GENEL Haber Girişi : 01 Nisan 2019 21:28

Düşenin dostu Dilek Muhtar yeniden seçildi

Düşenin dostu Dilek Muhtar yeniden seçildi
Türkiye’de dün yapılan seçimler sona ererken resmi sonuçlar için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve muhtarların seçildiği 31 Mart seçimleri sona erdi.
Diyarbakır’da belediye başkan adaylarının yanı sıra muhtarlarda da seçim heyecanı vardı. Diyarbakır’ın ilçelerine bağlı tüm mahallelerde muhtarlar kıyasıya yarıştı. Kıyasıya yapılan yarışmalarda Diyarbakır’ın tek kadın muhtarı olmayı yeniden başaran Dilek Demir mahallesinde bulunan 1350 seçmenin oyunu alarak yeniden muhtar seçilmeyi başardı. 



5 adayın yarıştığı Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Muradiye Mahallesi’nde oyların büyük çoğunluğunu alan eski muhtar Dilek Demir yeniden muhtar oldu. İki kadın ve iki erkek adayın arasından sıyrılarak 5032 seçmenin 1350’sinin oyunu almayı başararak en yakın rakibine 270 oy fark atıp yeniden muhtar olmayı başardı.  
Göreve geldiği günden bu yana halkın sorunlarını çözen muhtar Dilek Demir  mahalle sakinlerinin kalbinde taht kurdu. 



20 bin nüfuslu 5 bin 32 seçmeni olan Muradiye mahallesi muhtarı sadece Muradiye mahallesine sahip çıkmıyor, Diyarbakır’ın her tarafından gelenlere yardımcı oluyor din dil ırk ayırımı yapmadan hiçbir parti gözetmeksizin gelen insanlara yardımcı olurken, mahallesinde oturan 950 suriyeli insanada kol kanat geriyor.   


“MAHALLEM İÇİN VARIM” 

Resmi olmayan seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından muhtar olduğu kesinleşen Dilek Demir’i yaklaşık 300 kişilik kalabalık bir grup karşılayarak havai fişekler, zılgıtlar ve alkışlar eşliğinde tebrik edip kutladı. Kalabalık grup daha sonra Muhtar Dilek Demir’i evine kadar götürdü. Kendisine destek olan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada destekleri için teşekkür ettiğini belirten Muhtar Demir, “Geçen seçimde olduğu gibi bu seçimde de beni yalnız bırakmayan mahallelime sonsuz teşekkür ediyorum. Desteklerini üzerimden eksiltmeyen herkese minnettarım. Ben mahallelim için varım, inşallah bu 5 yıllık dönemde de mahallem için hizmet etmeye çalışacağım. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Yapılan bu seçimlerde herkese hayırlı olsun” diye konuştu. 



“HALKA DERMAN OLUYOR” 

Dilek Demir’in yeniden muhtar olarak seçilmesini sevinçle karşıladıklarını belirten vatandaşlardan Abbas Toprak, “Muhtarımız Dilek hanım mahallemizin derman anasıdır halka derman oluyor onun için bizde onu çok seviyoruz ve kendisini sonuna kadar destekledik. Böyle bir fedakar muhtarımız olduğu için çok sevinçliyiz ve mutluyuz inşallah daha güzel makamlara gelir daha iyi hizmet eder her zaman kendisinin duacısıyız” diye konuştu. 



“MAHALLEMİZİN ANNESİ, BABASI VE KARDEŞİDİR” 


Mahallenin hem annesi hem babası, hemde kardeşi olduğunu belirten vatandaşlardan Abdullah Kuru da, “Muhtarımız Dilek Demir hanım çok sevecen çok hürmetkar  ve fedakardır. Seçimden zaferle ayrılması bizi onurlandırdı. Güler yüzlü  ben çok memnunum ne sorunum olursa gelip çözmeye çalışıyor  atom karınca gibi çalışıyor. Muradiye mahallesinde herkes onu  seviyor. Değil bu seçimde bütün seçimlerde her zaman yanında olacağız muhtarımızın. O bizim çok değerlidir” diye konuştu.  
 
ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.