olduğu bir kararla, bu yıl ki yardımların tamamını Gıda Kolisi şeklinde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Yaklaşık 3 bin adet olarak planladığımız gıda kolilerinin dağıtımına başlamış bulunmaktayız. Dernek Üyelerimizin, yakın çevrelerindeki ihtiyaç sahiplerini tespit ederek, gerek şahsım ve gerekse Dernek Yetkilimiz Ekrem Aker’e, referansla adlarını yazdırmaları halinde yardımlar söz konusu ailelere ulaştırılacaktır. 



Her yıl olduğu gibi maddi manevi olanaklarını seferber ederek, hayır hasenat işlerinde elinden gelen bütün gayretleri gösteren Dernek Yönetimimize en kalbi duygularımla teşekkür ederim. Dernek olarak, önümüzdeki süreçte de ihtiyaç sahibi ailelerimize yönelik yardım çalışmalarımız çok yönlü olarak devam edecek. Vatandaşlarımızdan ricamız, Dernek Yönetimimize ve hayır severlere, bizim için manevi anlamda ganimet değeri olan hayır dualarıyla anmalarıdır’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.