GENEL Haber Girişi : 03 Aralık 2019 12:43

ELİF HANIM REHABİLİTASYON MERKEZİNDEN ÖRNEK ETKİNLİK

ELİF HANIM REHABİLİTASYON MERKEZİNDEN ÖRNEK ETKİNLİK
D.BAKIR- Elif Hanım Yasemin Hanım Rehabilitasyon Merkezi, yıl içinde farklı dönemlerde düzenlediği etkinliklerle, çocuklara hem umut aşılıyor, hem de onların eğlenmelerini sağlıyor.

Merkez Kayapınar İlçesi Diclekent Villalarında bulunan Elif Hanım Yasemin Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yasemin Timur, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenledikleri etkinlikle, çocuklara unutulmaz bir gün yaşatmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Düzenlenen etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Yasemin Timur şunları söyledi: ‘Öncelikle bütün engelli kardeşlerimizin bu özel gününü kutluyor, aileleriyle beraber sağlıklı, mutlu ve huzur dolu günler yaşamalarını diliyorum.


Sektörümüzün duayen isimleriyle çıktığımız bu kutlu yolculukta, çocuklarımıza olabildiğince faydalı olmak, onlara eğitim ve öğretim olanaklarını sunabilmek ve hoşça vakit geçirebilmek hedefiyle, bütün Eğitimci kadromuzla gayret gösteriyoruz.




ÇOCUKLAR, EĞLENCEYE DOYDU

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, çocuklarımıza birbirinden güzel sürprizler hazırladık. Fiziksel, zihinsel, bedensel, işitme engelli ve down sendromlu çocuklarımızın yanısıra velilerimiz, Eğitmen kadromuz ve tüm personellerimiz ile bu anlamlı günü beraber kutladık. Müzikli eğlence programımız ile doyasıya eğlendiler. Pastalarımız, içeceklerimiz ve ikramlarımızla, onlara unutulmaz bir gün yaşattık.



Çocuklarımızın yüzlerini boyadık, ortaya harika görüntüler çıktı. Palyaçoların gösterileri ise görülmeye değerdi. Onların mutlu olması demek, bizim mutlu olmamız demek. Özel Elif Hanım Okulu olarak, hizmete girdiğimiz ilk günden bu yana, sürekli üzerine katarak, kendimizi geliştirerek, teknolojinin getirdiği tüm olanakları da kullanarak, çocuklarımıza olabildiğince en üst düzeyde faydalı olmaya çalışıyoruz’.



EĞİTİRKEN EĞLENDİRİYORUZ

Yasemin Timur, yaptıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri aktardı: ‘Okul olarak, zihinsel, işitme ve fiziksel engelli çocuklarımızın yanı sıra, öğrenme güçlüğü olan çocuklarımızı bağrımıza basıp, branşının uzmanı Eğitimcilerle onlara eğitimi verdiğimiz gibi, ailelerine de rehberlik ve danışmanlık hizmetleri de sağlıyoruz.


Eğitim yolculuğumuzda, engelli çocuklarımızın umudu haline gelmek, bizim için gurur vesilesidir. Sektörümüzde bir çok yeniliklerin öncüsü olduk. Fizik tedavi ünitesinde Uzay terapi, elektroterapi cihazları ve kişisel yürüme robotu gibi en son çıkan teknolojik yöntemleri kullanarak, çocuklarımızı eğitirken, eğlendiriyoruz. Onları evlerinden, hosteslerimiz eşliğinde servislerle alıp, kurumumuzda eğitim programlarına alıyoruz.


Sabah kahvaltısı ve öğle yemeklerimizi de yine öğretmenlerimiz eşliğinde yediriyoruz. Fizik tedavi hizmetleri, zihinsel engelli bireylerin eğitimi, öğrenme güçlüğü, Türkçe ve Matematik dersleri, down sendromlu bireyler ve işitme engelli bireylerin eğitimi, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri, aile eğitimi ve danışmanlık hizmetleri, uzman öğretmenler, fizyoterapistler ve psikologlar eşliğinde veriliyor’.


Otizm, zihinsel, işitme, fiziksel engelli bireyler, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti, aile eğitimi ve psikolojik destek ve fizyoterapi hizmetleri sağlıyoruz. Bedensel engelli çocuklarımız, profesyonel tedaviler sonrası fiziki olarak kendilerine yetecek seviyeye gelerek, sosyal hayata katılımları sağlanmakta.





Çocuklarımızın öz bakım ihtiyaçları, yine öğretmenlerimizce öğrencilere yardımcı olarak karşılanmaktadır. Zihinsel engelliler ve işitme engelliler öğretmeni, uzman öğretici, rehber öğretmenler, psikolog ve Fizyoterapistler eşliğinde eğitim sunan kadromuz mevcut. Bunun yanı sıra, eğitimli ulaşım personellerimiz, servis hosteslerimiz ve yardımcı personellerimiz ile bütün tamamlayıcı hizmetleri sağlıyoruz.



Eğitim işi, gönül işidir, sevda işidir. Ne yaparsan yap, ‘Aşk’ ile yap, şiarıyla çalışıyoruz. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Onlara daha üst düzeyde faydalar sağlayabilmek için, kendimizi de eğitiyor ve geliştiriyoruz. Hijyen ve temizlik bizim olmazsa olmazlarımız arasında yer alıyor.


Bu nedenle disiplini elden bırakmadan, hijyen ve temizliğe özen göstererek, çocuklarımıza hizmeti kendimize düstur edindik. Ailelerimizle birlikte ahenk içindeyiz. Çalışmalarımızı yerinde görmek isteyen velilerimizi, Kayapınar Diclekent Villaları 257. Sokak Numara 12 olan adresimize bekliyoruz.

 Dileyen velilerimiz, 0412 252 52 72 kurum telefonu veya 0533 136 71 84 GSM numarasından bize ulaşabilirler. Çalışmalarımıza ilişkin olarak ‘www.elifhanimterapi.com’ ve ‘www.yaseminhanimterapi.com’ Web Sitemizden de bilgi alabilirler. Ayrıca, [email protected], E-mail adresimize öneri veya fikirlerini de paylaşabilirler.



Adanmışlık ruhuyla çıktığımız bu yolculukta, bütün Eğitmen kadromuzla, çocuklarımıza en iyi şekilde eğitim sağlamaya çalışıyoruz. Yolu sevgiden geçen herkesle bir gün mutlaka buluşmak dileğiyle’.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.