GÜNDEM Haber Girişi : 20 Mart 2024 18:44

Diyarbakır’ın Lezzet Durağı: Paçacı Fazıl Usta, İç Mekanında Yeniden Açıldı

Diyarbakır’ın Lezzet Durağı: Paçacı Fazıl Usta, İç Mekanında Yeniden Açıldı
Diyarbakır’ın meşhur lezzet noktalarından biri olan Paçacı Fazıl Usta, iç mekanında gerçekleştirdiği yenileme çalışmaları nedeniyle 7 gün boyunca hizmet veremedi. Ancak dün itibarıyla iftarda kapılarını tekrar açan mekan, çeşitli Diyarbakır mahalli yemekl

Diyarbakır’ın Tatlı Bir Geçmişi:


1960 yılından beri hizmet veren Paçacı Fazıl Usta, sağlık ve lezzet kaynağı olan paça çorbasını ve zengin doğu lezzetlerini müşterileriyle buluşturuyor. Diyarbakırlılara 26 yıldır paça lezzetini tattıran Paçacı Fazıl Usta, 1960 yılında Güzeliş Lokantası’nda babası Merhum Cemil Onur’un yanında yetişti. Paçacılık geleneğini çocuklarına aktaran Fazıl Usta, müşterilerine güler yüzlü hizmet sunarak, Diyarbakırlıların ilgisinden memnun.


Sağlığa İyi Gelen Lezzetler:


Diyarbakır’ın yöresel yemeği paça ve kibe mumbar dolması, içinde barındırdığı kuzu eti, baharatı, bol sarımsağı ve kemik suyuyla sağlık açısından oldukça faydalı. Kelle paça çorbası ve kibe mumbar, yaz-kış fark etmeksizin Diyarbakır kültüründe önemli bir yer tutuyor. Özellikle koronavirüs döneminde, sağlık açısından faydaları nedeniyle yoğun ilgi gören bu lezzetler, halen müşterilerin favorisi.


Sağlık ve Lezzet Uğruna:


Paçacı Fazıl Usta’nın kelle paça ve kibe mumbar hakkında konuşan Fazıl Onur, bu lezzetlerin sağlık açısından birçok faydasının olduğunu belirtiyor. Kemik suyunda 16 saat boyunca ağır ateşte kaynatılan paça çorbasının, vücut için önemli vitamin ve mineraller içerdiğini ifade ediyor. Doğal malzemelerle hazırlanan bu lezzetler, Diyarbakır’ın özgün tatları arasında yer alıyor.


Lezzetli çiğköfte ikramı


Diyarbakırlıların iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan çiğköfteyide misafirlerine ikram eden ve isteyene paket olarakta sunulan lezzetli çiğköfte yiyenlerin tadını damarlarında bırakıyor.
Kalite ve Lezzet Garantisi: Paçacı Fazıl Usta, malzeme kalitesinin lezzetin en büyük sırrı olduğunu vurguluyor.

Etleri Diyarbakır’da doğal ortamda yetişen koyunlardan temin ettiklerini belirten Fazıl Onur, müşterilere anneannelerinin evde yaptığı yemeklerin lezzetini sunmayı hedefliyor.
Paçacı Fazıl Usta, geleneksel lezzetlerini yenilenen iç mekanıyla ve hijyenik ortamıyla müşterilere sunmaya devam ediyor. Diyarbakır’ın yöresel tatlarını sevenler için Paçacı Fazıl Usta, kaliteli ve lezzetli bir deneyim sunuyor.