GÜNDEM Haber Girişi : 24 Şubat 2024 15:17

ERGİN’DEN MÜBAREK BERAT KANDİLİ MESAJI

ERGİN’DEN MÜBAREK BERAT KANDİLİ MESAJI
D.BAKIR/ Mübarek Berat Kandili, bu akşam kutlanıyor. Berat Kandili dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayınlayan Sur Özergin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı iş adamı Süleyman Ergin, şunları söyledi:

‘Mübarek kandil geceleri, gönül dünyamıza ışık tutan, kalplerimizi ısıtan, insanlarımızı birbirine yaklaştıran, komşuluk, kardeşlik ve akrabalık duygularımızı artıran, manevi duygularımızı zirveye çıkaran, mukaddes ve müstesna gecelerdir.


Cenab-ı Allah’ın, rahmet ve mağfireti ile tecelli buyurarak, lütuflar yağdırdığı, merhamet ve bereket kapılarını ardına kadar araladığı, günahlarımızı affettiği, ibadetlerimizi kat be kat mükâfatlandırdığı bir Berat Kandili’ne daha ulaşmış olmanın tarifsiz mutluluğu ve heyecanını yaşıyoruz.


Bunun yanı sıra, kırdığımız kalpleri onarabilmek için de eşsiz bir fırsat olan Berat Kandili, Cenab-ı Allah’ın rahmetinin, adeta bardaktan boşanırcasına bir yağmur gibi yağdığı kutlu gecelerdendir.


Yeryüzünü sayısız nimetleriyle donatan Yüce Rabbimiz’in bizlere bahşettikleri karşısında, yüce Yaradanımız’a daha derin bir duygu sağnağıyla şükürler ederek, şükranlarımızı iletebilmemiz için bu geceyi huşuyla, ibadetle, tevbe-istiğfarla, zikirle, tesbihatla ve dualarla geçirmemiz hepimiz için tarifsiz bir nimet olacaktır.


İnanıyorum ki bu gece, herkes derin bir iç muhasebe yapacak, Cenab-ı Allah’ın rızasıyla şereflenebilme umuduyla, huşu içinde Secdeye varacak, Kur’an-ı Kerim ayetleriyle hem hal olacaktır. 


Bu duygu ve düşüncelerle, Cenab-ı Hakk'ın engin merhameti ve bağışlayıcılığının en samimi ve kalbi duygularla hissedildiği mübarek Berat Kandili’nin, tüm vatandaşlarımıza ve bütün İslam Alemine merhamet, kardeşlik, huzur ve birliktelik getirmesini can-ı gönülden niyaz ediyor, hepinizin Berat Kandili’ni kutluyorum’ ifadelerini kullandı.