GENEL Haber Girişi : 18 Şubat 2020 18:14

DİYARBAKIR, ‘HACI ANNESİNİ’ KAYBETTİ

DİYARBAKIR, ‘HACI ANNESİNİ’ KAYBETTİ
D.BAKIR- Peygamberler, Sahabeler ve Evliyalar Beldesi Diyarbakır, sinesinden bir çok şair, yazar, fikir ve bilim insanları, düşünür ve hattatlar çıkardı, çıkarmaya da devam ediyor. Adanmışlık ruhuyla çıktıkları bu kutlu yolculukta, zaman ve mekân farkı gö
İşte bunlardan birisi de, Mukaddes Diyarbakır’ın bağrından çıkmış, bir Eğitim gönüllüsü olan Mevlüde Tütenk, tedavi gördüğü hastanede, Hak’kın rahmetine kavuştu.

Evinde düşerek beyin kanaması geçirmesinin ardından, hastaneye kaldırılıp yoğun bakıma alınmıştı Mevlüde Hoca. Ziya Gökalp Lisesi öğretmenlerinden Mevlüde Tütenk, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Burada duran kalbine yapılan müdahalenin ardından, yoğun bakım ünitesine alınan Tütenk’in yaşam destek cihazına bağlı olduğu ve bilincinin kapalı olduğu öğrenildi.




Açıklamalarda bulunan Diyarbakır Genç İş Adamları Derneği (GİAD) Başkanı Remzi Kaymak, şunları söyledi: ‘Ben de, Ziya Gökalp Lisesinde okudum. Merhume hocamız, benim gibi binlerce iş adamı, esnaf, öğretmen, siyasetçi ve bürokrat yetiştirdi. Diyarbakır’ın en sevilen ve sayılan simalarındandı. Yetiştirdiği öğrenciler arasında, profesörler, Valiler, Emniyet Müdürleri, Askeriyede genel rütbesine kadar yükselen Subaylar, politikacılar var. Benim ve hepimizin Hacı Anasıydı, Mevlüde Tütenk.

Allah, rahmet eylesin, hocamız eğitime ömür boyu hizmet verdi. Canlı bir tarihti; vefatıyla bir dönem kapandı. Hacı Ana ve Deli Mevlo ünvanlı hocamız, Eğitim gönüllüsü Mevlüde Hocamız, bugün gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Öğlen Namazını müteakiben Yeniköy Mezarlığında kılınan Cenaze Namazı sonrasında, toprağa verildi. Taziye yeri ise, Dünya kavşağında bulunan Hazreti Ali Camisidir’.



HAYATI BOYUNCA İNSAN YETİŞTİRMEYE ÇALIŞTI

Diyarbakır Genç İş Adamları Derneği (GİAD) Başkanı Remzi Kaymak, Tarih Öğretmeni Mevlüde Tütenk’in, Eğitim-Öğretime büyük hizmetler sunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

‘Mevlüde Hocamız, Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesinde Tarih öğretmeniydi. Benim de tarih öğretmenimdi. Mevlüde Hocanın dersleri, eğlenceli geçirdi. Ziya Gökalp Lisesinin o dönem öğrencileri hatırlayacaklardır. Çok sevilen bir Hocaydı Mevlüde Hoca. Eğitim hayatı boyunca, binlerce öğrenci yetiştirdi. Bugüne kadar onu sevmeyeni duymadım, görmedim. Onun derste ve okul hayatındaki tutum ve davranışları anlatmakla bitmez. Güler yüzlü ve sevecen tavırlarıyla yaklaşırdı insanlara. Öğrencilerini yalnız bırakmaz, sorunlarıyla ilgilenip yardımcı olmaya çalışırdı.

Allah, rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Herkes ondan razıydı, biz de ondan razıydık. Başta öğrencileri olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağ olsun. Güle Güle Deli Mevlo’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.