GENEL Haber Girişi : 04 Aralık 2018 23:36

Diyarbakır'ın inşaat sektörünün 'Hanımağası' Menekşe İnci belediye başkanlığına adaylığını açıkladı

Diyarbakır'ın inşaat sektörünün 'Hanımağası' Menekşe İnci belediye başkanlığına adaylığını açıkladı
31 Mart 2019'da gerçekleştirilecek seçimlere kısa bir süre kala Diyarbakır ilçelerinde aday adaylarının heyecanlı bekleyişi devam ediyor. İş dünyasından, siyaset dünyasına bir çok kişi ilçe belediyelere belediye başkanlığı için başvurdu. Adaylar arasında

Diyarbakır'da yaptığı inşaatlarla adı İnşaat Sektörünün Hanımağası olarak nitelendirilen İş kadını Menekşe İnci, AK Parti'den Yenişehir İlçe Belediye Başkanlığı'na aday adaylığı başvurusunda bulundu. 16 yıldır inşaat sektöründe başarılar elde eden Menekşe İnci'nin adaylığı Yenişehir'de sevinçle karışlanırken İnci için Yenişehir'de bulunan 25 muhtar kendisinin belediye başkan adayı olması için mühürlü yazı hazırlayarak destekte bulundu. Kendisine destek veren herkese teşekkür eden İnci, "İnsanlığa hizmet için bu göreve talip oldum" dedi.


Yerel seçimler nedeniyle AK Parti Yenişehir Belediye Başkan aday adaylığına başvuran Diyarbakır’da birbiri ardına inşa ettiği konutlar 300 kişiye ekmek kapısı olan iş kadını Menekşe İnci, insanlara daha çok fazla faydalı olmak için aday adaylığı müracaatında bulunduğunu ifade ederek, “Ben halkıma söz veriyorum. Yaptıklarım ortadadır. Yaptıklarım yapacaklarımın bir nevi teminatıdır” dedi.


Derdim makam değil, halkımızın sorunlarına çözüm üretmektir

Siyasete girmesinin en büyük nedeninin halka hizmet etmek ve ‘ben de varım’ demek olduğunu vurgulayan iş kadını İnci, "Halkımızı seviyorum  hayatı boyunca inşaatlarda  zamanım geçti. Ben halkıma söz veriyorum. Yaptıklarım ortadadır. Yaptıklarım yapacaklarımın bir nevi teminatıdır. Zaten aday olmamı halkımız ve sevenlerim istedi. Derdim makam değil derdim halkımızın sorunlarına çözüm üretmektir lafla değil icraatlarla  hizmet  edilmelidir  2 günlük  bir dünyadır ölümde var  önemli olan  mazlumun garibanın duasını almaktır" dedi.


Diyarbakır halkı için çeşitli projelerinin olduğunu da vurgulayan İnci, "Engelli kardeşlerimize, dul ve yetim çocuklarımıza, asker olan kardeşlerimizin ailelerine ve şehit ailelerine projelerim var. Devletimi bayrağımı halkımı seven bir iyim. Öte yandan, Sayım Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan  beyefendiye ne kadar teşekkür etsek azdır.  17 yılda büyük devrim niteliğinde hizmetler yaptı ve yapmaya devam ediyor. Hatırlarsanız sağlıkta ne çileler çekiyorduk. Hepimiz hatırlarız doktora muayene olmak için kuyruklarda beklerdik. Sabahın erken saatlerinde gelirdik sıra numarası alırdık eczanede kuyruk, doktorlar muayenesine çağırmadan  hastalara bakmıyorlardı. Şimdi ise her şey mükemmel. Yaşlı hastalara evlatları bile sahip çıkmıyorlardı şimdi ise evde bakım ücretleri refakatçiye para ödeniyor. Duble yollar yapılıyor ve anlatmakla bitiremeyeceğimiz hizmetler yapılmaktadır. Diyarbakır'ımız da hizmete susamıştı ve kısa sürede  güzel ilimize güzel hizmetler yapıldı" dedi.


Gençlerimizi koruyup, kollayacağız

Halk için hizmet yaptığına işaret eden İnci, “Özellikle gençlerimiz işsizlikten dolayı eziliyorlar. Bu gençlerime istihdam vererek, onlara annelik ve ablalık yapıyoruz. Bu kentimize ekonomik anlamda büyük katkı sunuyorum. İnşaat sektöründeyim. Kadın halimle 300 kişiyi istihdam ediyorum. Sadece 300 kişi değil binlerce kişiye ekmek vermenin mutluluğunu yaşıyorum. Biz anneler gençlerimizin kötü olaylara karışmalarına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.


İstihdama ağırlık verecek projeler yapacağız

Aday gösterilmesi durumunda istihdam ağırlıklı projeler yapacağını ifade eden İnci, “Proje üzerine proje sunacağız. Elazığ, Şanlıurfa’da fabrikalar vardır. Orada yaşayan insanlar işlerine gidip geliyorlar. Kafaları rahat. Bizim burada ise fabrika yok. Sadece inşaat sektörü var. Ben aday olsam, bütün gençlerimizi istihdam etsek çok iyi olur. Şehrimizde kötülük olmaz. Herkes kardeş olacak. Herkes evine bir lokma ekmek götürebilecek” dedi.



Öncelik fakir ve fukara insanlar

İnci, kendisinin fakir ve yoksul insanların anneleri ve ablaları olduğunu vurgulayarak, “Öncelikle fakir ve fukara insanlara yardım edeceğiz. Şehrimizin fakir ve yoksul kesimin anneleriyim ve ablalarıyım. Aday olsam da olmasam da hep yanlarında olacağım. Bin kişiye ekmek verdiğim zaman Yaradanıma şükrediyorum. Ve keşke bunlar gibi 500 fakir insanıma iş verebilseydim diyorum. Hep bu dua ediyorum. Eğer ben halkım için faydalıysam Allah nasip etsin, faydalı değilsem hiç olmasın daha iyidir” ifadelerini kullandı.

 

ÖZEL HABER.YILMAZ ACU

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.