GENEL Haber Girişi : 21 Haziran 2019 21:57

Dünyaca ünlü şefler Alaaddin Kahvaltı’ya hayran kaldılar

Dünyaca ünlü şefler Alaaddin Kahvaltı’ya hayran kaldılar
Dünyaca ünlü şefler ve gastronomi yazarları Gastroway programı kapsamında geldikleri Diyarbakır’da Meşhur Kahvaltıcı Alaaddin Kahvaltı’da yaptıkları yöresel kahvaltıya hayran kaldı.
Programa Diyarbakır İl Kültür ve Turizm  Müdür vekili Cemil Alp ve çok sayıda Ulusal ve Yerel basın katıldı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesi ile Diyarbakır Valiliği, İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde dünyaca ünlü şefler ve gastronomi yazarlarının katıldığı Gastroway programı düzenlendi. 



Programa katılan dünyaca ünlü şefler ve gastronomi yazarları  dünyaca ünlü şeflerin Diyarbakır’daki ilk durağı Diyarbakır’da kahvaltı denince akla gelen Meşhur Kahvaltıcı Aladdin Kılıç oldu. Aladdin Kahvaltının Tarihi Sur içindeki  ikinci şubesi olan Tarihi Ding Değirmen Evinde bir araya gelen gastronomomi alanında dünyaca ünlü olan şefler Ulu Cami Manzaralı Ding Değirmen Evinde kendilerine sunulan ve bir çok çeşitten oluşan yöresel kahvaltı lezzetlerini tattılar. Kahvaltıyı beğenen dünyaca ünlü davetliler sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar ile beğenilerini dile getirdi.



Kahvaltı sonrası Alaadin Kahvaltı’nın işletmecisi Alaadin Kılıç’ı tebrik eden davetliler gittikleri her yerde müthiş ve lezzetli bir şekilde hazırlanmış kahvaltı sofrasını anlatacaklarını söyleyerek Kılıç’a teşekkür ettiler. Diyarbakırlıların çok kibar ve misafirperver olduklarını da belirten davetliler, “Diyarbakır’ın misafirperver olduğunu biliyorduk. Şehre hiç çekinmeden geldik ve ilk durağımız Alaaddin Kahvaltı oldu. 

21 çeşit hazırlanmış müthiş bir kahvaltı sofrasıyla karşılandık. Birbirinden lezzetli tatların bir arada olduğu sofrada doyasıya yedik. Böylesi bir kahvaltı sofrası hazırladığı için işletmeci Alaaddin Kılıç beyefendiye teşekkür ediyoruz. Gittiğimiz her yerde kendisinden sıkça söz edeceğiz” diye konuştular. 



Davetliler için bir konuşma yapan ve ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür eden ve Diyarbakır’ın kahvaltı kültürü hakkında bilgi veren Alaaddin Kahvaltı’nın işletmecisi Alaaddin Kılıç ise, “Böylesi ünlü şeflerin ve gastronomi yazarlarını ağırlamak bizlere heyecan verdi. Kendilerine yöremizin doğal kahvaltı lezzetini en güzel ve layıkıyla paylaştık. 



Yöremize ait 21 çeşit doğal kahvaltılık sunduk. Bunun yanı sıra özel peynir suyumuzla yaptığımız çöreğimizi ikram ettik. Çok beğendiler, onlarda mutlu oldu bizde mutlu olduk. Kendilerini ağırlamak bizim için onurdur” dedi. 
Daha sonra davetliler kentin tarihi turistik mekanlarını gezerek akşam saatlerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı Cemil Paşa Konağında yöresel lezzetlerin tadına baktı.  
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.