GENEL Haber Girişi : 10 Ocak 2020 18:55

Diyarbakırlı iş adamından yerli otomobil ve Kanal İstanbul projelerine destek

Diyarbakırlı iş adamından yerli otomobil ve Kanal İstanbul projelerine destek
D.BAKIR- Diyarbakırlı İş adamı Battal Aldudak, yerli otomobil üretiminin, neredeyse son elli yılın hayali olduğunu belirterek, bu hayalin gerçekleşme aşamasına gelmesinin herkesi memnun ettiğini belirtti. Açıklamalarda bulunan İş adamı Battal Aldudak, ‘Ye
HALKA HİZMET HAREKETİ, TAM YOL İLERLEMEYE DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanımız, Adalet ve Kalkınma partisi (Ak parti) Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ülkemiz demokrasi tarihinde hem üst üste kazanılmış seçim başarıları ve hem de görev süresi boyunca ülkemize kazandırdığı devasa projelerle, müstesna bir kişilik olarak tarihe adını yazdırmıştır. Gerek Başbakanlığı ve gerekse Cumhurbaşkanlığı döneminde, ülkemizin o günkü koşullardan bugün geldiği noktaya baktığımızda, sayın Erdoğan’ın bir dünya lideri olduğunu ve sürekli olarak ‘Mega’ projeleri hedeflediğini görmekteyiz.

Şurası unutulmamalıdır ki, Yerli Otomobil projesi, tıpkı Kanal İstanbul Projesi gibi, uzun senelerden beri hükümetlerin gerçekleştirmek istedikleri, fakat bugün Ak parti kadroları ve sayın Erdoğan’a nasip olmuş birer devasa kalkınma hamlelerinin birer kilometre taşlarıdır.

Halka Hizmet Hareketi olan Ak parti, sayın Erdoğan’ın sık sık vurguladığı gibi, ‘Bizler halkımız hizmetkarıyız’ şiarıyla çıktığı bu kutlu yolculukta, ‘sürekli üreten, çalışan ve geleceği hedefleyen’ vizyonuyla ülkemizin geleceğine ışık tutmakta ve yön vermektedir.

8. Cumhurbaşkanımız Rahmetli Turgut Özal döneminde yapılan ikinci boğaz köprümüz olan Fatih Sultan Mehmed Köprüsü’nün yapımına da hatırlarsak, yine büyük düşünemeyen, olaylara vizyoner bakış açısıyla bakamayanlar karşı çıkmış ve özelleştirme projelerini de engellemeye çalışmışlardı. Üzülerek görüyoruz ki, bugün de konuşmaktan başka hiçbir iş yapmayanlar, devasa projelerin gerçekleşmesine engel olmaya çalışıyorlar.



Kısa Adı TOGG olan Türkiye’nin Otomobili Girişim Gurubu’nun uzun süreden beri üzerinde çalıştığı, el emeği göz nuru projemiz olan yerli otomobilimizin kazanımlarını düşünürsek, ortaya çıkacak olumlu tablonun ülkemize neler kazandıracağını daha iyi anlamış oluruz. Nitekim sayın Cumhurbaşkanımız, bu yıl içinde yerli otomobilin test sürüşlerinin yapılacağını ve iki sene içinde, projenin tamamıyla biteceğini, muhtelif defalar kamuoyu ile paylaştı. Hem yerli otomobil ve hem de Kanal İstanbul Projeleri, ülkemiz ekonomisine sunacağı katma değer ve istihdama sağlayacağı katkıların yanı sıra, daha devası projelerin gerçekleşmesi hususunda da moral ve motivasyon kaynağımız olacaktır.

Daha dün Rusya Devlet Başkanı Putin’in de katılımıyla, ‘Vira Bismillah’ startıyla, resmen faaliyete geçen Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı da, yine, küresel çapta bir projedir ve ülkemize çok yönlü faydalar sağlayacaktır. Karadeniz’in altından geçerek Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaşacak Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin, ülkemize sağlayacağı kazanımları düşünebiliyor musunuz? Her biri 15 milyar 750 milyon metreküp kapasiteli 4 hattan oluşacak Türk Akımı’nın 910 kilometresi Karadeniz’in altından geçecek.

Boru

hattının planlanan tahmini taşıma kapasitesi yılda 63 milyar metreküp. Türkiye'nin bu projeden yılda yaklaşık 14 milyar metreküp doğalgaz alması ve geriye kalan 49 milyar metreküp gazın Avrupa'ya ihraç edilmesi hedefleniyor. Yani hem bizim halkımız faydalanacak ve hem de Avrupa’ya ihraç ederek, ileride milyarlarca dolarlık bir kazanım elde edeceğiz.


Rakamlar ve devası projeler ortada. Ya hayır konuşalım veya susalım. Çünkü ideolojik hedefli görüşler ve engelleme çalışmaları, ülkemizin geleceğine zarar vermekten başka hiçbir işe yaramaz.
Unutmayalım ki, biz bu ülkeyi, atalarımızdan, torunlarımıza bırakılmak üzere emanet aldık. Bazı siyasetçilerimizin de bu unsuru göz ardı etmemeleri gerektiğini bir kez daha belirtmek isterim’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.