GENEL Haber Girişi : 08 Aralık 2019 00:17

DİYET MUTFAK İLE SAĞLIKLI BESLENME OLANAĞI

DİYET MUTFAK İLE SAĞLIKLI BESLENME OLANAĞI
Kuşkusuz insan hayatının devam edebilmesi için beslenme ‘olmazsa olmaz’ şartlardan biri. Ancak şu da bir gerçek ki, özellikle içinde bulunduğumuz süreçte, sağlıklı beslenebilmek, neredeyse imkânsız hale geldi. Meyvelerin doğal olmayan yollardan büyütüldüğ
İşte Diyarbakırlı Diyetisyen Bahar Altın, Bölgemiz genelinde ses getiren ve bir hayli beğenilen ‘Diyet Sepeti adı  verdiği diyet Mutfak projesi  ile sağlıklı ürünlerin servis yapıldığı iş yerinde, hem lezzet, hem de şifa dağıtmaya devam ediyor. Başarılı ve girişken Diyetisyen Bahar Altın, Güneydoğuda ses getiren diyet mutfak açarak, bir ilke imza attı. 
 
 
 
Diyetisyen Bahar Altın özellikle diyet yemeklerini yapmakta zorlanan, alışveriş yapmaya veya diyet listesini uygulamaya vakti olmayan insanlara, sağlıklı diyet yemeklerinin yer aldığı ‘yemek paketi’ hazırlıyor. Diyet yapmak isteyenlere kolaylık sağlamak adına Diyarbakır’da bir ilki gerçekleştiren Bahar Altın, ‘Diyet Mutfak’ projesiyle bir ilki gerçekleştirmiş oldu. Son derece sağlıklı ve bir o kadar da besleyici gıdalar alabilmenin mümkün olduğunu belirten Altın, çalışmaları ve hedefleri hakkında şunları söyledi: ‘Diyet Mutfak, sadece zayıflama amacıyla değil, aynı zamanda hastalıklarla mücadele ettiğimiz süreçlerde, yeterli ve dengeli beslenme sağlama amacıyla hizmete açıldı. Bilindiği üzere, içinde bulunduğumuz süreçte, hepimiz her an türlü hastalıklara yakalanabiliyoruz. Halk arasında şeker diye tanımladığımız diyabet, obezite, kolesterol, tansiyon ve daha pek çok hastalık durumlarında, hem iyileştirici ve hem de sağlıklı beslenme olanağı sağlıyoruz. Diyet denince çoğumuzun aklına tatsız, tuzsuz, yağsız, lezzetsiz ve sadece zayıflamak için yapılan beslenme listeleri olarak biliyoruz. Latinceden dilimize geçen ‘Diyet’ sözcüsü, aslında kişiye özgü beslenme veya beslenme şekli anlamına gelir.


 
 Diyet, kişiye özel beslenme tarzı olup, diyette yasak yoktur. İşte tam bu noktada bizim yapmış olduğumuz için önemi ortaya çıkıyor. Şöyle ki, bizim kontrolümüzde en taze ve doğal ürünler ile yemeklerin kalorisini hesaplayıp, özel olarak paketleyerek, diyet yapmak isteyen kişinin adresine teslim ediyoruz. Yemeklerimizi FDA onaylı, mikrodalga uyumlu kapaklı özel kaplarda paketliyoruz. Yemekler 30 ile 90 saniye arasında bir sürede, kendi kaplarında mikrodalgada ısıtılabilir. 

DİYET MUTFAKTA, ADETA ‘YOK, YOK’
 
 Tabii bu durumda insanların aklına ‘Acaba Diyet Mutfak’ta benim sevdiğim yemeklerden var mı, ya da sevdiğim yemekleri diyet boyunca yiyebilir miyim?’ şeklinde sorular takılabilir. Neredeyse hiç bir kısıtlama olmadığı, fakat kesinlikle dengeli ve ölçülü olduğu bir sistem yer almaktadır. ‘Diyet yemekleri yapamıyorum, o yüzden de diyete başlayamıyorum’ şeklinde bize gelenler var. Diyet Mutfak olarak bu sorunu çözmek için kişiye özel olarak ‘Diyet Sepeti’ oluşturduk.


 
 KİŞİYE ÖZEL ‘DİYET SEPETİ İLE’ SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR 
 
Yemeklerimiz, 3 ana, 2 ara öğün olmak üzere, 5 öğün şeklinde, tarafımızdan özenle ve profesyonel bir şekilde paketlenip adrese teslim edilmektedir. Ana öğünlerde kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği yer almakta. Bu öğünler için de dolma, omlet, patates, steak et, tam buğday, lahmacun ve bunun gibi bir çok özgür yemekler var. Yemekler hazırlanırken, kontrol işlemlerini bizzat kendim yapıyorum. Ara öğünlerde ise, daha ziyade kalorisi düşük fit tatlılar yer almakta. Burada en önemli unsur, zayıflamak isterken sağlığından olmamaya dikkat etmek. Çevremizde maalesef bu tür örneklere rastlıyoruz.
 

 
Dikkat etmemiz gereken en önemli hususlardan birisi bünyemizin ihtiyaç duyduğu kalori miktarına göre yemekleri düzenleyebilmek. Yemeklerimiz en iyi şekilde pişirildikten sonra özenle, mikro dalgaya dayanıklı kaplar içinde muhafazalı bir şekilde, danışanlarımıza, yani bizden yardım talep edenlere gönderilmekte. Bu sayede, yoğun iş temposunda olan danışanlarımız, herhangi bir sıkıntıyı mahal vermeden, rahatça ısıtıp yiyebilmekteler. İnsanlar, özellikle yaşanan koşuşturma nedeniyle çoğu zaman sağlıklı beslenememekte, hazır yemekler yiyerek, beslenmek zorunda kalıyorlar. Dengesiz beslenme nedeniyle de, kısa zaman zarfında, kilo alma veya çeşitli hastalıklara yakalanma sorunları başlıyor. ‘Diyet Mutfak’ projemiz ile insanları bu sorunlardan kurtararak, hem sağlıklı ve hem de lezzetli yemekler yiyebilmelerine olanak sağlamak amacıyla, bu projenin startını verdim. İleride hedefimiz ‘Diyet Sepeti’ uygulamasını Bölgemiz genelinde yaşayan ve bu hizmete ulaşamayan insanlarımıza da ulaştırabilmek’.




ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.