GÜNDEM Haber Girişi : 23 Kasım 2023 15:57

Ergin Duran Yenişehir Belediyesi için aday adayı oldu

Ergin Duran Yenişehir Belediyesi için aday adayı oldu
AK Parti’de belediye başkan aday adaylıkları için başvuru süresi dün sona erdi. Diyarbakır’da 1’i Büyükşehir olmak üzere toplam 80 kişi başvuruda bulunurken, Diyarbakır’ın sevilen isimlerinden olan Bürokrat Ergin Duran Yenişehir Belediyesi için aday adayl

Aday adaylığı başvurusunu Yenişehir İlçe Teşkilatına beraberindeki heyetle birlikte yapan Duran’ın başvurusu, ilçede merakla beklenen gelişmeler arasında yer alıyor. Parti içindeki değerli hizmetleri ve deneyimi ile bilinen Duran Ailesi’nin bireyi olan Ergin Duran’ın, Yenişehir’de yapılacak olan yerel seçimlerde önemli bir aktör olması bekleniyor.

“YAŞAMIM BOYUNCA HALKIMIZIN HİZMETİNDE OLDUM”

Adaylığıyla alakalı açıklamada bulunan Duran, “Yıllardır devam eden sorunlara kalıcı çözümler üretmek ve Diyarbakır’ı Tarihi Açıkhava müzesi bir Dünya şehri yapma hedefi belirlemiştik. Ak Partili Hükümetimizin desteği, Büyükşehir Belediyemizin katkıları ve vatandaşlarımızın inancıyla bugün için pek çok alanda belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için bu göreve namzet oldum. Yaşamım boyunca halkımızın gerek sağlıkta gerek toplum olaylarında 7 gün, 24 saat çalışma prensibiyle pek çok problemimizi çözüme kavuşturduk. Bu çerçevede baktığımız takdirde, kuruluşundan bugüne Yenişehir Belediyesi tarihinde böylesine köklü ve böylesine önemli hizmetlere, projelere imza atıldığına hep birlikte omuz-omuza tanık olacağız” dedi.


“YENİŞEHİR DÖNEMİMİZDE CİDDİ BİR DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜME GİRECEK”

Belediye Başkanlığı döneminde Yenişehir Belediyesi’nin ciddi bir değişim ve dönüşüm içerisine gireceğini de sözlerine ekleyen Duran, “Son yıllarda değerini ve önemini yitirmeye başlayan, büyük yatırımların olgunlaştıracağımız Yenişehir Belediyesi, dönemimizde ciddi bir değişim ve dönüşüm içerisine gireceğine şahit olacaksınız.  Günümüz modern kent yönetiminde hakim olan katılımcı ve şeffaf yönetim biçimi, tüm kararlarımızda temel ilkemiz olmuştur. Bu ilkeler ışığında altyapıdan üstyapıya, eğitimden kültüre, sosyal belediyecilik uygulamalarından e-belediyeciliğe kadar her alanda önemli hizmetler gerçekleştireceğiz. YENİŞEHİR’de gerçekleşen her hizmetin ve her başarının altında gerek dolaylı olarak gerekse direk olarak bizim imzamız ve katkımız vardır” diye konuştu.

“YENİŞEHİR’İN PROBLEMLERİNİ BİLİYORUZ”

Yenişehir İlçesi’nin yaşadığı problemleri sorunları bildiğini ve bunlar için bir çok projeler hazırladıklarını da dile getiren Duran, “Son zamanlarda DİYARBAKIR’da Camiler, türbeler, medreseler, çeşmeler, hanlar, hamamlar yani şehrimizin tüm tarihi ve kültürel değerleri yeniden hayat buluyor.Yol haritamızda yer alan bir değer aşama ise 6 şubat deprem sonrası hasarlı binaların yıkımı sonrası ve eskiyen kent dokusunun yenilenmesi çalışmalarını bizzat teknik kadro yol arkadaşlarımızla yerinde takipçisi olacağım. Yenişehir ilçemizin araç yoğunluğundan kurtarılması için çözümümüz ise yenişehirin toplu taşıma araçlarının sayısını artırmak ve günümüz modern çağında bireysel gelişime katkı olan bisiklet sayısının artırmak ve yayalaştırma çalışmalarını hızlandıracağız. Şehrin en işlek caddesi olan ekinciler caddesini de tüm altyapısı yenilenen yoğun trafik olan cadde ve sokaklar araç trafiğine kapatılarak ferah bir ortam oluşturulup refah bir Yenişehir haline getirip; merkezi işlek caddelerin tamamen yayalaştırılması yine hedefler arasındadır.





Diyarbakır’ın kalbi Yenişehir için şehrin fiziki dokusunu güzelleştirmeyi hedefleyen bu çalışmaların dışında kültürel ve sosyal alanlarda da ciddi yatırımlar yapılmasını sağlayıp. Tarihi ve kültürel Sempozyumları, sosyal etkinliklerin en önemlilerindendir. Sosyal belediyecilik alanında da çok önemli hizmetler üretip; Aile Merkezleri ve Engelliler Koordinasyon Merkezi ile çocuklarımız, engellilerimiz ve kadınlarımız için sosyal rehabilitasyon projeleri geliştireceğiz. Yeni kültür merkezleri, eğitim kurumları ve spor alanlarını hizmete sokup ve tüm vatandaşlarımızın yararlanmasını sağlayacağız” dedi.

“HEDEFİM EN YÜKSEK OY ORANIYLA BELEDİYE BAŞKANI OLMAKTIR”

Hedefinin en yüksek oy oranıyla belediye başkanı olmak olduğunu da sözlerine ekleyen Duran, “Yüzyıllardır yaşamımızı sürdürdüğüm Tarihi Diyarbakır şehrine borcumu ödemek ve kazandığımız başarı ve tecrübeyi memleketime hizmet için Yenişehir belediyesine namzetim.  Yenişehir  Belediye Başkanlığı’na adaylık başvurusunda bulunuyorum. Hedefimiz Yenişehir ’de, Diyarbakır’ın  en yüksek oy oranıyla seçilen Belediye Başkanı olmaktır. Genel Başkanımız ve partimizin yetkili kurulları adaylar arasında yapacakları değerlendirme sonucunda şahsımı bu göreve layık buldukları takdirde, onların bu güvenine layık olacağıma ve Yenişehir  için en iyi hizmeti üreteceğine inancım tamdır.  Yerel yönetimler bir bayrak yarışıdır ve bu yarış partimizde demokratik bir olgunluk içerisinde sonuçlanacaktır. Yenişehir’i yeniden muhteşem günleriyle buluşturmak için desteğinizi bekler, en içten saygılarımı sunarım” dedi.