GENEL Haber Girişi : 09 Nisan 2020 22:21

DİYARBAKIR HALKINA YARDIM ÇAĞRISI

DİYARBAKIR HALKINA YARDIM ÇAĞRISI
İYARBAKIR – Gazetemiz yazarlarından Mehmet Zeki Özer, koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşayan vatandaşlara yönelik yardım çağrısında bulundu.

Diyarbakır Milletvekilleri, Belediye Başkanları, STK Temsilcileri ve İş camiasına seslenen Özer, “Devletimizin başlattığı yardım kampanyasına yapılan desteklerin dışında hepimiz kendi çevremizdeki yoksullara da yardım etmeliyiz. Bu noktada Diyarbakır’ın önde gelen isimlerine yardım çağrısında bulunuyoruz” dedi.


Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlar ekonomik sıkıntılar yaşıyor. Yaşanan sıkıntıların giderilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde “Biz Bize Yeteriz Türkiye’m” kampanyası başlatıldı. Yardım kampanyasına yoğun bir katılım sağlanırken gazetemiz yazarlarından Mehmet Zeki Özer, Diyarbakır Milletvekilleri, Belediye Başkanları, STK Temsilcileri ve İş camiasına çağrıda bulundu.


Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan yardım kampanyası dışında herkesin çevresindeki yardıma muhtaç yoksullara yardım etmesi gerektiğini söyleyen Özer, yaklaşan Ramazan Ayı nedeniyle yardımlaşmanın da artması gerektiğini söyledi. Özellikle Diyarbakır Milletvekillerinin bu süreçte yardıma muhtaç Diyarbakır halkına ulaşması gerektiğini dile getiren Özer, herkesi duyarlı olmaya çağırdı.


“İFTAR ÇADIRI YERİNE YARDIMLAR YAPILSIN”

Yaklaşan Ramazan Ayı nedeniyle her yıl şehrin belirli noktalarında Kızılay ve Belediyeler tarafından kurulan yardım çadırlarının yerine bu yıl mağdur vatandaşlara yardım yapılması gerektiğini söyleyen Özer, şu ifadeleri kullandı: “Her Ramazan Ayında ilimizin farklı noktalarına kurulan yardım çadırları yerine bu yıl vatandaşlara ayni ve nakdi yardımlar yapılmalı. İçinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte birlik olmamız gerekmektedir. Evlerine yardım ulaşmayan ve haberdar olmadığımız çok sayıda vatandaşımız var.

Bu vatandaşlarımızın tespitini yapıp yardım ulaştırmalıyız. Herkes elinden geldiğince çevresindeki ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmalı. Bu süreçte özellikle Milletvekillerimize büyük bir sorumluluk düşmektedir. Diyarbakırlı vatandaşlarımızı temsil eden Milletvekillerimiz bu sıkıntılı ve zorlu süreçte vatandaşın yanında olmalı ve vatandaşlara yardım eli uzatmalıdır. Vatandaşların sıkıntılarını bir nebzede olsa azaltmak için herkes elini taşın altına koymalıdır.”


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.