GÜNDEM Haber Girişi : 14 Mart 2024 16:13

Erdal Seven’den 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Erdal Seven’den 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı
Doğa Koruma ve Milli Parklar Diyarbakır İl Şube Müdürü Erdal Seven 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle, yazılı bir kutlama mesaj yayımladı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Diyarbakır İl Şube Müdürü Erdal Seven, yayımladığı mesajda, şunları söyledi: 1827 yılında Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire isimli ilk modern tıp okulunun açılış günü olan 14 Mart 1937 yılından itibaren Tıp Bayramı´ olarak kutlanmaktadır.

Devletimizin, ülkemizin her köşesinde vatandaşlarımızın daha kaliteli hizmet almasını sağlamak ve bu hizmeti sunan tüm sağlık personelimizin, daha iyi şartlarda çalışmalarına imkân sağlayacak kaliteli ve modern mekânlarda hizmet verebilmeleri için yaptığı önemli yatırımlar, sağlık hizmetlerine ulaşımı son derece kolaylaştırmıştır. Geldiğimiz bu noktada dünyanın dört bir yanından şifa bulmak üzere ülkemizi, hekimlerimizi ve sağlık kuruluşlarımızı tercih eden hastalar hepimiz için gurur ve güven kaynağı olmuştur.

Sağlıklı hayat, her insanın temel bir hakkıdır. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve tüm toplumların en önemli hedeflerinden birisidir. Her alanda müreffeh, çağdaş bir toplum ve güçlü bir devlet olabilmenin ön koşulu sağlıklı bireylere sahip olmaktır. Sağlık; huzurun ve mutluluğun vazgeçilmez unsurudur.

Sağlık çalışanlarımızın cansiperane bir şekilde, insanları sağlığına kavuşturmak, hayatlarını kurtarmak için gösterdikleri özveri yüklü gayretler, övgü ve taltife layıktır. Nitelikli ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunmak amacıyla tüm sağlık çalışanlarımızın büyük bir azim ve özveriyle vatandaşlarımıza hizmet ettiklerine yürekten inanıyorum.
Beni Türk hekimlerinize emanet ediniz. sözleriyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sevgi ve güvenini kazanmış, sağlık hizmetlerini, takdir edilesi bir özveriyle icra eden Hekimlerimiz ve fedakârca görev yapan, bütün sağlık çalışanlarımızın, 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, Cenab-ı Allah’tan, bütün sağlık ordumuza, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.