GENEL Haber Girişi : 02 Aralık 2018 16:40

Diyarbakır’da İlk etli ekmek lokantası dualarla açıldı

Diyarbakır’da İlk etli ekmek lokantası dualarla açıldı
Diyarbakır'da genç girişimci işadamları Ferhat Efe, Yakup Arslan, Muhammet Çakırca bir araya gelerek, Türk mutfağının adını yaşatan ve Konya'ya has olan etli ekmek lokantasını Diyarbakır'da dualarla açtı.
Konya ve civarına özgü, kıymalı pideye benzeyen yiyecek olan etli ekmek artık Diyarbakırlılar tarafından da tadılacak. Diyarbakır bir araya gelen üç genç girişimci Mevlana Etli Ekmek Lokantası'nı açarak Diyarbakırlıların hizmetine sundu.



Genç girişimciler Ferhat Efe, Yakup Arslan ve Muhammet Çakırca, Diyarbakır'a Konya ile özdeşleşen etli ekmeği sunmak adına böyle bir girişime girdiklerini belirterek tüm Diyarbakırlıları işletmelerine beklediklerini söyledi. 



Diyarbakır'ın Dağkapı semtinde bulunan adliyenin karşısında Karakoç Plazada faaliyet gösteren Mevlana Etli Ekmek Lokantası'nın açılışına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla, eski Tarım Bakanı AK Parti Diyarbakır Milletvekili ,Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Ebubekir Bal, eski Tarım Bakanı Yardımcısı Kutbettin Arzu, AK Parti İl Başkanı Serdar Budak, AK Parti Bismil İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya,



AK Parti Diyarbakır Merkez Kayapınar Belediye Başkan aday adayı kadın program yapımcısı ve sunucusu Tuba Nergiz, AK Parti Lice Belediye Başkan aday adayı Ethem Bahri Anlı,Karakoç Group Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Zülküf Karakoç, Hani AK Parti Belediye Başkan aday adayı,İş adamı Ali İhsan Elbey ,



Hani AK Parti Belediye Başkan aday adayı Ali Aktay,Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma hastanesi Kalite Koordinatörü  Uz.dr.Nurettin Görmez,TÜGVA Kayapınar Teşkilat Başkanı Baran Aktay, Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, STK'lar, Dernek ve Oda Başkanları, siyasiler, işadamları, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ayrıyetten açılışa bir çok çelenk ve çiçek gönderildi. 



Meşhur Konya Etli Ekmeğini yapan ve Konya'dan özel olarak getirilen 3 aşçının yaptığı lezzetli yemekleri davetliler ve Diyarbakırlılar beğendiler. Konya'nın sille taşından yapılan fırında usta ellerden hazırlanarak pişen etli ekmekler davetliler tarafından adeta kapışıldı.  



Diyarbakır'a farklı lezzetlerin tadılacağı böylesi bir mekan açtıkları için girişimcilere teşekkür eden eski Tarım Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili ,Mehmet Mehdi Eker hayırlı olsun temennisinde bulundu. Eker, "Kentimizde böylesi güzel bir mekanın açılması bizleri mutlu ediyor. Cenab-ı Allah utandırmasın hayırlara vesile olsun.



Konya'ya has Mevlana meşhur etli ekmeğinin Diyarbakır'da servis edilmesi sevindiricidir. Hem böylesi bir mekanda 35 personelinde çalışması Diyarbakır istihdamına da yönelik faydalıdır. Genç girişimci mekan sahiplerine teşekkür ederim " dedi. 



Konya'nın etli ekmeğinin yanı sıra Mevlana'ya has özel harmanlanmış baharatlar eşliğinde lezzetli kebaplar ve Diyarbakır'ın meşhur Dolması ve içli köftesinin de servis edildiği işletmede ana yemek olarak, 




Etli Ekmek, Bıçak Arası, Sade Kekikli, Mevlana Special, Mevlana, Sac Tava, Kuzu İncik Haşlama, Fırın incik, Fırın İncik, Fırında Kuzu Gerdan, Sulu Kavurma, Güveç, Kuzu Tandır, Kuru Fasülye, Bulgur Pilavı, Pirinç Pilavı,



Börek ikram edilirken, çorba çeşitleri olarak ta Konya'nın meşhur Bamya Çorbası, Mercimek Çorbası, Ayran Aşı Çorbası, Yayla Çorbası ikram ediliyor. Kebap çeşitleri olarak Beyti, Adana, Sade, Domatesli, Patlıcanlı, Ciğer, Kuşbaşı, Kemikli, Pirzola, Tavuk Şiş, Kanat, Karışık, Fıstıklı, ikram ediliyor.



Mevlana Etli Ekmek Lokantası yemek sonrası misafirlerine tatlı çeşitleri olarak ta İrmik Helvası (İkramımızdır)Cevizli Baklava, Saç Arası tatlısı ikramında bulunuyor.  




Diyarbakır'da her türden lezzetin yer aldığını ancak Konya'ya has lezzetlerin eksik olduğunu ve bu sebepten böyle bir mekan kurmak istediklerini belirten genç girişimciler Ferhat Efe, Yakup Arslan ve Muhammet Çakırca, "Diyarbakır'da böyle bir mekanın eksik olduğunu  gördük, arkadaşlarımızla Konya yöresinin meşhur Mevlana   etli ekmek lokantasını açma gereğini duyduk ve bu işletmemizi kurduk.




1 metre 20 santim ve  1 metre 30 santim ölçülerinde hazırlanan etli ekmeklerimizi müşterilerimizin hizmetine sunduk. Ürünümüz çok hafif ve fiyatlarımızda çok caziptir" dediler. 



Öte yandan açılışta kendilerini yalnız bırakmayan davetlilere de teşekkür eden genç girişimciler, "Açılışımıza gelerek bizleri yalnız bırakmayan değerli siyasetçi büyüklerimiz, Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz, STK başkanlarımız, 



daire müdürlerimiz, belediye başkan adaylarımız ve tüm Diyarbakır halkına sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu arada mekanımızda toplantı, özel günler, özel grup toplantıları da yapılmaktadır. Evlere işyerlerine servis yapılmaktadır.Ağzının tadını bilen tüm halkımızı mekanımıza bekliyoruz" diye konuştular.  




HABER.YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.