GENEL Haber Girişi : 14 Nisan 2019 21:48

Diyarbakır'da korsan servis araçlarına tepki

Diyarbakır'da korsan servis araçlarına tepki
Açıklamalarda bulunan Diyarbakır Servis Araçları Esnaf Oda başkanı Mahmut Kaya şunları söyledi:
‘Bildiğiniz gibi Diyarbakır İlimiz, son yıllarda hızlı bir büyüme içinde. Çevre İl ve İlçelerin yanısıra, İlimize bağlı İlçeler ve köylerden yaşanan göç dolayısıyla, nüfusumuz hızlı bir artış trendi yaşıyor. Bu artış, bütün hizmet sektörüne olumlu yansımakla birlikte, bazı kötü niyetli kimselere karşı dikkatli olmamız gerekiyor. Korsan faaliyet gösteren servis araçlarının, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da fırsat vermeyeceğimizi, muhtelif platformlarda dile getirmiştik. Korsan çalışan servisler, hem kayıtlı olarak çalışan, vergisini ödeyen meslektaşlarımızı mağdur ettikleri gibi, hem de velilerimiz ve öğrencilerimizi mağdur etmekteler. Esnaflarımızın haklarını koruyabilmek için, var gücümüzle çalışıyoruz. 
 
 
 
 İlimiz Emniyet Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmelerde, korsan çalışan araçları yok etme için berber çalışacağız. Ayrıca her yıl Mart ve Ağustos aylarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi UKOME daire başkanlığında güzergâh belgesi alma zorunluluğu vardır. Genelde esnaflarımız güzergâhlarını almaya gittikleri zaman UKOME daire başkanlığında sistem olmadığı için esnaflarımıza güzergâh belgesi verilemiyor. Bu sebepten dolayı trafik ekiplerince yapılan kontrollerde güzergâh belgesi olmadığı için esnaflarımızın araçları bağlanıyor. Bu durum, esnaflarımızın büyük mağduriyetlerine yol açıyor. Sistem olmadığında UKOME daire başkanı ve çalışan memurların esnaflarımıza bir belge veya bir yazının vermesi gerekiyor. Böylelikle bu mağduriyetin önüne geçebiliriz. 


 
UKOME daire başkanı çevre illerimizde birçoğunda güzergâh ücreti alınmıyor. Diğer illerde en fazla 350 TL. alınıyor. Biz de ise minibüslerde 505, Otobüslerde 605 TL. Güzergâh ücreti alınıyor.Bu güzergâh ücretlerinin Diyarbakır için çok fazla olduğunu ve bu fiyatların düşürülmesini talep ediyorum. Zabıta Ekiplerinde görev yapan memurların da, korsan konusunda polis ekiplerine yardımcı olmalarını talep ediyoruz. Sayın daire başkanımız,servis esnaflarımızın bir öğrenciyi ortalama 80 liraya taşıdığını unutmasın. Ayrıca komşu illerimiz Elazığ, Mardin ve Batmanda, bir öğrenciyi 130 liraya taşıdıklarını bildirmişlerdi. 
 
 
 ANNE VE BABALARIN HAKLI ENDİŞESİNİ DİLE GETİRİYORUZ 
 
 
 Bunun yanısıra Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği Medya Tanıtım Başkanı Sedat Güler’ede bu konuya gösterdiği hassasiyet nedeniyle en kalbi duygularımızla teşekkür ediyor, bu tür duyarlı çalışmaların aralıksız olarak devamını diliyoruz. Unutmayalım ki, hiçbir şey, çocuklarımızın can güvenliğinden daha önemli değildir. Kayıt dışı ve gerekli standartlara haiz olmayan korsan servisler, her şeyden önce, biricik evlatlarımızın can güvenliğini tehlikeye atan unsurlardan birisidir. Dolayısıyla, Sayın Sedat Güler gibi, bütün SİAD’ların, STK’ların bu konuya hassasiyet göstermelerini bekliyoruz’.  
 
AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZA KALİTELİ HİZMET SUNABİLMEK 
 
 Diyarbakır Servisçiler odası yönetimi olarak amacımız, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza iyi ve kaliteli bir hizmet sunabilmektir. Esnafımızın kılık kıyafet, disiplin ve her türlü kusurundan odamız yönetimi sorumlu olup, muhatap alınacaktır. Odamıza kayıtlı servis şoförlerimizin tümü kural kaideye uyum sağlamaktadırlar. Velilerimizin her ne sorunları olursa olsun mutlaka bizlere ulaşıp sorunlarını iletsinler. Elimizden gelen ne olursa olsun yapmaya çalışacağız. Sorunların çözümü için elimizden geleni yapacağız inşallah. 999 tane servis araçlarımız bulunmakta. Göreve yeni atanan İlimiz Milli Eğitim Müdürümüze hayırlı olsun ziyaretine gittiğimizde, yaşadığımız mevcut sorunları dile getireceğiz’. 


 
İLİMİZ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜN ÇABALARI TAKDİRE ŞAYAN  
 
 
Diyarbakır Servis Araçları Esnaf Oda başkanı Mahmut Kaya, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün konuya gösterdiği duyarlılığın çok önemli olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: ‘Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Sayın Tacettin Aslan, Trafik Denetlemeden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Enver Erbil Karaca, Trafik Denetleme Şube Müdürü Battal Saraçoğlu ile trafik denetleme ekiplerine ve trafik denetleme sivil ekibine korsan araçlar üzerinde yaptıkları özverili çalışmadan dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz. Unutmayalım ki, bu çocuklar hepimizin. Dolayısıyla, çocuklarımızın can güvenliğiyle ilgili bu konuya hepimiz gereken titizliği göstermeliyiz’. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.