GENEL Haber Girişi : 17 Şubat 2022 18:59

Diyarbakır'da sokak hayvanları için dernek kuruldu

Diyarbakır'da sokak hayvanları için dernek kuruldu
Diyarbakır'da, yaptığı insani yardımlarla tanınan Dermanbaba lakaplı hayırsever Yılmaz Acu, Diyarbakır 'Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği'ni kurdu.
Kentin birçok noktasında bulunan fakir ve yardıma muhtaç ailelerin yanı sıra sokak hayvanlarını da unutmayarak sokak sokak dolaşıp onlara yiyecek veren Acu, bu yardımlarını ileri bir seviyeye getirerek sokak hayvanlarını koruyup yaşatmak için Diyarbakır 'Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği’ni kurdu.


'Herkes Hayvan Sevmelidir' sloganıyla hareket eden Diyarbakır Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği'ni yedi kişilik yönetim kurulu oluşturarak kurduklarını belirten Dernek Başkanı Yılmaz Acu, "Zorlu pandemi sürecinden bu yana sokak hayvanlarının dışarıda aç ve perişan olduklarına şahit oldum. Bu durum beni oldukça etkiledi bende esnaflardan topladığım atık yemekleri sokak sokak dolaşıp sokaklarda yaşayan hayvanları beslemeye başladım.




Motorsikletim ile gittiğim lokantalardan aldığım arta kalan yemekler olsun, hayırseverlerden aldığım hayvan yemleri olsun Diyarbakır'ın içi olsun ilçeleri olsun heryeri dolaşarak sokak hayvanlarını besliyorum. Bu şekilde çıktığımız yolculukta birde dernek kurararak sokak hayvanlarına destek olmak istediğimiz için Diyarbakır Sokak Hayvanlarını Koruma veYaşatma Derneği'ni kurmaya karar verdim" dedi.




 HAYVAN SEVGİSİNİ ANNESİ AŞILADI

Hayvan sevgisini çocukluk yıllarında annesinin sokak hayvanlarını beslediği dönemlerde aldığını belirten Başkan Acu, "Hayvan sevgisini rahmetli annemden aldım annem 1974 yıllarında kedileri havlulu bahçemizde çok beslerdi benimde serüvenimiz öyle başladı. Hergün düzenli olarak sabah, öğle ve akşam motorsikletimle esnaflardan topladığım kelle paça atıklarını dağıtıyorum müthiç derece mutlu oluyorum. Derneğimiz bünyesinde Allah kısmet ederse hayvanlarımıza çok sahip çıkacağım en güzel hayır sokak hayvanlarına sahip çıkmaktır mutlu oluyorum karınlarını doyurduğum zaman" diye konuştu.


'İLK HEDEFİM BİR BARINAK KURMAK'

Kendine hedef olarak sokak hayvanları için çok fonksiyonlu bir barınak kurmak olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Acu, "İlk hedefim bir barınak kurmak barınakta bir veterin hekim almak çeşitli nedenlerle yaralanan hayvanları tedavi etirip sağlıklarına kavuşturmak olacak hayvanlarımız şiddet uygulayan kim olursa olsun beni karşılarında görecekler. Kedi köpekler için yuva yapacağız kışın soğuktan ölüyorlar. Bu talihsiz olaylar beni derinden üzüyor binlerce sokak hayvanlarına umut olacağız. 1 araç en kısa zamanda alıp hayvanlarımıza hizmet için çaba göstereceğiz" diye konuştu.



"SAYIN VALİMİZDEN DERNEĞİMİZ İÇİN YER TAHSİSİ İSTİYORUZ"

Dernek olarak Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon merkezi ile koordineli olarak çalışacaklarını da anlatan Başkan Acu, "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi İle koordineli çalışacağız. Türkiye’nin en güzel barınağı Diyarbakır Valisi sayın Münir Karaloğlu beyin destekleri ile geçtiğimiz aylarda hizmete girdi. Sayın Valimizin başkanlığında Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları için çok güzel çalışma yapmaktadırlar. Bu konuda sayın valimize sonsuz teşekkür ederim. Bende derneğimiz konusunda Sayın Valimizden derneğimiz için uygun bir yerde dernek binası olarak yer talebinde bulunmak istiyorum. Sayın Valimizin uygun göreceği bir yerde dernek binamız olursa çalışmalarımızı o dernek yerimizden daha rahat bir şekilde tamamlayabiliriz" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.