ASAYİŞ Haber Girişi : 07 Haziran 2019 02:19

Engelli bireylere kuaförlük hizmeti

Engelli bireylere kuaförlük hizmeti
Elif Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde Engelli Bireylere kuaförlük hizmeti verildi
Diyarbakır'da 2006 yılında faaliyetlerine başlayan Elif Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi çalışmalarına tüm hızıyla devam ederek engelli bireylere umut ışığı oluyor. Rehabilitasyon Merkezinde zihinsel engelli bireyler, fiziksel engelli bireyler, işitme engelli bireyler ,otizm ,öğrenme güçlüğü, dil konuşma engeli olan bireyler, down sendromu bireyler bireyler başta olmak üzere tüm engelli bireylere hizmet verilmektedir. 



 
Diyarbakır’da yıllardır engelli çocuklar için hizmet veren Elif Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi yeniliklere doymuyor. Fizik tedavi ünitesinde Uzay terapi, elektroterapi cihazları ve kişisel yürüme robotu gibi en son çıkan teknolojik yöntemleri kullanılmaktadır. Öğrencilerin evden servisle hostesler eşliğinde alınmakta olup, kurumda eğitim programlarına alınmakta. Kurumda öğrencilere sabah kahvaltı ve öğle yemeği öğretmenler eşliğinde verilmektedir. 

Kurum bünyesinde fizik tedavi hizmetleri, zihinsel engelli bireylerin eğitimi, öğrenme güçlüğü, Türkçe ve Matematik dersleri, down sendromlu bireylerin eğitimi, işitme engelli bireylerin eğitimi, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri, aile eğitimi ve danışmanlık hizmetleri uzman öğretmenler, fizyoterapistler ve psikologlar eşliğinde veriliyor. 



 
Elif Hanım Özel Eğitim Merkezi Koordinatör ve Kurum Müdürü Yasemin Timur, kurumda okuma yazma, duyu bütünleme eğitimi, engelli bireylere yönelik engelli KPSS’ye yönelik eğitimler uzman öğretmen kadrosuyla hizmet verdiklerini söyledi. Timur, “Fiziksel engelli bireyler kapalı yüzme havuzunda fizyoterapistler tarafından si içi tedavi yöntemi ile tedavi edilmektedir. Kurumumuzda düzenli olarak öğrencilerimiz hali saha da futbol turnuvası yapmaktadır.Ayrica yüzme ve at binme gibi sosyal faaliyetlerimiz düzenli bir şekilde yapılmaktadır.  


 
Birde merkezimiz bünyesinde, Yenişehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile birlikte öğrencilerimize kuaförlük hizmeti verildi. Ögrencilerimiz çok güzel ve eğlenceli vakit geçirdi. Ayrıca öğrencilerimiz kapalı yüzme Havuzunda fizyotetapist eşliğinde fizik tedavi görmektedir. Fizyoterapistlerimiz at üzerind e hippo terapi (at terapi)yöntemi ile öğrencilerimizde çok hızlı gelişme göstermektedir. Elif Hanım özel eğitim kurumları müdiresi sayın yasemin timur engelli öğrencilerimize anne şefkati ve sevgisi ile sihirli dokunuş yapıyoruz” dedi 



 
Havuzlu tedavi ile beyin felci olan çocukları rehabilite ettiklerini belirten Timur, “Serabral palsi (beyin felci) hem pediyatrik lokomat, hem de havuz tedavisi (hidroterapi) pediyatrik lokomat ve havuz tedavisi ile rehabilite ediyoruz” dedi. 
 
Suyun kaldırma kuvvetinden faydalanılarak hareketlerin daha kolay yapılabilmesinin sağlandığını belirten Timur, kas ve eklemlerin sertliklerine engel olacak hareketler yapıldığını dile getirerek, “Su içi rehabilitasyonun yanında bir yandan pediatrik lokomat tedavisi, bir yandan da klasik fizik tedavi uyguluyoruz'' dedi. 
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.