GENEL Haber Girişi : 20 Ocak 2023 22:30

ERDEM: HAYVAN HAKLARI, EN AZ İNSAN HAKLARI KADAR ÖNEMLİDİR

ERDEM: HAYVAN HAKLARI, EN AZ İNSAN HAKLARI KADAR ÖNEMLİDİR
D.BAKIR/ Yeniden Refah partisi Diyarbakır İl Başkanı Ali Erdem, hayvan haklarının en az insan hakları kadar önemli olduğunu vurguladı.
Özellikle sokak hayvanları konusunun, sık sık gündeme getirilmesi gerektiğine dikkati çeken Ali Erdem, ‘Bu konuda yediden yetmişe, hepimize sorumluluklar düşüyor’ ifadelerini kullandı.

Genel Başkanlığını Merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın oğlu, Dr. Fatih Erbakan’ın yaptığı Yeniden Refah partisi Diyarbakır İl Başkanlığı, toplumsal sorunlara dikkati çekerek, çözüm önerilerinde bulunmaya devam ediyor.
Bu kapsamda Diyarbakır İl Başkanı Ali Erdem, ‘sokak hayvanlarına yiyecek ve su temini hususunda, toplum olarak hepimiz sorumluyuz.



‘CENAB-I ALLAH’IN DİLSİZ KULLARI’

‘Diyarbakır'da hayvan severler var, bu konuda özveriyle gayret gösteren Sivil Toplum Kuruluşları var. Ancak hayvan hakları konusunda, sadece belli bir kesim mesul değil. Toplum olarak hepimiz sorumluyuz.

Vatandaşlar olarak, yemeklerden kalanları ve bir tabak suyu, kapımızın önüne veya ikamet ettiğimiz binanın girişine bırakalım. İnanın öyle büyük bir hayra vesile oluruz. Bu konu, bağlayan, son derece hayati bir konudur.
Yüce Rabbim’in, ‘Benim dilsiz kullarım’ olarak buyurduğu böyle bir konuda, hepimize çok önemli vazife ve sorumluluk düşüyor. Hepimiz, binamızdaki veya mahallemizdeki sokak hayvanlarına yardım eli uzatırsak, hayvanlar aç ve susuz kalmaz.



Cenab-ı Allah, bu konuda gayret gösteren, çaba sarf eden bütün hayırsever kişi ve kurumlardan razı olsun. Hep beraber el ele vererek, bu yardım çalışmalarımızı, olabildiğince daha kapsamlı bir platformda sürdüreceğimize inanıyoruz.
Bir sürece Adalet ve Kalkınma partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediyelerin hayvan barınakları inşa etmesi gerektiğini söylemişti. Ak partili belediyelerden, bugüne kadar konuyla ilgili ciddi bir hamle gelmemiş olması da, ayrıca üzüntü vericidir.

Yeniden Refah partisi olarak, hayvan hakları ile ilgili konuları, Milli Eğitim Müfredatında, oldukça geniş bir yer ayırmak suretiyle, daha ilkokul çağlarından, hatta okul öncesi süreçten başlayarak, çocuklarımızın konuyu daha geniş bir çerçevede ele almalarını sağlayacağız.

Zaman zaman basın yayın kuruluşları ve sosyal medya platformlarında, hayvanlara işkence yapıldığına tanık oluyoruz. Hayvanların kuyruklarını yakanlar, onları aç ve susuz bırakanlar, araçlarını hayvanların üzerine sürüp, ezmeye kalkışanlar, tekmelerle, sopalarla dövenler, unutmasınlar ki, bu yaptıklarının hesabı sorulacak. Özellikle trafikte araçlarıyla seyrederken, sokak hayvanlarını görünce dikkat edelim.



‘En küçüğünden en büyüğüne kadar her hayvan, Cenab-ı Allah'ın eseri olarak kıymetlidir ve O'nun tarafından insanlara emanet edilmiştir’.

Bu nedenle biz insanlar, hayvanlara karşı insaflı, şefkatli ve merhametli olmakla mükellefiz. Hayvanlara Merhamet, İslami ve İnsani bir sorumluluktur.

Nitekim Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.) bir Hadisi Şerifinde, ‘hayvan hakları konusunda, Cenab-ı Allah’ın azabından korkun’ buyurarak, bütün insanlığı, hayvan hakları konusunda uyarmıştır.

HABER: YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.