GENEL Haber Girişi : 19 Haziran 2020 14:00

ELİF HANIM YASEMİN HANIM ÖZEL EĞİTİM KURUMLARI YENİ DÖNEME HAZIR

ELİF HANIM YASEMİN HANIM ÖZEL EĞİTİM KURUMLARI YENİ DÖNEME HAZIR
Uzun yıllardan beridir çocukların umudu olmaya devam eden Elif Hanım Rehabilitasyon Merkezi, çok yönlü Eğitici ve Öğretici çalışmalarını, branşının deneyimli Eğitmenleri eşliğinde, yeni dönemde sürdürüyor.
Diyarbakır’da 2007 yılından itibaren Eğitici-Öğretici çalışmalarına başlayan, Elif Hanım Özel Eğitim Merkezi, yoğun talep üzerine 2015 yılından itibaren hizmete sunduğu ikinci Şubesi olan Yasemin Hanım Özel Eğitim Merkezi ile, çocuklara çok yönlü Eğitim-Öğretim hizmetlerini, bulaşıcı pandemi için alınan tüm önlemlerin gerçekleştirilmesi sonrasında başlayan yeni dönemde, sunmaya devam ediyor.


SOSYAL MESAFE, TEMAS VE TEMİZLİK ÜÇGENİ

 Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı tüm şartların yerine getirilmesinden sonra, sosyal mesafe, temas ve temizlik ilkelerini ‘Olmazsa Olmazlar’ olarak belirleyip, çalışmalarına yeniden start veren Eğitim yuvasında, gerek veliler, gerekse öğrenciler, alınan tedbirlerden bir hayli memnunlar. Açıklamalarda bulunan Elif Hanım, Yasemin Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yasemin Timur, yeni dönemle birlikte uygulamaya başladıkları tüm tedbirler ile ilgili şunları söyledi: ‘Dünyayı etkisi altına alan bulaşıcı pandemi (KOVİD 19) dolayısıyla, bilindiği üzere 15 Mart itibarıyla, Eğitim Öğretime ara verilmişti. 15 Haziran itibarıyla alınan tedbirler doğrultusunda Elif Hanım ve Yasemin Hanım Özel Eğitim Kurumları olarak, yeniden Eğitim-Öğretim çalışmalarımıza start verdik.


Elif Hanım Özel Eğitim Kurumları olarak, 3 aylık arayı, geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımıza daha sağlıklı, hijyenik ve son derece temiz bir ortamda Eğitim sunabilmek için değerlendirdik. Bu kapsamda, her iki okulumuzun binalarını, iç ve dış olmak üzere komple boyattık. Bunun yanı sıra, iki binamızı yine iç ve dış tamamen dezenfekte ettik. Servis Araçlarımızı ise, yetkili firmaya dezenfekte ettirdik. Okulumuzun hem giriş bölümüne, hem de her katta olmak üzere, dezenfektan bırakıldı.


Tüm dersliklerimiz, her ders sonrasında dezenfekte edilerek, bir sonraki derse hazırlanıyor. Bu işlem gün boyunca devam ediyor. Ayrıca, bütün sınıflarımız devamlı havalandırılarak, sirkülasyon yapılıyor. Servis şöförlerimiz ve hosteslerimiz, öğrencilerimizi eldiven, siperlik ve maske ile karşılayıp, servislerle okula getiriyorlar. Öncelikli olarak okula girişte kesinlikle, kimseyi maskesiz kimseyi almıyoruz. Maskesi bulunmayan veya kullanılacak durumda olmayanlara biz temin ediyoruz. Tüm öğrenci ve velilerimize, serviste maske dağıtıyoruz.


 Serviste gelirken de, oturma düzenini, sosyal mesafeye uygun şekilde yapıyoruz. Çocuklarımız servisten indikten sonra, servis araçları tekrar dezenfekte edilerek, diğer öğrenci gruplarına hizmete hazır hale getiriliyor. Böylelikle hastalığın bulaş riskini olabildiğince aza indirmiş oluyoruz. Okullarımızın içinde de, tüm öğrenci ve velilerimize, maske dağıtımı yapıyoruz. Okulda ilgili yerlere, bilgilendirme ve yönlendirme fiş ve tabelaları yerleştirerek hem öğrenci ve ailelerimizi yönlendirip hem de sosyal mesafeyi korumalarını sağlıyoruz.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.