GENEL Haber Girişi : 21 Nisan 2019 01:45

FUAR’IN GÖZBEBEĞİ ELİF GOLD KUYUMCULUK FİRMASI OLDU

FUAR’IN GÖZBEBEĞİ ELİF GOLD KUYUMCULUK FİRMASI OLDU
Diyarbakır'da 1,5 ton altın ve mücevheratın sergilendiği ‘3'üncü Mezopotamya Mücevher Fuarı'na yoğun bir katılım olduğu gözlenirken, fuarda en çok ilgiyi gören firma ise, Elif Gold Mücevherat Firmasının standı oldu.
Üretici ve kuyumcuları bir araya getiren ‘3. Mezopotamya Mücevher Fuarı'nda yaklaşık 1,5 ton altın ve mücevherat sergileniyor. Kuyumcular ve Sarraflar Odası tarafından, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde dün başlayan ve yarın sona erecek olan fuara 30 firma katıldı.  
  

 
SEKTÖRÜN KALBİ DİYARBAKIR’DA ATTI 
  
 
 Açılış öncesi konuşan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, geçmişten gelen takı ve kuyumculuk kültürünün, Diyarbakır başta olmak üzere Bölgemizin bağrından çıktığına dikkati çekti. 


 
 DTSO Başkanı Kaya, Diyarbakır'da fuarcılığı geliştirme amacıyla büyük çabalar sarf edeceklerini ve hedef doğrultusunda İlimizde fuar düzenlemek isteyen bütün urum ve kuruluşlara da her türlü destek ve katkıyı sunacaklarını ifade etti. Ardından açılışı yapılan fuarda yer alan stantlardaki tasarımlar davetlilerden büyük ilgi gördü. Üç gün boyunca ziyaret edilecek fuarın açılışına Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Yunus Öner ile yurt içi ve dışından sektör temsilcileri katıldı.  


 
FUARA İLGİ, BEKLENENDEN DAHA FAZLA OLDU 
 
 Diyarbakır'da yaklaşık 1,5 ton altın ve mücevheratın sergilendiği 3'üncü Mezopotamya Mücevher Fuarı'na katılımcılar oldukça yoğun ilgi gösterdi. Sektörde üreticiler, kuyumcular ve son kullanıcıları bir araya getiren 3'üncü Mezopotamya Mücevher Fuarı'nda yaklaşık 1,5 ton altın ve mücevherat sergileniyor. Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası ile bir fuarcılık firması iş birliğiyle, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde dün başlayan ve 3 gün sürecek olan fuara 30 firma katılırken, gösterilen ili dikkatleri çekti.  
  

 
ÇEYRE ASIRLIK TECRÜBE, BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI  
 
Kuşkusuz, fuarın en çok ilgiyi gören firmalarından biri de, Diyarbakır’ın bağrından çıkan ve ünü bütün Türkiye’ye yayılan Elif Gold Mücevherat firması oldu. Diyarbakır başta olmak üzere Bölgemiz illerine ve bütün Türkiye geneline Altın takı kategorisinde oldukça zengin bir ürün portföyü sunan Elif Gold, üretim kalitesi ve birikimini bir hayli zenginleştirmiş durumda.



  
1994 YILINDA BAŞLAYAN YOLCULUK  
 
Hedef büyüterek, ihracata yönelen firma, bu kapsamda İslam ülkelerinde fizibilite çalışmalarını sürdürüyor.  
 
1994 yılında sektöre perakendeci olarak adım atan, ancak kısa sürede, Müşterilerinden gelen yoğun talep üzerine, 2003 yılında toptancılığa başlayan Elif Gold, sektörünün öncü kuruluşlarından biri konumuna yükseldi. 
 
 Hem perakendeci ve toptancı ünvanıyla, kendi üretimi olan 14 ve 22 ayar bilezik, Halep zinciri, habbeli takımlar, hasır bilezik ve kişniş çeşitleri başta olmak üzere bir hayli zengin ve kaliteli bir ürün yelpazesiyle hizmet sunulmakta. 


 
 Elif Gold firması Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Utangaç, 14- 22 ayar koleksiyonlarıyla, sektörde bir hayli iddialı olduklarına dikkati çekti. 
 
 Diyarbakır Merkez Bağlar İlçemiz Dörtyol Mevkiinde ve Kayapınar İlçemiz Dicle kent Semtimizde, çeyrek asırdan bu yana hep kaliteli ürünler sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 
  



 İmalat, Tasarım ve Müşterilerimize sunum noktasında, her zaman için dürüstlük anlayışıyla, konusunda deneyimli ve güler yüzlü kadromuzla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yöresel takılar ve telkarilerimizi, toptan ve perende olmak üzere, bütün Türkiye genelinde sunuyoruz. 
 
 Artık ülkemizin her noktasına, hem kuyumcu esnaflarımıza, hem de perakende talepte bulunan müşterilerimize, özel tasarım siparişlerimizi ulaştırıyoruz. Bizzat ürettiğimiz ürünlerimiz, fuara ayrı bir renk ve hareketlilik kattı. Elif Gold Mücevherat olarak, vitrinlere çıkardığı ilk ürünlerimiz, Diyarbakır Hasırı ve Halep Zinciri oldu. 
 
 Daha sonra bu ürünlere yenileri, farklı ve zengin koleksiyonlar eledi. 1994 yılında adım attığımız sektörde geldiğimiz nokta, gerçekten gurur verici Özellikle bölgemizde ürün tedarik etme konusundaki sıkıntılardan dolayı meslektaşlarımızın sıkıntı yaşamaması ve son kullanıcılara siparişlerini olabildiğince erken ve kaliteli ulaştırmak amacıyla imalata başladık. 


 
 Geliştirdiğimiz ürün ve koleksiyonlarla kısa süre içerisinde kalite konusunda iyi bir noktaya ulaştık. El emeği göz nuru ürünlerimizi, deneyimli ve güler yüzlü kadromuzla Diyarbakır’da yapıp yolları kapatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Altın kategorisinde A’dan Z’ye her türlü model taleplerini,zamanında ve son derece kaliteli ürünlerimizle tedarik etme konusunda oldukça iddialıyız.  
 
Elif Gold markalı ürünler, bugün Diyarbakır’ın yanı sıra Batman, Mardin, Şırnak, Bingöl, Şanlıurfave Van illerinde büyük talep görüyor.  


 
YENİ ROTAMIZ, YURT DIŞINA İHRACAT 
 
 Elif Gold firması, müşteri segmenti ve çeşitliliğini yıllarca katılımcı olarak yer aldığımız fuarlarda, yerli katılımcıların yanı sıra, yabancı katılımcılardan gördüğümüz ilgi, bizleri bir hayli sevindirdi ve teşvik etti. Markamız, İstanbul’da ihracat yapan firmaların özel siparişlerini de karşılıyor’. Elif Gold olarak, Diyarbakır’da düzenlenen ‘3. Mezopotamya Mücevher Fuarı'nda oldukça yoğun ili gördüğünü belirten Elif Gold firması Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Utangaç, sözlerini şöyle tamamladı: ‘Bu durum gerek bizler, gerekse Diyarbakır İlimiz açısından memnuniyet verici. Böylelikle artan siparişler, hem kentimiz ekonomisine katma değer katacağı gibi, hem istihdama da fayda getirecek ve bir çok insanımıza iş olanağı sağlanmış olacak. Diyarbakır, İlimiz artık pastadan hak ettiği payı alacak.Sektörün  Bütün bileşenlerini , bu ihtişamlı fuara katılmaya ve birbirinden enfes ürünlerimizi görmeye davet ediyoruz’. 
 
 
 
ÖZEL HABER :YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.