GENEL Haber Girişi : 29 Mayıs 2021 23:34

EĞİTİM-ÖĞRETİM’DE BİR DÜNYA MARKASI OLAN SINAV KOLEJİNE TAZE KAN

EĞİTİM-ÖĞRETİM’DE BİR DÜNYA MARKASI OLAN SINAV KOLEJİNE TAZE KAN
D.BAKIR- Ülkemizin en köklü ve saygın Eğitim kurumlarından, Eğitim-Öğretim alanında hizmet sunmaya başladığı günden bu yana, hep ilklerin öncüsü olarak, sektöründe bir dünya markası konumuna gelen Özel Sınav Koleji, kadrosuna yılların deneyimli eğitimcisi
Eğitim-Öğretimde, yılların tecrübeli ve birikimli eğitimcilerinden olan Ahmet Özmen, Genel Müdür ve Kurucu olarak, Özel Diyarbakır Sınav Koleji ailesine katıldı. Bugüne kadar gerçekleştirdiği bir dizi yeniliklerle, öğrencilerinin Eğitim-Öğretim başta olmak üzere, sanat, kültür ve sportif anlamda daha başarılı olmalarına zemin hazırlayan Özel Sınav Koleji Diyarbakır Şubesi, bu paralelde, çıtayı sürekli olarak yüksek tutarken, deneyimli eğitmen kadrosu, yarınlarımızı inşa edecek olan çocuklarımızı, en donanımlı bir şekilde hazırlamak için, var gücüyle çaba sarf ediyor.


Merkezi Ankara’da bulunan Sınav Koleji, Akademik uygulamaları ve sosyal etkinlikleriyle her alanda farklı çalışmalar gerçekleştirerek, öğrencilerine hem Eğitim, hem de Öğretim olanaklarını, çok yönlü olarak öğrencilerine sunmanın, haklı gururunu yaşıyor.

Açıklamalarda bulunan Özel Sınav Dershaneleri Diyarbakır Genel Müdürü ve Kurucu Ahmet Özmen, şunları söyledi:



‘Amacımız, yeniliklere açık, Akademik eğitimin yanı sıra, etkin yabancı dil eğitimlerinin yapıldığı, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle harmanlanmış geniş kapsamlı programlarımızla, misyonu ve vizyonu olan, geleceğe tam donanımlı bir şekilde hazır bireyler yetiştirebilmek. Bu vizyoner hedefler doğrultusunda, çıtayı hep daha yukarı taşımak ve çocuklarımıza olabildiğince en iyi şartlarda Eğitim-Öğretim sunabilmek amacıyla, bütün Eğitimci kadrolarımızla elimizden gelen bütün gayreti göstermekteyiz’.


SINAV KOLEJİNDE EĞİTİM KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR

Özel Sınav Dershanelerinde, Eğitimin kesintisiz olarak ve belirlenen program dahilinde, devam ettiğini belirten Ahmet Özmen, şöyle devam etti: ‘Anaokulundan başlayarak, İlk, Orta ve Lise öğrencilerinin rahatlıkla yararlanabileceği ‘sinav.tv’ ile okulu, öğrencilerinin evine getiren Sınav Koleji, öğrencilerinin hem derslerini yapıp, hem de dijital ortamda yapılan etkinlikleri öğrencimize ulaştırıyoruz.
Geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımızın, yaşamakta olduğumuz bu zorlu süreçte, Eğitimlerini aksatmamaları noktasında, her alanda farklı yenilikler uygulamaya devam etmekteyiz.


Eğitimde hem ulusal, hem de uluslararası çapta, bir dizi uygulamayı kurumumuz bünyesinde hayata geçirerek, öğrencilerimizin mağduriyetini önlemiş olduk.




ŞİARIMIZ, ‘HER YERDE VE HER ŞARTTA EĞİTİM’

‘Her Yerde ve Her Şartta Eğitim’ şiarımızla, kurumumuzun genel merkezinden yayın yapmakta olduğumuz ‘Sinav.tv’ ile derslerimizi okul ortamındaymış gibi öğrencilerimize aktarıyor, ‘K12Net’ ile yazılı-görsel bilgilendirme ve online sınavlar, bireysel PDR çalışmaları, psikolog eşliğinde ‘kaygı yönetimi’, whatsApp üzerinden soru çözümleri ve kısa adı EBA olan Elektronik Bilişim Ağı desteği sağlıyoruz.
Sınav Koleji olarak, bu zorlu süreçte, tüm öğrencilerimizi uzaktan eğitim yöntemiyle, konu ve dersler sanal sınıflarımızda, ‘sinav.tv’. EBA ve zomm üzerinden, son derece verimli bir şekilde işlenmekte.

Ayrıca, bu çalışmalarımıza ilave olarak sanal sınıflar ve ‘Youtube’ kanalımız üzerinden öğrencilerimize ulaşarak, bütün derslerimizi aktarıyoruz.
Adanmışlık düsturuyla çıktığımız bu kutlu yolculukta, eğitimlerimizi aralıksız olarak sürdürüyoruz. Yani Sınav Koleji için eğitim her yerde ve her türlü şartta bile devam eder.




Yılların deneyimine sahip tüm yöneticilerimiz, Eğitimcilerimiz ve kurum çalışanlarımızla, bugüne kadar nasıl başardıysak, bugünden sonra da aynı şevk ve azimle yolumuza devam edeceğiz. Bu doğrultuda geleceğimizi inşa edecek çocuklarımızın gayretleri ve bizleri hep destekleyen velilerimizle beraber, hepimiz üzerimize düşen vazifeyi icra etmeye devam edeceğiz.

Yılmadan, kesinlikle umutsuzluğa kapılmadan, bir an bile tereddüt etmeden, her şart ve koşulda, nihai hedeflerimize odaklanmış durumdayız. Çünkü bizler Sınav Ailesiyiz, bir pazılın parçaları gibi, bir parçamız bile olmazsa eksik kalırız. O nedenle, ailemizi oluşturan bütün unsurlarımızla, bu zorlu süreci atlatarak, çocuklarımıza Eğitim-Öğretim noktasında, her şeyin en iyisini sunmaya devam edeceğiz’.



Bu duygu ve düşüncelerle; Yüce Rabbim’den, çocuklarımız, Eğitmenlerimiz, velilerimiz ile, Eğitim-Öğretim camiamızın bütün bileşenlerine sağlıklı ve başarı dolu bir Eğitim dönemi diliyoruz’.




AHMET ÖZMEN’İN MESLEKİ KARİYERİ

Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliğinden mezun oldum. 30 yılı aşkın bir süredir, çeşitli okullarda öğretmenlik, devlet okulları ve farklı özel okullarda yöneticilik yaptım.

Kamuda çalıştığım dönemde Avrupa Birliği ve Dünya Bankası projelerinde, koordinatör ve proje geliştirme uzmanı olarak görev yaptım.
Aynı dönemde, Proje Döngüsü, İletişim, Dezavantajlı gruplar ile çalışma, proje yazma, Yetişkin Eğitimi Eğitmenliği konularında sayısız Eğitim aldım. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Eğitim Genel Müdürlüğünün öğretmenlik mesleği genel ve özel alan yeterliliklerinin belirlenmesi çalışmalarına katıldım.




Milli Eğitim Bakanlığı Program Geliştirme ve AR-GE Birimleriyle çalışma fırsatı buldum, bu çalışmaların uygulamaya koyulmasında, aktif rol oynadım. Diyarbakır genelinde yapılan çalışmaların koordinatörlüğünü yürüttüm ve bölgemizde yapılan Eğitim programlarına katılarak, sunumlar yaptım.

2005-2008 yılları arasında, dezavantajlı gruplarla, özellikle sokakta çalıştırılan çocukların eğitim ve çocuk işçiliği ile mücadele konularında projeler geliştirdim ve bu konularla ilgili olarak çalışan Diyarbakır Valiliği Koordinasyon Kuruluna başkanlık ettim.

Meslek hayatım boyunca, öğretmenlerin ve okul müdürlerinin mesleki gelişimlerinde, katkıda bulunmaya çalıştım. Sınıf yönetimi, iletişim becerileri, dezavantajlı gruplarla çalışma, aktif öğrenme, Eğitim Yönetimi gibi konularda ülkemizin 50 farklı şehrinde Eğitimler düzenleyerek, binlerce öğretmen ve yönetici ile mesleki çalışmalar yaptım.



Ayrıca, Öğretmen Akademisi Vakfı’nın (ÖRAV) programını tamamlayarak, öğretmen ve yönetici eğitmenliği yapmaktayım.

2004 Müfredat değişikliği sürecinde Diyarbakır İlimizde yapılan pilot uygulama çalışmalarını İl Koordinatörü olarak, yönettim. Bu süreçte, öğretmenlere, ‘Yapılandırmacı Eğitim’ yaklaşımı ile ilgili eğitimlerde, Eğitmenlik görevinde bulundum. Son 8 yıldır, farklı özel okullarda, Kurucu Müdür ve Genel Müdürlük görevlerinde bulundum.


ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.