Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi yerleşkesinde inşa edilen Rahmet-i Rahman Camii ve Kur’ân Kursu’nun açılışı, düzenlenen programla gerçekleştirildi.
25 Temmuz 2025 Cuma günü gerçekleşen açılışa çok sayıda davetli katıldı. Cuma namazının bu yeni mabette kılınmasıyla başlayan program, dualar ve ikramlarla devam etti.
Hayırsever Bektaş ve Özbek ailelerinin katkılarıyla inşa edilen cami ve Kur’ân Kursu, mimarisi ve manevi atmosferiyle büyük takdir topladı. Açılışa katılan vatandaşlar, yapılan hayırdan duydukları memnuniyeti dile getirirken, bu tür eserlerin toplumda birlik ve beraberliği pekiştirdiğini ifade ettiler.
Açılışa katılan isimlerden biri olan Mehmet Yüksel, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Bugün burada, gönüllerin duasıyla ve hayırsever kardeşlerimizin katkısıyla yükselen çok kıymetli bir mabedin açılışına şahitlik ettik. Böyle bir eserin açılışında bulunmak, cuma namazımızı bu güzide camide kılmak bizim için büyük bir şereftir. Bektaş ve Özbek ailelerine bu güzel eseri bölgemize kazandırdıkları için gönülden teşekkür ediyorum. Rabbim, bu gibi hayırlı hizmetleri daim kılsın.”
Program, cuma namazının ardından katılımcılara ikram edilen yemekle sona erdi.