GÜNDEM Haber Girişi : 24 Mart 2024 18:37

Doç. Dr. Muhammet Asena, Halk Buluşmasıyla Yenişehir’e Vizyonunu sundu

Doç. Dr. Muhammet Asena, Halk Buluşmasıyla Yenişehir’e Vizyonunu sundu
AK Parti’nin Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Muhammet Asena, Sezai Karakoç Kongre Merkezi’nde düzenlediği halk buluşmasıyla vatandaşlarla bir araya gelerek projelerini ve hedeflerini paylaştı.

AK Parti Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammet Asena, halkla buluşmak ve vatandaşlarla bir araya gelmek için Sezai Karakoç Kongre Merkezi’nde ‘Halk Buluşması’ gerçekleştirdi. Gerçekleşen buluşmaya, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sait Yaz, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, AK Parti İl Başkanı Raşit Ocak, AK Parti Eski İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, AK Parti Eski İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, AK Parti eski milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halis Bilden, AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ender Karahan ve çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.


KARALOĞLU: HUZUR ORTAMINI KORUMALIYIZ


Konuşmasında Diyarbakır’da olmanın memnuniyetini dile getiren İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, “Değerli dostlarımız, bildiğiniz gibi, 2020 Haziran ayında Diyarbakır’a vali olarak atandım. Bu güzel şehre ve kadim şehre sizlerle, Diyarbakırlı hemşehrilerime iki yıl boyunca Rabbim bana hizmet etme fırsatı verdi. Allah’a hamd ediyorum. Siz değerli Diyarbakırlılar, hizmet etme fırsatı bulduğum için değerli dostlar, zaman uzadı. Artık son altı gün. Haftaya bugün oy kullanacağız, oy kabinine gireceğiz. 20 saniyelik bir süre içerisinde 31 Mart’tan sonraki beş yıl için sizin adınıza şehrinizin mahallesini, sokağını gözetecek belediye başkanlarına yetki devredeceksiniz. Önemli bir gün, önemli bir iş. Her şeyden önce oy verme işini ciddiye almanızı istiyoruz. Size benzeyen, sizin gibi düşünen, inançlarınıza saygılı aile kurumunuzda saygılı ilçe ve Büyükşehir Belediye başkanlarını seçmezsek, emin olun bunun vebalinden kurtulmayız, değerli dostlar. Diyarbakır çok zaman kaybetti. Diyarbakır’da bölge çok bedel ödedi. Gençleri çok bedel ödedi. Anneler çok gözyaşı akıttı bu topraklarda. Ama Allah’a hamdolsun, son on yıldır bir huzurumuz var, doğru mu? Bu huzur ortamına gözümüz gibi kullanmamız, korumamız lazım. Eğer huzur ortamını koruyamazsak, emin olun yine yaşadığımızı hatırlamak istemediğimiz şeyler yine geriye gelir. İşte önümüzdeki hafta kullanacağınız oylar var ya, bu huzur ortamını devam ettirme noktasında da çok önemli. Zannetmeyin ki, sizin huzurunuzu bozanlar bir daha geri gelmeyecekler, onlar pusuda bekliyorlar. Siz fırsat verirseniz, onlar gelir ve siz yine huzursuz ederler. Onun için oylarınızla huzurun devamını sağlayın. Allah rızası için, değerli dostlar. Ben dün geldim, bugün buradayım, geziyorum, görüyorum. Uygun bir ortam var, siyaset yapmaya uygun bir ortam var. Dediğim gibi, huzur var” diye konuştu.


ASENA VE BİLDEN İÇİN DESTEK İSTEDİ


Asena ve Bilden için vatandaşlardan destek isteyen Karaloğlu, “Bize düşen adaylarımız dinamik, genç, temiz, pırıl pırıl adaylarımız var. Bakın, Büyükşehir adayımız sizin evladınız. Bir Diyarbakırlı, bir belediyeci. Gitmiş okumuş, mühendis olmuş, şehrine dönmüş. Diyarbakır büyükşehirde mühendisi olarak başlamış, sonra daire Başkanlığı yapmış, sonra Adana’ya gitmiş, orada belediyecilik yapmış, sonra Ankara’da çok önemli genel müdürlük başkanlık yapmış. Şimdi sizden yetki istiyor. Diyarbakır’ın 17 ilçesine de hizmet etmek üzere yetki istiyor. Mehmet Halis Bilden kardeşimiz, emin olun götürsek İstanbul’a da yapsak daha iyi olur, iyisi yok, Ankara’ya yapsak daha iyisi yok. Mehmet Halis kardeşimize eğer yetki verirseniz, ben inanıyorum ki Diyarbakır çok çok iyi bir belediye başkanına kavuşacak. Yenişehir belediye başkan adayımız, ben kendisiyle çalıştım. Önce başhekim yardımcısıydı, kadın doğum ve Çocuk hastanemizde sonra oradaki çalışmaları başarısız dolayısıyla Gazi Yaşargil eğitim ve araştırma Hastanesi’nde işleri iyi gitmiyordu kendisine görev verdik başhekimlik verdik maşallah son derece başarılı oldular Pandemi döneminde sizlere hizmet etti hepimize hizmet etti Allah ondan razı olsun genç bir arkadaşımız pırıl pırıl dürüst doçent doktor başkanı olsun ilçe için başkanı ara belediyede inşallah önümüzdeki pazar günü hem büyükşehirde hem 17 ilçemizde Yenişehir’le beraber ak partinin tertemiz pırıl pırıl adaylarıyla Diyarbakır kaybetti yılları geri almak üzere ak kadroları işbaşına getirsin diye temenni ediyorum bunu hazır mı? Allah kazamızı mübarek etsin şimdiden arkadaşlarıma başarılar diliyorum biz buradan bismil’e geçeceğiz oradaki arkadaşlarımızla da hasbıhal edeceğiz pazar günü Diyarbakır’dan hayırlı haberler bekliyoruz gözümüz Diyarbakır’ın sonuçlarında olacak gözümüz şehrin sonuçlarından olacak Allaha emanet olun Allaha ısmarladık” şeklinde konuştu.

 


ASENA DUYGU DOLU BİR KONUŞMA YAPTI


Arbane ve folklor gösterileriyle renklendirilen buluşmada, Asena’nın projeleri slayt gösterisi eşliğinde sunuldu. Konuşmasına duygu dolu bir şiirle başlayan Asena, katılımcılara hitaben, seçim çalışmalarına ve gelecek hedeflerine dair önemli mesajlar verdi.


Asena, konuşmasında duygusal bir vurgu yaparak, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu’nun katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve büyük bir coşku içinde 31 Mart zaferine doğru ilerlediklerini vurguladı. Diyarbakır’ın geleceği için büyük bir kenetlenme ve dayanışma içinde olduklarını ifade eden Asena, “Bugün gerçekten çok mutluyum. Bu mutluluğumun bir çok sebebi var. Birincisi, saygıdeğer büyüğüm İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın Münir Karaloğlu Bakanım aramızda. Ben gerçekten kendisini yürekten seviyorum. İkincisi bugün büyük bir coşku var, biz buna inanıyoruz 31 Mart zaferinin ayak sesleri geliyor. Allah hepinizden razı olsun. Çok güzel bir atmosfer var. Sayın bakanım, AK Parti MKYK üyelerim, Milletvekillerim, il başkanım, ilçe başkanım, kadın kolları başkanım, gençlik kolları başkanım ve sizlerin burada olmasından mutluluk duydum.

Malumunuz günlerdir gece gündüz ayaktayız. İnanın günde 2-3 saat uykuyla ve büyük bir kenetlenme var Diyarbakır’da ve kadın kollarımız, gençlik kollarımız, il başkanlığımız, ilçe başkanlığımız büyük bir kenetlenme var ve zafere doğru gidiyoruz. Bugünde istedik ki bunun provasını yapalım. Allah hepinizden razı olsun, çok teşekkür ediyorum. Ben size şunun sözünü veriyorum, çok uzun yıllar Diyarbakır’da sağlık yöneticiliği yaptım, bunun yanında sivil toplum örgütlerinde çalıştım, deprem dönemi 5-6 ay boyunca sahada ev yüzü görmedik yanınızdaydık. Pandemi döneminde 2 yıl boyunca sizin yanınızdaydık her şey Diyarbakır ve Diyarbakır halkı içindi. Deprem döneminde belediyeciliğin önemini gördük, biraz önce Halis abiminde dediği gibi onlarca projemiz var. Bazı adaylara bakıyorsunuz inanın projelerinden haberleri bile yok. Biz bütün projelerimizi tek tek inceledik. Bu projelerimizi gerçekleştirmede sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Allah’ın izniyle inşallah bize nasip olursa bu 5 yılda Diyarbakır farklı bir Diyarbakır olacak” diye konuştu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yetiştirdiği kadronun Diyarbakır’ı devralacağını belirten AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Halis Bilden ise, şu şekilde konuştu:
Sayın Bakanım, Sayın Milletvekillerim, Kıymetli İl Başkanım, MKYK Üyem, eski İl Başkanlarım, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanları ve mensupları, kıymetli Diyarbakırlı hemşehrilerimiz,

Sözlerime başlamadan önce hepinize saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Çok ciddi bir coşku ve çok ciddi bir kalabalık var Diyarbakır’da. Böyle, sayın bakanım, Diyarbakır kadim beri böyle. Ama az günümüz kaldı, yedi gün kaldı. İnşallah, Diyarbakır’ımızı biz devralacağız, bu AK kadro devralacak, AK Partili belediyeciliği devralacak. Recep Tayyip Erdoğan’ın yetiştirdiği kadro, Diyarbakır’ı devralacak. Var mıyız, arkadaşlar? Çok çok teşekkür ediyorum gençlik, çok teşekkür ediyorum. Sizinle gurur duyuyoruz, tüm gençliğimizle gurur duyuyoruz.

Sayın Bakanım, biz Diyarbakır için üç ana başlıkta projeler hazırladık. Birincisi, bize emanet olan bu kadim şehrin tüm değerlerine sahip çıkacağız. Burası peygamberler ve sahabeler şehri. Biz bu emanet şehre sahip çıkmak için bu ekip kolları sıvadı. Yeni şehirde Muhammed Asena, Bağlarda Bedirhan Akyol, Sur’da Mehmet Dilek, Kayapınar’da Ali Rıza Fırat ve dışarıdaki 13 ilçe başkanımızla beraber biz kolları sıvadık, hazırlıklarımızı yaptık. Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle de buraya uygun bulunduk ve 1 Nisan itibari ile sizin desteğinizle Diyarbakır halkımızın desteğiyle Diyarbakır’ı, Allah’ın izniyle alacağız. Sloganımız bu, biraz önce kıymetli başkanım söyledi. Biz ilk gün başladığımızda, 17 artı bonus olarak da Büyükşehire slogan olarak kabul ediyoruz.

 

Burada projelerimizin en başında kadınlarımızın ve gençlerimizi koyduk. Biz aileyi çok önemsiyoruz. Birileri gibi gerici bir kurumdur demiyoruz. Bizim inancımız, bizim örfümüz, Diyarbakır’ın geleneği ve göreneği, aileyi ve kadını en başa koyuyor. Siz bizim en baştacımızsınız. Biz Diyarbakırlı olmakla Kürt olmakla Türk olmakla Laz olmakla gurur duyuyoruz. Biz Diyarbakırlıyız, biz Diyarbakır’ın özünden asla vazgeçemeyiz. Diyarbakır halkında ahlak vardır, Diyarbakır’ın özünde vardır. Diyarbakır’ın özünde geleceği düşünen gençler vardır, sizlersiniz. Çok çok kıymetli hemşehrilerimiz, 65 gündür 17 aday kardeşimle beraber, üç tane çok kıymetli milletvekilimizle, eski milletvekillerimizle, eski bakanlarımızla, eski il başkanlarımızla, tüm teşkilatımızla sahadayız. Projelerimizi hepimiz açıkladık. Birinci başta açıkladım, biz kadim Diyarbakır’ımızın bize emanet olan kültür varlıklarını ve tüm değerlerini hak ettiği yere getireceğiz, bu birinci şartımız. İkinci şartımız, Diyarbakır’ı biz geleceğe taşıyacağız. Diyarbakır’ı geleceğe taşımak sloganı bir iş değil.

Diyarbakır’ı geleceğe taşımak, DiyarRay ile olur, Turizm ile olur, kütüphanelerle olur, gençlik merkezleri ile olur, ulaşımı çözmek ile olur. Diyarbakır’ın tüm sorunlarını ciddi bir şekilde masaya yatırarak sizinle istişare ederek sizlerle işbirliği yaparak çözeriz Diyarbakır’ı biz böyle düşünüyoruz ikinci maddemizde bu, üçüncü maddemizde siz kadınlarımızı ve gençlerimizi en başa koyduk ve bununla da istihdam oluşturacağız bizim Diyarbakır’da her hanede bir ya da iki işsiz kardeşimiz var bizim Diyarbakır’ın her tarafını turistle donattığımızda turizm yatırımlarıyla donattığımızda Mezopotamya‘nın kadim 6 milyon dönümünü suyla buluşturduğumuzda tarım sanayisini oluşturduğumuzda adam adam gibi bir şehirçilik konuştuğumuzda o zaman biz Diyarbakırlıyız diyebiliriz sloganda parmakla olmaz sizin buna son vermeniz lazım sayın bakanım konuşacak çok şey var biz çok proje hazırladık bu 18 kardeşiniz çok hazırlandı ama siz bugün buradasınız tekrar hoş geldiniz şeref verdiniz saygılar sunuyorum çok teşekkür ederim.

Özel Haber: Yılmaz Acu