GENEL Haber Girişi : 12 Eylül 2018 17:42

Diyarbakır’da sağlıkta skandallar bitmiyor

Diyarbakır’da sağlıkta skandallar bitmiyor
Yıllardan beri hükümetin vatandaşlar için önem vererek seferber ettiği sağlık politikası, maalesef Diyarbakır' da görev yapan liyakatsiz yöneticiler tarafından sekteye uğratıldığı iddia edildi.
Hastanelerde yaşanan sıkıntıların yanı sıra bir çok hastanede kesilen 'döner sermaye' parası da sağlığı sekteye uğratmaya yol açtı. Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk hastanesinde görev yapan Doktorlara, ek ödeme altında ödenen "Döner Sermaye" parası, idare tarafından kesilince, doktorlar da bunun neticesinde grev yaparak, hasta bakmamaya başladılar. Diyarbakır Sağlık Teşkilatı çökmüş durumda ve dikiş tutmuyor, hal böyle iken tutacağada benzemiyor. Hasta yataklarının kirli olması, klimaların çalışmaması, endoskopi cihazının arızalı olması, hastanelerde park sorunlarının artması, hastalara iyi davranılmadığı iddiaları ise hasta yakınlarını çileden çıkarmaya başladı. Yaşanan bu olayları sosyal paylaşım sitelerinde paylaşan hasta yakınları devlet büyüklerinin bir an önce bu olaya el atması konusunda görüş bildirdi. Hastanelerde muayene, emar, tomografi, ultrason ve tahliller için günler, haftalar ve bazen de aylarca bekleniliyor, temizliğin olmayışı, bazı personellerin vatandaşlara ilgi ve alakasız davranışları, malzeme olmamasından dolayı, birçok ameliyatların yapılmaması ve mevcut idarecilerin liyakatli personellere ve iyi hekimlere ''MOBBİNG" uyguladıkları iddiası nedeniyle tayin istemelerine neden olmaları, bardağı taşıran son damla oldu. Bu olaylara bugün bir yenisi daha eklendi. Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk hastalıkları hastanesinde görev yapan Doktorlara, ek ödeme altında ödenen "Döner Sermaye" parası, idare tarafından kesilince, doktorlar da bunun neticesinde grev yaparak, hasta bakmamaya başladılar. Bunun neticesinde, vatandaşlar da mağdur olunca, doktorlar ve vatandaşlar arasında kavga çıkmış olup, sonucunda polis çağrılarak olayın daha fazla büyümemesi için müdahale edildi. Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk hastalıkları hastanesinde 32 doktorun grev yaptığı, bu grevlerin her gün sürdüğü gelen bilgiler arasında olup, diğer hastanelerde de döner sermaye ödeme sıkıntısının olduğu ve bu grevlerin diğer hastanelerde de yaşanacağı yine gelen bilgiler arasındadır. Şikayetlerini dile getiren vatandaşlar "Başta Sağlık Bakanı olmak üzere, bu ilin siyasilerini de göreve davet ediyoruz." dediler. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde temizliğin olmayışı, aylardır Endoskopi cihazının arızalı olması ve personel eksikliği, vatandaşların muayene çilesi ve idarenin bunlara duyarsız kalması, sözün bittiği yerdir. Hayat felsefesinde herşeyin başının sağlık olması, ancak bunun Diyarbakır' da gerçek manada ve sağlıklı bir şekilde idare edilmeyerek, hizmetin en güzel şekilde halka sunulması, Sağlık Bakanlığının tasarrufunda olan bir hizmettir Sağlık Bakanlığının, bu kadar haber ve şikayetler neticesinde herhangi bir işlem yapmayarak seyirci kalması, Cumhurbaşkanımızın halkı için yapmış olduğu hizmetleri de, Sağlık Bakanlığının denetim mekanizmasını çalıştırmaması, devasa yatırımları halkın gözünde karalamak ta ve gölge düşürmektedir.

Kaynak: Diyarınsesi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.