ASAYİŞ Haber Girişi : 23 Haziran 2019 15:16

Dünyaca ünlü şefler ve yazarlar Hancı et lokantasını beğendi

Dünyaca ünlü şefler ve yazarlar Hancı et lokantasını beğendi
Gastroway Programı kapsamında Diyarbakır’a gelen dünyaca ünlü şefler ve gastronomi yazarları Diyarbakır’da et yemeklerinin usta yeri olan Hancı Et Lokantası’nda yedikleri yemekleri beğendi.
Önceki gün, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesi ile Diyarbakır Valiliği, İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde dünyaca ünlü şefler ve gastronomi yazarlarının katıldığı Gastroway programı düzenlendi.





Program kapsamında Diyarbakır’daki tarihi yerleri gezen dünyaca ünlü şefler ve gastronomi yazarları, birde Diyarbakır’ın yemek lezzetlerini de tattı.





 
Programa katılan dünyaca ünlü şefler ve gastronomi yazarları dünyaca ünlü şefler Diyarbakır’ın meşhur et yemeklerinin yapıldığı Hancı Et Lokantası bir araya geldi. Gastronomomi alanında dünyaca ünlü olan şefler kendilerine sunulan ve bir çok çeşitten oluşan yöresel yemekler, 





etler ve tatlıların lezzetlerini tattılar. Yemekleri beğenen dünyaca ünlü davetliler sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar ile beğenilerini dile getirdi.  







Hancı İşletmecisi Sahibi Şeyhmus Doğan’ı tebrik eden davetliler gittikleri her yerde müthiş ve lezzetli bir şekilde hazırlanmış yemekleri  sofrasını anlatacaklarını söyleyerek teşekkür ettiler. 





Diyarbakırlıların çok kibar ve misafirperver olduklarını da belirten davetliler, “Diyarbakır’ın misafirperver olduğunu biliyorduk. Şehre hiç çekinmeden geldik ve Birbirinden lezzetli tatların bir arada olduğu sofrada doyasıya yedik. Gittiğimiz her yerde Hancı Et Lokantasından sıkça söz edeceğiz” diye konuştular.  






Davetliler için bir konuşma yapan ve ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür eden ve Diyarbakır’ınYemek kültürü hakkında bilgi veren işletmecisi Hancı Et Lokantası İşletmecisi Şeyhmus Doğan ise, “Böylesi ünlü şeflerin ve gastronomi yazarlarını ağırlamak bizlere heyecan verdi. 





Kendilerine yöremizin yemeklerini lezzetini en güzel ve layıkıyla paylaştık. Çok beğendiler, onlarda mutlu oldu bizde mutlu olduk. Kendilerini ağırlamak bizim için onurdur” dedi. 






İşletmeleri hakkında da bilgiler veren Doğan, “Hancı Et Lokantası  kaburga tava, gerdan tava, güveç, mumbar, dolma, tandır, bulgurlu kaz, boru kebap, sarhoş kebabı, düzol kebap, pestil tatlısı Hancı'ya özel, belluh sumak şerbeti, reyhan şerbeti, kış kabak meftunesi, ızgaralar, kebaplar, kuşbaşı ciğer,  800 kişiyi ağırlayacak salon, içli köfte, haşlama, fırında ördek, yemekleri fotoğraf çektiler videoya aldılar.





Baba mesleğini Şeyhmus Doğan devam ettiriyor. 55 yıllık hizmet hayatımız var. Böylesi 21 dünyaca ünlü şefler ve gastronomi yazarları ağırlamak bizleri sevindirdi. Onur duyduk. Kaliteli hünerli aşçıları böylesi güzel günde Hancı tarihe damga vurdu. 





Gelen yabancı misafirler, gazeteciler, 21 tane misafir, yemekleri beğenerek işletme sahibi Şeyhmus Doğan beye teşekkür ettiler. Yemeklere tam not verdiler. Şeyhmus Doğan'a misafirperverlikliliğinden dolayı teşekkür ettiler. Kendi memleketimizde sizleri, misafirperverliğinizi anlatacağız. Çok mutlu olduk, Diyarbakır'dan üzülerek ayrılıyoruz. Ellerinize sağlık. Hepinize bu güzel insani hizmetlerinizden dolayı teşekkür ediyoruz. 





Yılların markası Hancı et lokantası Geçmişten bugüne süre gelen lezzet yolculuğunda yöresel tatların buluştuğu, maharetli ellerin zanaatıyla bütünleştiği hancı  kaliteli hizmet anlayışımız, modern dizaynımızla sizleri, dostlarınız ve ailenizle rahat, nezih bir ortamda ağırlamanın haklı gururunu taşıyoruz. Bu hizmet yolculuğumuzda her şeyin en güzelini ve en özelini sunarken, siz değerli misafirlerimizin yüzündeki tebessüm bizler için vazgeçilmez bir sevgi simgesi olmuştur” diye konuştu. 


ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.