GENEL Haber Girişi : 30 Mart 2019 19:25

Fakir Fukara Babası Zaza Şeyhmus İlgin için mevlüt verildi

Fakir Fukara Babası Zaza Şeyhmus İlgin için mevlüt verildi
Fakir fukara babası diye tanınan müzik yapımcısı ‘Zaza Şehymus’ lakaplı Diyarbakırlı İşadamı Şeyhmus İlgin vefatının yıldönümünde sevenleri tarafından verilen mevlüt ile anıldı.
29 Mart 2019 Perşembe günü pankreas kanseri tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Fakir fukara babası diye tanınan müzik yapımcısı ‘Zaza Şeyhmus’ lakaplı Diyarbakırlı İşadamı Şeyhmus İlgin vefatının seneyi devriyesi nedeniyle verilen yemekli mevlüt ile anıldı. 



Kawar Yas Evi’nde düzenlenen mevlüt yemeğine işadamları, siyasetçiler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri belediye başkan adayları, 




muhtar adayları,Siyasetçiler, encümen adayları, ailesi, eş, dost ve akrabalarının yanı sıra yurt içinden ve Diyarbakır’dan binlerce seveni katıldı.



  
Duaların okunduğu ve salavatların çekildiği mevlütte ‘Zaza Şehymus’ lakaplı Diyarbakırlı İşadamı Şehmuz İlgin için gözyaşları da döküldü. 



Yoğun katılımın olduğu mevlüt sonrası bir açıklamada bulunan ‘Zaza Şehymus’ lakaplı Diyarbakırlı İşadamı Şehymus İlgin’in yeğeni olan İşadamı Turan İlgin, amcası Şeyhmus İlgin’in bir çok ünlüye  albüm yaptı Merhum Şeyhmus İlgin’in sanat camiasıyla bağlantılı biri olduğunu belirterek,




"Diyarbakır’ın iyi bir değeriydi. Türkiye’de çok şöhret olan, starların yapımcılığını yapan değerli bir insandı. Babacan, aslan gibi bir amcamdı. Ahmet Kaya’dan, İbrahim Tatlıses’ten, Azer Bülbül, Yıldız Tilbe’ye kadar sayamayacağım çok isim var, hepsine albüm yapmış bir şahsiyettir dedi. 



Mevlüt’e gelenlerede sonsuz teşekkür ettiklerini de sözlerine ekleyen işadamı Turan İlgin, “Çok kıymetli amcamın mekanı cennet olsun. Bugün kendisinin vefatının 1 yılı doldu bu nedenle   mevlit verdik. 




Mevlidimize gelen çok değerli tüm dostlarımızdan Allah razı olsun sağolsunlar hepsi acımızı paylaştılar. Bizleri yalnız bırakmayan misafirlerimize, dostlarımıza, sevenlerimiz sonsuz teşekkür ederim sağolsunlar Allah razı olsun dostlarımızdan” diye konuştu.  



ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.