GENEL Haber Girişi : 26 Mart 2022 23:59

“DİYARBAKIR'IN EĞİTİMLE İMTİHANI“ SÖYLEŞİSİ DÜZENLENDİ

“DİYARBAKIR'IN EĞİTİMLE İMTİHANI“ SÖYLEŞİSİ DÜZENLENDİ
Kültür, sanat, eğitim ve edebiyat beşiği Diyarbakır'da, bugün (Cumartesi) "Düşünenlerin ve Üretenlerin Kenti; Diyarbakır'ın Eğitimle İmtihanı" konulu söyleşi düzenlendi.

"DİYŞAD 2022 Kültür, Sanat ve Edebiyat Sezonu" bülteniyle Ocak ayından itibaren "Hevsel Edebiyat Sohbetleri" kapsamında düzenlenen söyleşilerin Mart ayı konuğu, Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Av. Aydın Ak idi.

 

DİYŞAD organizasyonuyla Cîgerxwîn Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen söyleşinin moderatörlüğünü ise, Hevsel Dergisi Editörü ve DİYŞAD İcra Heyeti başkanı Tarihçi/Yazar Veysi Fida yaptı.

DİYŞAD İcra ve Organizasyon Heyeti üyeleri Hüseyin Acar ve Murat Selçuk'un organizasyon yönetiminde programa başlandı.

DİYŞAD Genel Sekreteri Mehmet Tanrıkulu'nun selamlama ve program açışıyla konuşmacılar sahnede yerlerini aldılar. Moderatör Veysi Fida'nın yaptığı giriş konuşmasının ardından söyleşiye geçildi.

 

"Diyarbakır'ın Eğitimle İmtihanı" ana temasında gerçekleştirilen söyleşide, Cumhuriyetten günümüze Diyarbakır eğitiminin serüveni, artıları ve eksileri ele alındı. Eğitimde nitelik arttırma, eğiticinin eğitimi ve günümüzdeki eğitim seferberliğine özellikle dikkat çekildi.

Soru cevap halinde sürdürulen söyleşide Veysi Fida'nın sorularına samimiyet ve memnuniyetle cevap veren Aydın Ak, Diyarbakır'daki edebiyat faaliyetlerinin sıklığından memnuniyetini, okullara ve okuyan öğrencilere kitap dağıtımlarındaki hassasiyetini, Bismil'de ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerin eserleriyle yayımlanan şiir ve öykü kitabının manevi getirisini, bu faaliyetlere dair desteğini dile getirdi.

Ak konuşma aralarında, eğitim ve edebiyat alanında hazırlanan projeleri de müjdelemiş oldu. Kayapınar'da şiir ve öykü kitap projelerinin devam ettiğini, orta okul ve lise düzeyinde öğrencilerin daha çok edebiyata yönlendirildiklerini ve güzide eserler elde ettiklerini anlattı.

 

DİYŞAD'ın sosyal medya hesapları üzerinden yapılan duyuru ve daveti üzerine, şehrin eğitim ve edebiyat camiasından birçok isim programa katıldı. Program sonunda sunulan tebrik ve temennilerin ardından toplu fotoğraf çekimiyle, program sona erdi.





ÖZEL HABER:YILMAZ ACU

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.