GENEL Haber Girişi : 21 Nisan 2019 01:24

FUARDA ‘KADAYIFÇI SITKI USTA’ RÜZGÂRI ESTİ

FUARDA ‘KADAYIFÇI SITKI USTA’ RÜZGÂRI ESTİ
D.BAKIR- Diyarbakır'da ‘3'üncü Mezopotamya Mücevher Fuarı'na yoğun bir katılım olduğu gözlenirken, fuarda en çok ilgiyi gören firma ise, Kadayıfçı Sıtkı Usta’nın standı oldu.Üretici ve kuyumcuları bir araya getiren ‘Fuar'da yaklaşık 1,5 ton altın ve mücev
Kuşkusuz, fuarın en çok ilgi gören firmalarından biri de Kadayıfçı Sıtkı Usta’nın standı oldu.Kadayıf sektöründe artık marka olan ve ünü ülkemiz sınırlarını aşarak dünyaya yayılan Diyarbakırlı Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Altunbay ve deneyimli kadrosunun ürettiği burma ve cevizli kadayıfları, büyük ilgi gördü. Yarım Asra yakın zamandan bu yana sektöründe hizmet veren ve dünya çapında tanınan Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Ustanın oğlu, Mehmet Altunbay, her türlü etkinliklerde Diyarbakır’ı en iyi şekilde temsil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi: 





’Artık herkesin bildiği gibi, ürünlerinde kesinlikle katkı maddesi kullanmayarak, tamamen doğal bir ürün ve damakta unutulmayacak bir iz bırakan lezzetiyle sunum yapan Meşhur Sıtkı Ustanın kadayıfları, dünya çapında tanınıyor ve beğeniliyor.Hijyenik bir ortamda hazırlanması, katkı maddeleri olmaması, kullanılan ürünlerin en kaliteli olması ve Sıtkı Ustanın adeta sevgisini de katarak hazırladığı tatlılar, yediden yetmişe herkese hitap ediyor. Aziz ve Mübarek Ramazan Ayı’nın heyecanı, ülkemizi ve bütün İslam Alemi’nisarmış durumda. Üç Aylar ve Ramazan-ı Şerif’in harika manevi atmosferini yaşıyoruz’.  
 

 
RAMAZAN’DA ŞEKER HASTALARINA ÖZEL TATLI  
 
Diyarbakır’da 3 kuşaktan bu yana hizmet veren ve kamuoyunda ‘Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta’ diye tanınan firma, Mübarek Ramazan Ayı dolayısıyla, şeker hastası müşterilerine özel tatlı hazırladı. Meşhur Sıtkı Usta, kadayıf ve künefede tüm ülkemiz genelinde adeta marka olmuş bir isim.Ürün yelpazesini her geçen gün çeşitlendiren ve mevcut olanların da içeriğini zenginleştiren Sıtkı Usta, bir ilki daha gerçekleştirdi. 




Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçesi Ofis Semti’nde 2 ve Çamlıca’da 1, Merkez Kayapınar İlçesi Diclekent’te 2 ve havaalanı yolunda 1 olmak üzere 6 şubeyle hizmet veren Sıtkı Usta, Ankara Çukurambar’da yeni yerini, evvelki yıl görkemli bir törenle hizmete açmıştı. 1968 yılından bu yana, damak tadına hitap eden, hep daha lezzetli ve daha kaliteli ürünler sunabilmek hedefinde olan Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta Kadayıf ve Künefe, üretim aşamasında gerek hijyen ve gerekse lezzet ve kaliteden ödün vermeden tam yarım Asırdan bu yana, aralıksız olarak hizmet sunuyor. 


 
Sıtkı Usta, ilk günkü hizmet anlayışını bugünlere taşıyarak, bu konuda da kırılması güç bir rekora imza atmış durumda. Diyarbakır’da ‘Kadayıf ve Künefe’ deyince akla gelen ilk adres olmanın haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren MehmetAltunbay şu görüşleri dile getirdi: ‘Kurum olarak, Diyabet hastaları için özel tatlı hazırlıyoruz. Hurmayı buhar sistemi ile ısıtıp, şerbetini süzerek elde ettiğimiz yüzde yüz doğal hurma suyu, zaten hem tadı itibarıyla doğal bir tatlandırıcı, hem de sağlıklı olması nedeniyle, diyabet hastalarından büyük ilgi görüyor. Esasen diyabet hastalarının belli bir ölçüde yemelerinde tıbben herhangi bir sakınca bulunmamakta. Tamamen doğal ve sağlıklı bir ürün olan hurmadan elde ettiğimiz doğal hurma suyuyla tatlandırmaktayız.Aile büyüklerimizden devraldığımız bayrak yarışını en iyi ve en kaliteli şekilde zirvede tutuyoruz. İddialıyız, kaliteye hep bilinçli ve uzun soluklu çabalar sonucunda ulaşılabilir.Siparişlerimizi yollarken, özel yaptırdığımız muhafazalarımız içinde yolluyoruz. Böylelikle gerek uzun yol nedeniyle veya gerekse iklim değişiklikleri nedeniyle, herhangi bir tad kaybına uğramamış oluyor.Kaliteli ürünlerimizi müşterilerimize sunmak, onlardan gelen talep ve öneriler doğrultusunda hareket etmek, zaten başlıca prensiplerimiz arasında.  



 
Ayrıca On line sipariş hattımız da mevcut.’ Altunbay, ‘Asla ürünlerimizde glikoz şurup ve yabancı herhangi katkı maddeleri kullanmamaktayız. Bütün ürünlerimiz tamamen doğaldır.32 çeşit tatlı işyerimizde bulunmakta. Diyarbakır’da 6 şubemiz var, Ankara Çukurambar şubemizi evvelki yıl halkımızın hizmetine sunduk. Ankara halkı, bizlere beklediğimizin üzerinde bir ilgi sundu.Öncelikli hedefimiz, sağlıklı, temiz ve bir o kadar da leziz ürünler sunabilmek. Halkımızdan, gördüğümüz ilgi ve sıcaklık, bizleri daha bir şevkle çalışmaya ve daha kaliteli ürünler üretmeye sevk ediyor’. Hem ekonomiye katma değer katan, hem de istihdama büyük katkılar sağlayan Sıtkı Usta, adeta bacasız bir fabrika gibi, insanlara iş olanağı sağlıyor. 
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.