GENEL Haber Girişi : 20 Temmuz 2019 15:01

DİYARBAKIR’A YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLER!

DİYARBAKIR’A YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLER!
Her geçen gün gelişen ve büyüyen Diyarbakır’da, özellikle şehir merkezinde bulunan metruk binalar ile yıkılması gereken veya yıkımı yapılmasına rağmen temizleme çalışmaları yapılmadığı için korku ve tehlike saçan binaların görüntüsü, vatandaşları bir hayl
Özellikle Merkez Yenişehir ilçesine bağlı Ofis semti, Lise Caddesi gibi belirli noktalarda yaşanan bu soruna, vatandaşlar bir an önce çözüm bulunması gerektiğini belirtiyorlar. Gerek boş alanlar ve gerekse metruk binalar ile, yıkımı tamamlanmasına rağmen, gerekli hijyen çalışmalarının yapılmadığı binalar, haklı olarak vatandaşları çileden çıkarmış durumda. Vatandaşlar, yetkililerden duyarlılık beklediklerini belirterek şunları söylediler: ‘Gerek buralarda yaşayan mahalle sakinleri ve gerekse çevre esnafları olarak, bu görüntüden oldukça sıkıntı duyuyoruz.



Her tarafın cam ve moloz yığınları ile dolu olduğu bu mekanlar, tinerciler, balliciler, hırsızlar ve uyuşturucu kullanıcılarının meskeni haline gelmiş durumda. Özellikle geceleri, çocuklarımız ve ailelerimizle buraların önünden geçemez oluyoruz. Cam gibi kesici ve delici maddelerin olması da cabası. Somut örnek vermek gerekirse, Merkez Yenişehir İlçemiz Ofis semtimizin en işlek yerinde, her gün binlerce insanın geçiş noktasında Sanat Sokağı bitiminde metruk bir bina var. Ne yazık ki, tinerciler, uyuşturucu bağımlıları, baliciler, içip içip sızanların uğrak yeri haline gelmiş durumda. Her taraf kırılmış içki şişeleri ve cam kırıklarıyla dolu. 




Büyükşehir Belediyesinin bu tür konularda hassasiyet göstermesi gerekiyor. Aynı zamanda son yıllarda turist yoğunluğunun yaşadığı kentimizde, bu görüntüler, turizm açısından da olumsuz puan almamıza sebep oluyor. Her gün kentimizi ve özellikle Suriçi ve Yenişehir İlçemizi gezen yabancı turistler, bu manzarayı gördüklerinde hiç hoş bir durum olmuyor. Zaman zaman denk geldiğimiz gayri ahlaki görüntüler de zaten hepimizi rahatsız ediyor. Her gün on binlerce insanın uğradığı, dolaştığı, resmi kurum veya kuruluşlarda işlerini hallettiği Merkez Yenişehir İlçemiz ve özellikle Ofis semtimiz, bu tür sıkıntılardan kurtarılmalı. Bizler vatandaşlar olarak, üstümüze düşeni yapmaya hazırız. Yeter ki, ilgili kurum ve kuruluşlar harekete geçsinler.’

KAYNAK:GÜNEYDOĞU GÜNCEL

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.