GENEL Haber Girişi : 06 Nisan 2022 15:45

DİSİDER İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ BU RAMAZAN’DA DA UNUTMADILAR

DİSİDER İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ BU RAMAZAN’DA DA UNUTMADILAR
Diyarbakır Siirtliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİSİDER) ile Siirt Vakfı Diyarbakır Şubesi tarafından her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı ve giyecek yardımı yapılmaya başlandı.

Geçtiğimiz yıllarda Ramazan aylarında iftar çadırı kurarak binlerce kişiye iftar veren Diyarbakır Siirtliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİSİDER) ile Siirt Vakfı Diyarbakır Şubesi son iki yıldır pandemi nedeniyle iftar çadırı kurmayıp yerine ihtiyaç sahibi binlerce aileye hem gıda hemde giyim yardımında bulunuyor.


DİSİDER ve Siirt Vakfı Diyarbakır Şube Başkanı Adnan Öktüren önceki yıllarda Ramazan ayında yaklaşık 4 bin kişiye gıda kolisi verdiklerini belirterek bu yıl sayıyı artırarak yaklaşık 5 bin aileye hem gıda hemde giyim yardımında bulunacaklarını söyledi.



Pandemi nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu yılda gıda kolileri halinde ihtiyaç sahiplerine ulaşacaklarını belirten Başkan Öktüren, “Pandemi salgını nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu yılda yardımlarımızın tamamını gıda kolisi şeklinde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Geçen yıl yaklaşık 4 bin ihtiyaç sahibi ailemize gıda kolisi ulaştırdık bu yıl sayıyı artırdık.




Bir yıl içerisinde dernek olarak araştırdığımız ihtiyaç sahibi yaklaşık 5 bin aileye hem gıda kolisi yardımında hemde giyim yardımında bulunmaya karar verdik. Ramazan ayının başlamasıyla bu yardımlarımızı dağıtmaya başladık. Yardım kolilerimizi gündüz gelip alanlar dışında gelemeyecek durumda olan vatandaşlarımıza iftardan sonra Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile evlerine giderek teslim ediyoruz.




Her yıl olduğu gibi maddi ve manevi olanaklarını seferber ederek hayır işlerinde elinden gelen bütün gayretleri gösteren kıymetli dernek yönetimize teşekkür ederim. Dernek olarak her zaman olduğu gibi ilerleyen süreçtede ihtiyaç sahibi ailelerimize yönelik yardım çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.