EĞITIM Haber Girişi : 09 Ağustos 2020 13:26

EĞİTİM-ÖĞRETİM’DE BİR DÜNYA MARKASI: SINAV KOLEJİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM’DE BİR DÜNYA MARKASI: SINAV KOLEJİ
D.BAKIR- Ülkemizin en köklü ve saygın Eğitim kurumlarından Özel Sınav Koleji, Eğitim-Öğretim alanında hizmet sunmaya başladığı günden bu yana, hep ilklerin öncüsü olarak, Eğitim ve Öğretim’de bir dünya markası olmuş durumda.
Bugüne kadar gerçekleştirdiği bir dizi yeniliklerle, öğrencilerinin Eğitim-Öğretim başta olmak üzere, sanat, kültür ve sportif anlamda daha başarılı olmalarına zemin hazırlayan Sınav Koleji Diyarbakır Şubesi de, bu paralelde, çıtayı sürekli olarak yüksek tutuyor.

Merkezi Ankara’da bulunan Sınav Koleji, Akademik uygulamaları ve sosyal etkinlikleriyle her alanda farklı çalışmalar gerçekleştirerek, öğrencilerine hem Eğitim, hem de Öğretim olanaklarını, çok yönlü olarak öğrencilerine sunmanın, haklı gururunu yaşıyor.


EN DENEYİMLİ EĞİTİMCİLER GÖREV BAŞINDA

Genel deneme sınavları, özel etüt çalışmaları, ödevleri ve öğretmenler tarafından yapılan birçok etkinliği merkezden gelen Özel Diyarbakır Sınav Koleji hiçbir kolejde bulunmayan birçok uygulamaya da öncülük etti.

Mikro-Bireysel Etüt çalışmaları, Biyolojik Ritim Yönetimi, Okul Harçlığı Yönetimi, Doğal Kaynaklarımızı Bilinçli Yönetme Uygulaması, Kişisel Sorumluluk Geliştirme Projesi, Ders Konusu Ön Hazırlık Çalışması,  gibi birçok yenilikçi çalışma gerçekleştirdi.

Kurucu Temsilcisi Serkan Avcı, ‘yarınlarımızı inşa edecek olan çocuklarımıza, en iyi şartlarda Eğitim ve Öğretim sunabilmek amacıyla, her alanda farklı yenilikler uygulamaya devam edeceklerini belirterek şunları söyledi: ‘Eğitimde hem ulusal çapta hem de uluslararası çapta, daha önce denenmiş ve başarıya ulaşmış birçok uygulamayı kendi bünyemizde da icra ettik.


Artık öğrenciyi belli alanlarda geliştirmek yeterli değil. Özel Sınav Kolejleri olarak, öğrencilerimizi sosyal, akademik yönleri ve tüm davranışlarıyla ‘iyi insan ve iyi vatandaş’ olma bilinciyle bütünlüklü olarak yetiştiriyoruz. Bu uygulamalarımızın meyvelerine de almaya başladık. Somut bir örnek vermek gerekirse, Matematik dersinde çok iyi olan bir öğrencimiz, geçen aylarda düzenlenen şiir yarışmasında Türkiye 2.si olmayı da başardı.

Aynı kapsamda bir öğrencimiz tarafından yönetilen kısa film Türkiye çapında 3.’lük alarak dereceye girdi. Bütün bunlar bize gösteriyor ki, Eğitimin her düzeyinde artık alan ayrıştırması yerine, alan bileşkesi geliştirmeye yönelmeliyiz. Sınav Koleji olarak eğitimde yeni uygulamalar gerçekleştirmeye ve eski kalıpların aksine, yeni yöntemler uygulamaya devam edeceğiz.

 

Amacımız, yeniliklere açık, Akademik eğitimin yanı sıra, etkin yabancı dil eğitimlerinin yapıldığı, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle harmanlanmış geniş kapsamlı programlarımızla, misyonu ve vizyonu olan, geleceğe tam donanımlı bir şekilde hazır bireyler yetiştirebilmek. Bu vizyoner hedefler doğrultusunda, çıtayı hep daha yukarı taşımak ve çocuklarımıza olabildiğince en iyi şartlarda Eğitim-Öğretim sunabilmek amacıyla, bütün Eğitimci kadrolarımızla elimizden gelen bütün gayreti göstermekteyiz.


Mardin Artuklu Üniversitesi Daire Başkanlığından Emekli olduktan sonra, 5 yıl önce Sınav Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğüne atanan Salih Nas, son derece başarılı bir performans göstererek, gerek Öğretmenlerimiz ve İdarecilerimiz ve gerekse diğer tüm çalışanlarımızla uyumlu bir şekilde çalışmalarını sürdürmekte.




SANAT VE KÜLTÜREL İÇERİKLİ ETKİNLİKLER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Sınav Okulları olarak, Sanatsal ve Kültürel etkinlere her zaman için özel bir önem verdik. Ülkemizin yanısıra, dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdıran efsanevi haltercimiz Naim Süleymanoğlu’nun hayat hikâyesinin konu edildiği “Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu” filmi, Sınav Okulları Ana sponsorluğunda vizyona girdi. Büyük ilgi gören film, bir başarı hikayesini anlatıyor olması dolayısıyla da, Eğitim Kurumumuz tarafından özellikle seçerek, öğrencilerimize izlettik.


Bunun yanı sıra, öğrencilerimizi Bingöl İlimizde bulunan Hesarek Kayak Tesislerine götürdük. Yaklaşık iki beş yüz rakımlı Hesarek Dağı eteklerinde inşa edilmiş olan Hesarek Kayak Merkezi, hepimiz açısından unutulmaz bir anı oldu.


Diyarbakırlı yazarımız, Şeyhmus Diken ve hocalarımızla, öğrencilerimizin geniş katılımıyla ''Şehrin hafızaları konuşuyor'' projesi çalışması da; son derece faydalar sağladı. Bu konuda bizlere destek olan Şeyhmus Diken başta olmak üzere, emeği geçen herkesi kutluyoruz.

Ankara’da düzenlenen, Yapımcı Feyzi Baran, Yönetmen Zeynel Hebun Güler ile tamamı okulumuz öğrencilerinden oluşan ekip tarafından çekilen, normalliğe yeni bir bakış açısı getiren "Solo" kısa filmi, başkent Ankara'da düzenlenen Çocuk Diyarı Uluslararası Film Festivali'nde ödüle lâyık görüldü.



Kısa filmimizin yönetmeni ve çevirmeni öğrencimiz Zeynel Hebun Güler’e ödülünü, Lise Müdürümüz ve Kurucumuz ile beraber takdim ettik. 11/Fen A Sınıfı Öğrencimiz Zeynel Hebun, Genel Merkezden gelen heyetin de ilgisini çekti. Başarılı kısa film, başrol oyuncusu öğrencimizin, sinemacılık sektöründe ufkunda çok başarılı bir kariyer elde edeceğini umut ediyoruz. Engelli bireylerin yaşantısına ve hayatları boyunca yaşadıklarına farklı bir bakış sunan kısa filmimizin gelecek festivallerde de ödül almasını temenni ediyoruz.

Okulumuzda ikincisini düzenlediğimiz ‘Lise Geneli Satranç Turnuvası’nın finalinin ardından, geçen yıl da birinci olan Ahmet Acar öğrencimize, Lise Müdürümüz ile beraber ödülünü takdim ettik. Okulumuzda yapılan bu tür etkinlikleri, her geçen Eğitim döneminde, daha kapsamlı bir şekilde devam edeceğiz.


KORONAVİRÜS İLE MÜCADELE ERKEN BAŞLADI

Ülkemizin köklü ve saygın Eğitim kurumlarından Özel Sınav Koleji, Eğitim-Öğretim alanındaki başarılarının yanı sıra, öğrencilerin sağlığına yönelik çalışmaları da periyodik olarak gerçekleştirerek, bu konudaki hassasiyetiyle takdir topladı.

İlk olarak Çin’de görülen ve daha sonra dünyaya yayılan koronavirüs (KOVİD-19) ile mücadele kapsamında, daha hastalık belirtileri ülkemizde görülmeden Özel Sınav Koleji Diyarbakır Şubesi, çok yönlü, hijyen ve dezenfektan çalışmalarına başladı.

Özel Sınav Koleji Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Avcı, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, şunları söyledi: ‘Ülkemizin güzide Eğitim-Öğretim kurumlarından olan Sınav Eğitim Kurumları Diyarbakır Şubesi olarak, hizmet startını verdiğimiz ilk günden bu yana, öğrencilerimizin sportif, kültürel ve sosyal etkinliklerden olabildiğince faydalanmaları, çevreye ve topluma karşı duyarlı bireyler olarak yetişmeleri konularında, özel bir çaba ve gayret gösterdik.

Bunun yanı sıra, ülkemizde ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 10 Mart tarihinden önce, okulumuz genelinde zaten periyodik olarak yaptığımız temizlik ve hijyen çalışmalarına, profesyonel bir ekiple, daha geniş bir kapsamda devam ettik.

Geleceğimizi inşa edecek çocuklarımızın olabildiğince virüslerden uzak, temiz ve hijyenik ortamlarda, rahat ve huzurlu bir şekilde Eğitim-Öğretimlerine devam edebilmeleri, Eğitimcilerimiz ve zaman zaman Okulumuzu ziyarete gelen velilerimizin rahat ve hijyenik bir ortamda olabilmeleri noktasında, periyodik olarak, koruyucu hijyen çalışmaları yaptık. Hem Kolej ve hem de Kurs binamızda, profesyonel yardım alarak, hijyen ve dezenfektan çalışmaları yaparak, Eğitim yuvalarımıza gelen bütün misafirlerimizi de, olası virüs tehlikesinden korumuş olduk.



Eğitim-Öğretim dönemimize başladığımız ilk günlerden itibaren, gerek mevsim şartlarından dolayı, yaygın hastalık mikroplarını dikkate alarak ve gerekse dünya genelinde yayılmaya başlayan koronavirüs ile mücadele kapsamında, okulumuzda geniş kapsamlı bir temizlik ve dezenfekte çalışması yaptık. Eğitim kuruluşumuzun bütün alanlarını dezenfekte ederek, çocuklarımızın sağlığını olası olumsuz durumlardan koruduk. Bunun yanı sıra, temiz ve sağlıklı ürünlerden yaptığımız kaliteli yemeklerle, öğrencilerimizin beslenmelerine özel bir önem verdik.

Sektörünün deneyimli aşçıları tarafından temizlik ve hijyene azami derecede özen gösterilerek mutfağımızda yaptığımız yemeklerle, öğrencilerimizin yeterli kalori miktarını almalarını temin ettik.

16 Mart tarihinde Eğitim-Öğretime ara verilene kadar, bu hedef doğrultusunda çalışmalarımıza devam ettik. 23 Mart tarihinde ise, ‘Evde Eğitim Çalışmaları’ start verildikten sonra, ülkemi genelinde olduğu gibi, Diyarbakır Şubemizde de, bu yönlü bir planlama yaptık.

Korona virüs nedeniyle, öğrenci ve öğretmenlerimiz, ‘Uzaktan Eğitim’ projesi kapsamında, sanal sınıflar çalışmasıyla, Eğitim ve Öğretimi sürdürüyor.

Ayrıca, ‘Sınav T.V’ yayınlarımızla, Eğitim Öğretim programımız, kaldığı yerden herhangi bir sıkıntı yaşanmadan, belirlediğimiz çalışma takvimi çerçevesinde devam etmekte. Bu konuda, Sınav Ailesi olarak, bir öneride bulunmak istiyoruz: ‘Online derslerin, merkezden ve aynı standartlar içinde gerçekleştirilmesi daha iyi olur diye düşünüyoruz. Böylece her kolejin ayrı ayrı bir online program gerçekleştirmesi ve ortaya farklı şeyler koymasına gerek kalmaz. Tıpkı EBA'da olduğu gibi. Okulumuz Eğitmenleri, zaman zaman görüntülü ve zaman zaman telefonla soru çözümleri, anlaşılmayan bölümler ile ilgili açıklayıcı bilgiler ve psikolojik destek konusunda öğrencilerimizle sık sık görüşmeler yapmaktalar. Ancak bizim önerimiz, online derslerin de tek merkezden yönetilmesi yönünde.



İKİ FARKLI HASTANE İLE ÖZEL SÖZLEŞME İMZALADIK

Ayrıca, velilerimizle sık sık bu konuda görüşerek, istişarelerde bulunuyoruz. En ufak bir olumsuz durum görülmesi halinde, öğrencilerimizin sağlık kontrollerini yapmaları noktasında, kendilerini uyarıyoruz.

Sağlık, ihmale ve ertelemeye gelmez. Bu nedenle, özellikle bulaşıcı özelliği olan virüsler ve hastalıklara karşı, bizler okul idaresi olarak uzun zamandan beridir alarmdayız. Anne ve babaların da bu konuda gerekli hassasiyet gösterip, gerekli tetkik ve tahlillerin yapılması konusunda, ihmalci olmamaları noktasında, bir kez daha uyarıda bulunuyoruz.


Bunun yanı sıra, Özel Bower Hospital ve Özel Batı Hastaneleri ile, Sağlık Hizmetleri hususunda özel sözleşme yaptık.

19.12.2019 günü itibarıyla yıl süre ile personelimize ve birinci dereceden yakınlarına, yani eş ve çocuklarını kapsayacak şekilde, hastanenin cari fiyatı üzerinden ayakta veya yatarak muayene ve tedavileri ile, tüm laboratuar, tahlil, tetkik hizmetlerinden yüzde 20 indirimli hizmet almalarını temin ettik. Böylelikle öğrencilerimizin yanı sıra, anne, baba ve kardeşleri bu indirimden faydalanmış oldular.

Ayrıca, 01.01.2020 tarihi itibariyle de, yine bir yıl süre ile personelimize ve birinci dereceden yakınlarına aynı şekilde, bütün sağlık hizmetlerinden yüzde yirmi indirimli hizmet almalarını sağlayan sözleşme imzaladık.

 

SINAVIN KARTALLARI, HEP YÜKSEKTEN UÇTU

Türkiye’nin saygın ve başarılı Eğitim kurumlarından Özel Sınav Koleji, Eğitim-Öğretim’de olduğu gibi, sporun muhtelif dallarında da, ilkleri gerçekleştirerek, başarıdan başarıya koştu.

16 Aralık-2 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Diyarbakır Liseler Arası Basketbol Turnuvası’nda, son derece başarılı bir performans sergileyerek 19 takımı gerisinde bırakarak şampiyonluğa ulaşan Özel Sınav Koleji Basketbol Takımı, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Akademik başarılarıyla, adından söz ettiren Sınav Koleji, bu başarısını sosyal, kültürel ve sportif yönlerden de perçinleyerek, elde edilmesi zor hedeflere birer birer ulaştı. İl genelinde yapılan ‘Okullar Arası’ müsabakalarda şampiyon olan, Siirt’te düzenlenen Bölge Şampiyonasında da, Diyarbakır’ı en iyi şekilde temsil ederek ipi göğüsleyen ve şampiyonluğa ulaşan Diyarbakır Sınav Koleji Basketbol Takımı, Adıyaman da düzenlenen yarı final maçlarında da Türkiye’de son 16 takım arasına girmeyi başararak, ulaşılması güç bir rekora daha ulaştı.

 

AZİM VE SABIR İLE, BÜTÜN ENGELLERİ AŞTIK

Özel Sınav Koleji Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Avcı, hiçbir başarının tesadüfi olmadığını belirterek, şunları söyledi: ‘İnanarak, planlı ve programlı çalışma, kardeşlik ruhu, dayanışma ve yardımlaşma ile bütün rakiplerimizi birer birer mağlup edip hedeflerimize ulaştık

Amacımız, hem kendi öğrencilerimize hem Diyarbakır’da yaşayan bütün genç kardeşlerimize, büyük başarılara ulaşmanın zor olmadığını, planlı ve disiplinli çalışma ile her zorluğun üstesinden gelinerek, başarıya ulaşmanın mümkün olduğunu anlatabilmekti. Çıtayı sürekli bir tık daha yukarı taşıyarak ve her geçen gün üzerine katarak, kendimizi geliştirdik. Önümüzdeki süreçte, daha zorlu hedefler peşinde koşmaya hep beraber devam edeceğiz.


Akademik başarının yanı sıra, geleceğimizi inşa edecek çocuklarımızı sportif, kültürel ve sosyal konularda da en iyi şekilde yetiştirip, onları hayata en donanımlı bir şekilde hazırlamak için, Eğitim camiası olarak canla başla gayret gösteriyoruz.

Başta teknik kadromuz ve sporcularımız olmak üzere, emeği geçen herkesi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. Takımımızın her maçını heyecanla takip ettik. Öğrencilerimizin aldığı her sportif başarı, ‘Sınav Koleji Ailesini’ daha da güçlendirip, geleceğe dair umutlarımızı artırıyor. İnanıyoruz ki, daha da büyük hedeflere, yakın zamanda ulaşacağız’.


SOSYAL PROJELERLE HEP İLKLERİN ÖNCÜSÜ OLDU

Ülkemizin en köklü ve saygın Eğitim kurumlarından Özel Sınav Koleji, Eğitim-Öğretim alanında sergilediği başarıların yanı sıra, sosyal sorumluluk projelerinde de öncülük etti.

Sınav Koleji Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Avcı, Özel Sınav Koleji Okulları olarak, çocuklarımızın topluma duyarlı, doğa ve hayvan sevgisi konusunda olabildiğince bilinçlendirmek amacıyla da sık sık etkinlikler düzenledi.

Serkan Avcı, ‘Okul olarak, kurumumuz bünyesinde her gün çocuklarımız, Eğitim neferlerimiz ve bütün çalışanlarımız için çıkardığımız yemek ve ekmeklerden arta kalanları, sokak hayvanlarına ulaştırarak, değerlendirdik. Kamuoyunun Derman Baba olarak tanıdığı hayırsever ve yardımsever kişiliği ile hepimizin takdir ettiği Yılmaz Acu, kalan yemek ve ekmekleri Okulumuzdan alıp, kedilere, kuşlara, kısacası ulaştırabildiği kadar sokak hayvanlarına ulaştırdı.

Özelikle soğuk kış koşullarında, sokak hayvanlarının, beslenmede ne tür sorunlar yaşayabilecekleri, hepimin malumu. Çok sayıda hayvanın, bu nedenle hayatını kaybettiğini çevremizden hepimiz biliyoruz.


Bu noktada Okul olarak başlattığımız bu proje ile, kalan yiyecekler ve ekmeklerin, sokak hayvanlarına verilmesini sağladık. Kentimiz genelinde bazı restaurant ve işletmelerin de, kalan yemeklerini bu şekilde değerlendirdiklerini zaman zaman basından izliyor ve okuyorduk. Böylesi bir projeye, Eğitim Kurumu olarak öncülük etmek, bizim için büyük mutluluk kaynağı oldu.

Sınav Koleji olarak, her zaman için daha iyiyi ve güzeli hedefleyerek, Eğitim yolculuğumuza devam etmekteyiz’.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.