GENEL Haber Girişi : 01 Eylül 2022 14:43

EN KÖTÜ BARIŞ, SAVAŞTAN İYİDİR

EN KÖTÜ BARIŞ, SAVAŞTAN  İYİDİR
D.BAKIR/ Diyarbakırlı İş Adamı ve siyasetçi, Sur Özergin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı Süleyman Ergin, ‘1 Eylül Dünya Barış Günü’ dolayısıyla, yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.
‘Birleşmiş Milletler, dünya çapında çatışmaların önlenmesi ve barışın tesisi yolunda bilinçlenme amacıyla 1 Eylül'ü Dünya barış günü olarak ilan etmiştir.

İnsanların mutlu ve beraberce yaşayabilmesi için en önemli ve temel şart, barış içinde ve barışın hâkim olduğu bir ortamın olmasını sağlayabilmektir. Aksi takdirde barışın olmadığı yerde, kalkınma, refah, huzurdan ve demokrasiden bahsedilmek mümkün değildir’ diyen Sur Özergin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı Süleyman Ergin, mesajında görüşlerini şöyle dile getirdi:

‘Dünya coğrafyasının değişik yerlerinde ve özellikle de Ortadoğu’da, İslam coğrafyasında yaşanan savaş ve kaoslar, Müslüman kardeşlerimize reva görülen zulüm ve katliamlar, insanlığı barıştan uzaklaştırıp büyük bir drama sürüklemektedir.

İnsanlık için yüz karası olan savaşın ne anlama geldiğini,  yakın tarihi acılarla dolu olan bizler çok iyi biliyoruz. Savaş, yalnızca geçmişteki ya da bugünkü mağdurlarını değil, süreğen etkisiyle sonraki kuşakları da etkileyen ağır bir travmadır.

Başta İslam Dünyası olmak üzere, bütün dünyada adil,  kalıcı, karşılıklı güvene dayalı, geçmiş acıların bir daha tekrarlanmayacağı, huzur ve güven içinde yaşanabilecek barışın tesis olmasını diliyoruz’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.