GENEL Haber Girişi : 10 Eylül 2018 17:30

Diyarbakır tanıtım günlerinde Paçacı Fazıl Usta rüzgarı

Diyarbakır tanıtım günlerinde Paçacı Fazıl Usta rüzgarı
Ankara’da Diyarbakır adına düzenlenen açılan ve Diyarbakır’ın tarihi, turistik yerleri, kültürü ve yemeklerinin tanıtıldığı “Diyarbakır Tanıtım Günleri” Atatürk Kültür Merkezi’nde görkemli bir törenle açılarak devam eden etkinlik 4'ncü gününde de yoğun il

Diyarbakır'ın tarihi, turistik yerleri, kültürü ve yemeklerinin tanıtıldığı etkinlikte adeta Diyarbakır'da 1960 yılından bu yana hizmet veren Paçacı Fazıl Usta rüzgarı esti.




Başkent Ankara'da gerçekleştirilen ve Diyarbakır'ın tarihi, turistik yerleri, kültürü ve yemeklerinin tanıtıldığı etkinlik töreninin açılışına TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz,

 

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker,Eski Tarım Köy İşleri Bakanı Kutbettin Arzu ,Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, sanatçı Aydın Aydın, AK parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu,



MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Ebubekir Bal, Diyarbakır İŞKUR Müdürü İsmail Koç, Sur Belediye Başkanı Abdullah Koç, Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç,Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar odalar Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu,Diyarbakır Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Cemil Değirmenci,Kültür Memur-SenGenel Başkan Yardımcısı Nihat Nurbaki, eski Meclis Başkanı Hikmet Çetin,İlahiyatçı Prof.Dr.Nihat Hatipoğlu, 

borsa başkanları, 

daire müdürleri, genel müdürler, STK temsilcileri, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, MÜSİAD Başkanı İsmail Özşanlı, DiyarbakırAK Parti İl Başkanı Serdar Budak ,Sur İşadamları Derneği Başkanı Şükran Yılmaz ,ŞEN-YOL İnşaat Ltd.Şti.Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Ercan Girişen,Avukat Süleyman Elhakan,Ofis-sen Sendikası Başkan Yardımcısı Mehmet Veysi Yılmaz,İş adamı Baran Aktay katıldı.



Diyarbakır'ın bir çok yemeğinin ilgi gördüğü tanıtım günlerinde yiyecekler arasında en çok ilgiyi Diyarbakır'da 1960'dan bu yana hizmet veren Paçacı Fazıl Usta gördü. Diyarbakır'da ağzının tadını bilenlerin uğrak yeri olan ve 3 kuşaktan gelen lezzet, 1960 yılından bu yana hizmet veren Meşhur Paçacı Fazıl Usta Ankara'daki tanıtım günlerinde de siyasiler ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.



Tanıtım günlerinde 60 metrekarelik alanda 24 bin 800  kişiye Diyarbakır'ın yöresel yemeklerinin ikram edilirken, yemekler arasında mumbar ve kelle paça en çok yoğun ilgiyi gördü. Siyasi ve vatandaşların yoğun ilgisinin kendilerine mutlu ettiğini dile getiren Meşhur Paçacı Fazıl Ustanın oğlu Muzaffer Onur, "Halkımıza hizmet bizim için gurur ve onurdur. Amacımız Diyarbakır'ın yemek kültürünü dünyaya duyurmaktır. Maşallah her etkinlikte olduğu gibi bu etkinlikte de çok ilgi gördük. Bizlerde yemek kültürümüzü ve meşhur paçamızı halkımıza ikram etti. Baba mesleğimizi en iyi bir şekilde tanıttık" dedi.



Öte yandan, 1960 yılında Eski yoğurt pazarı yanında bulunan Güzeliş Lokantasında babası Merhum Cemil Onur’un yanında yetişen Diyarbakır'da paça yaparak ağızları tatlandıran Meşhur paçacı Fazıl Usta çocuklarıyla beraber yıllardır Diyarbakırlıların ağzının tadı oldu. 

Diyarbakırlıların yanı sıra Diyarbakır'a misafir ve turist olarak gelenlerinde uğrak yeri olan Diyarbakır'ın mahalli yemekleriyle de vatandaşları beğenisini topluyor. Dicle kent villalarında hizmet veren Meşhur Paçacı Fazıl Usta hizmete kesintisiz devam ediyor. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.