GENEL Haber Girişi : 07 Nisan 2019 15:06

Diyarbakır’dan ‘Kuaförüm Sensin’ programına tepki

Diyarbakır’dan ‘Kuaförüm Sensin’ programına tepki
Diyarbakır Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Cemil Değirmenci özel bir televizyon kanalında yayına başlayan ‘Kuaförüm Sensin’ isimli programda kuaförlerin birbirlerine yönelik üslup ve modellerine yaptıkları tavır nedeniyle tepki gösterdi.
Oda adına açıklamada bulunan ve yapılan program üzerine kendilerine şikayet telefonları geldiğini belirten Diyarbakır Berberler ve Kuaförler Odası  Başkanı Cemil Değirmenci, söz konusu programa yönelik oda olarak yasal süreci başlattıklarını belirtti.  


Taraflarına ulaşan şikayetler üzerine böyle bir açıklama yapmak durumunda kaldıklarını belirten Diyarbakır Berberler ve Kuaförler Odası  Başkanı Cemil Değirmenci açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 


Sayın Meslektaşlarımız ve Değerli Üyelerimiz; 

01.04.2019 tarihinde Show TV’de yayına başlayan Kuaförüm Sensin adlı yarışma programı nedeniyle Oda’mıza çok sayıda yazılı ve sözlü şikâyet ulaşmıştır. Meslek camiamızda söz konusu program nedeniyle oldukça derin bir rahatsızlık duyulmuştur. 





Tarafımıza ulaşan bu şikâyetler neticesinde adı geçen program tarafımızca takibe alınmıştır. Nihayetinde yayında; kuaförlerin birbirlerine yönelik üslupları ile saç ve makyajını yaptıkları modellere yönelik tavır, davranışlarının meslek ilkelerimize uymadığı ve bu mesleği icra eden değerli üyelerimizi asla yansıtmadığı tarafımızca da anlaşılmıştır. 


Her ne kadar söz konusu programın ve yayında reyting uğruna kuaförlük mesleğinde kabulü mümkün olmayacak davranışları sergileyen kişilerin asla kuaförlük mesleğini temsil etmediğini unutmadan, toplum nezninde kuaförler, makyözler, makyörler ve değerli hanımefendi müşterilerimiz üzerinde negatif bir intiba uyandırarak, toplum huzur ve refahına hiçbir katkısı olmayan bu tür yayınlara tepkimizi en güçlü şekilde vermeliyiz, vereceğiz. 
08.04.2019 tarihi itibari ile Diyarbakir İl sınırları içerisinde, Odamıza üye olan meslektaşlarımızın bu tür yayınlar içerisinde meslek onuruna aykırı tavır ve davranış içerisinde olanlar ile alakalı disiplin soruşturması başlatacağımızı kamuoyuna duyururuz. 



İş bu yarışmaya, yarışmalara katılan ve meslek odamıza üye olmayan diğer kişiler ile alakalı, Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Federasyonumuzun konuyla ilgili şikayetlerin çözümünü ivedi bir şekilde çözmesini talep ediyor, Bu kişilerin bağlı bulunduğu meslek odalarını tespit ederek kendi illerinde disiplin kurullarına sevkini sağlamasını öneriyoruz. 
Nihayetinde yukarıda bildirdiğimiz rahatsızlıklarımız nedeniyle söz konusu programa yönelik yasal sürecin Oda’mız avukatlarınca başlatıldığını tüm değerli meslektaşlarımıza duyururuz. 
Berberler ve Kuaförler Federasyonu  Odamızın federasyona yaptığı müracaat neticesinde federasyonumuz  tarafımıza mevcut yasal süre için başlatıldığını bildirmiştir. Federasyonumuzun  alaka ilgilerinden dolayı camiamız olarak teşekkür ediyoruz. 
 
 
ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.