GÜNDEM Haber Girişi : 30 Mart 2024 16:46

Gençlik Derneği, bu kez DİKO Başkanı Yüksel ile bir araya geldi

Gençlik Derneği, bu kez DİKO Başkanı Yüksel ile bir araya geldi
Diyarbakır'da gençlerin sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Gençlik Derneği, İstişare Toplantıları serisi kapsamında bu kez Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Yüksel ile bir araya geldi.

Toplantı, Gençlik Derneği Başkanı Mücahit Yılmaz liderliğinde gerçekleşti. Yılmaz'ın yanı sıra dernek üyeleriyle birlikte, Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Giray Topal, Dicle Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Hacı Yılmaz, Eğitim Uzmanı Aydın Ak, TOKİ Proje Müdürü Vehbi Düz, Dr. Öğretim Görevlisi Ozan Deniz Yalçınkaya ve Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Yüksel ile çok sayıda gazeteci katılım gösterdi.


Toplantıda, gençlerin karşılaştığı sorunlar, sosyal etkinlikler ve gençlerin sosyal hayata daha fazla entegre olmalarını sağlayacak projeler ele alındı. Gençlik Derneği'nin amacı, gençlerin yeteneklerini keşfetmelerini, potansiyellerini geliştirmelerini ve topluma daha faydalı bireyler olarak yetişmelerini desteklemektir.

 


DİKO Başkanı Mehmet Yüksel'in katılımıyla zenginleşen toplantı, gençlerin sorunlarına çözüm arayışlarına değinerek, gençlerin geleceğe daha umutla bakmalarını sağlayacak önemli bir platform oldu.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Gençlik Derneği Başkanı Mücahit Yılmaz, “İçişleri Bakanlığıyla aktif projelerle yürüterek gençlerimize yönelik, gelişmelerine yönelik çalışmalar düzenleyerek aktif olarak bu projeyi bölgemize kazandırdık. Beşinci projemiz şuan bekleme aşamasındadır. Bizde gruplarımızla buluşmaya başladık. Bugünkü buluşmamızda Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Yüksel ile oldu. Biliyorsunuz bundan önce siyasilerimizle buluştuk. Bir önceki dönemde de akademisyen hocalarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla bir araya geldik. Bizim gayemiz gelişen ve büyüyen dünyaya gençlerimizin ayak uydurmalarına köprü olmak. Bu doğrultuda biz gençlerin istihdam olmalarını sağlamayı amaçlıyorum. Mehmet başkanımızda saolsun Diyarbakırımıza ve bölgemize hassasiyeti büyük bir kişi. Kendisiyle görüşmeyi sağladık. Kendisine bizi anlattık, böyle bir hareketimiz, böyle bir projemiz olduğunu söyledik.

 

 

 

Kendiside saolsun bizleri kırmayıp projemizde bizlerin yanında olmak ve bizleri desteklemek istedi. Kendileri de sosyal projelere her zaman destek veriyor. Biz şimdi bu projeleri daha profesyonel bir şekilde hazırlayıp gençlerimize kazandırmayı hedefliyoruz. Gençlerimizi uyuşturucu maddeden uzak tutarak, gençlerimizin boş vakitlerini doldurarak onları vatana millete hayırlı birer birey olmalarını hedeflemekteyiz. Bu doğrultuda sağlık çalışmalarından tutunda, sportif aktivitelere bir çok meslek edindirme alanlarında faaliyetlerimiz olmuştur. Biz kadınların istihdam boyutunda epey bir çalışma yürüttük. En son Mehmet Yüksel Başkanımla beraber biz onlara Altan Sanat kısmında nasıl bir mesleki alternatif oluşturabiliriz, bunun üzerinde istişarelerde bulunmuştuk” diye konuştu.


Dernek üyeleriyle bir araya gelen Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Yüksel ise, gençlere Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanlığı olarak gerçekleştirmeyi planladıkları projeler hakkında detaylı bilgi verdi. Gençlerle samimi bir diyalog kuran Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Yüksel, “Bizleri bir araya getirmesinde sebep olduğu için Mücahit Yılmaz hocama teşekkür ediyorum. Bu tür projelere bizler Kuyumcular Odası Başkanlığı olarak hep destek olduk ve olmaya devam edeceğiz. Biz göreve geleli yaklaşık iki buçuk yıl oldu. İlk önce Mücahit Hocamızla tanıştık bir araya geldik. İlk projemiz kuyumculara yönelik yakın savunma konusunda bir çalışma yapıldı. Buda bütün Türkiye’de basında yer aldı ve Diyarbakır’da, Güneydoğu’da ilk kez böyle bir çalışma yapıldı. Buda gerçekten çok başarılı bir çalışmaydı.

Buna benzer Mücahit Hocamın çalışmalarının hepsine her zaman desteğimiz sonsuz olacaktır. Kuyumcular Odası olarak bizlerinde buna yönelik toplumsal kurslarla ilgili çalışmalarımız var. Bunlarla ilgili isteyen kurs bünyesinde Diyarbakır’ın belli el işiyle bildiğimiz hasır bileziğimiz ve kolyelerimiz bu sadece Diyarbakır’da eskilerden bugüne kadar devam etmekte yani hemen hemen kaybetmek üzereyiz, burada bunun ustası yetişmiyor bizim bununla ilgili bir projemiz vardır. Bu projemizde ev hanımlarına yöneliktir. İstiyoruz ki ev hanımları bu mesleği öğrenip özellikle evlerinde bu mesleği yürütmesi ve bu hem toplumsal olarak hem ekonomik olarak ev hanelerine katkı sağlayacaktır” dedi