GENEL Haber Girişi : 05 Şubat 2020 22:54

ERGİN: ULUS OLARAK, ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

ERGİN: ULUS OLARAK, ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ
D.BAKIR- Sur Özergin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı Süleyman Ergin, yazılı bir mesaj yayınlayarak, Van Bahçesaray’da yaşanan çığ felaketleri ile ilgili olarak taziye ve geçmiş olsun dileklerini iletti.
Sur Özergin İnşaat Yönetim Kurulu Bakanı İş adamı Süleyman Ergin, açıklamasında duygularını şöyle dile getirdi: ‘Bilindiği üzere, geçtiğimiz günlerde Elazığ ve Malatya Merkez Üslü deprem hadiselerinden sonra, Van ilimizde dün ve bugün çığ felaketleri yaşanmış bulunmakta. Van İlimizin Bahçesaray ve Çatak ilçeleri arasında yaşanan çığ faciasında, aralarında güvenlik görevlilerimiz ve itfaiye ekiplerimizin de bulunduğu 38 vatandaşımız hayatını kaybederken, 53 kişi de yaralandı. Bunun yanı sıra İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda İzmir-İstanbul seferleri yapan uçak pistten çıktı. Kazanın ardından uçak üçe bölündü ve yangın çıktı. Akabinde, yolcuların tahliye edilmesi noktasında, süratle çalışmalar başlatıldı. 183 vatandaşımızın bulunduğu uçakta, can kaybı olmlaması, yüreklerimize su serpti. Van Bahçesaray İlçemizde, çığ faciası sonrasında, olaya müdahale etmeleri için, Bölge genelindeki AFAD İl Müdürlüklerinden Arama kurtarma uzmanları, 11 araçla alana sevk edildi. Ayrıca 75 kişilik Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve 10 kişiden oluşan AFAD Arama kurtarma ekipleri ile 2 aracın, Ankara'dan Askeri uçakla bölgeye gönderildiği bilgilerini almış bulunmaktayız. Ülke olarak, üst üste acılar yaşadık. Bu zorlu günlerde, birlik ve beraberliğimizi artırarak, çığ facialarını yaşayan kardeşlerimizin acılarını paylaşmak ve yaralarını sarmak noktasında, elim deprem hadisesinde sergilediğimiz duruşu, yeniden sergileyeceğiz. Nitekim, Kızılay ve AFAD birliklerimiz teyakkuz durumundalar. Ayrıca, olaylara müdahale edilmesi için bölgeye, aralarında Şırnak itfaiyesinden 18 araç sevk edildi. Sağlık Bakanlığı UMKE ekipleri de bölgedeler. Yüce Rabbim’den, çığ facialarında hayatlarını kaybeden yurttaşlarımıza rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyor, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında yaşanan uçak kazasında yaralanan vatandaşlarımız ve tüm halkımıza, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.