GENEL Haber Girişi : 07 Ağustos 2020 16:08

GÖNÜL VE HİZMET ADAMI: MERVETTİN TOSUNLU

GÖNÜL VE HİZMET ADAMI: MERVETTİN TOSUNLU
D.BAKIR- Diyarbakır’ın tanınan ve saygın kanaat önderlerinden ve aynı zamanda Güçlü Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜÇSİYAD) Güneydoğu Bölge Başkanı Mervettin Tosunlu, kısa sürede yaptığı başarılı çalışmalar ile Diyarbakır halkının gönlünde adeta taht ku

2017 yılında İstanbul’da kurulan Güçlü Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GÜÇSİYAD)'in Diyarbakır şubesini kurduktan kısa bir süre sonra Güneydoğu Bölge Başkanlığı görevine getirilen Mervettin Tosunlu bölgemizin sevilen, sayılan ailelerinden birine mensup olup, aynı zamanda Kanaat önderidir.

Mervettin Tosunlu, Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren sargı bezi fabrikasıyla kent ekonomisine ve istihdamına katkı sağlayan Tosunlu, taziyelere katılarak, insanları zor gününde yalnız bırakmazken, hastaları ve yaşlıları ziyaret ederek ekonomik durumları elverişli olmayan ailelere yaptığı gıda ve kıyafet yardımları ile çocuklara yaptığı sürprizlerle onları mutlu ederek hayır dualarını alıyor.

Mervettin Tosunlu, STK başkanı, siyasetçi ve aynı zamanda kanaat önderi olarak kentimizin gelişimine yönelik olarak başlattığı projeleri de sürdürüyor. Bugüne kadar bölgede bir çok husumetli aileyi barıştırmış, bunun yanı sıra kan davalarının sona ermesi için aileler arasında mekik dokuyan GÜÇSİYAD Başkanı Mervettin Tosunlu; "Yüce Allah’a bizlere bu olanakları bahşettiği için, ne kadar şükür etsek azdır. Bizler, çocuklarımıza kan davaları değil, tam tersine sevgi, kardeşlik ve dostluk mirası bırakmak isteriz. Amacımız, kardeşlik zincirine yeni halkalar ekleyip, insanlarımızın sorunlarıyla hem hal olmak, onların dertleriyle dertlenmektir.


Allah rızası için yapılacak her türlü çalışma ve projeye hizmet etmek bizim için onur vesilesidir. Değil elimizi, gövdemizi bile taşın altına koyarız. Yeter ki, Mukaddes kentimize hizmet etme şerefine nail olalım" dedi.

TURİZM POTANSİYELİMİZİ YETERİNCE DEĞERLENDİREMİYORUZ

Diyarbakır’ın İnanç ve kültür turizmi bakımından dünyanın sayılı kentlerinden biri olduğunu belirten Tosunlu, bu zenginliğin turizm açısından yeterince değerlendirilemediğini belirterek şunları söyledi;

‘Mekke Medine’den sonra 5. Haremi Şerif ünvanına sahip, dinimiz İslam’ın Anadolu’ya açılan ilk kapısı Mukaddes Kent Diyarbakır’a gelmekten dolayı tarifi imkânsız onur ve mutluluk duymaktayız. Tarihin canlı tanığı olan kentimiz, birçok medeniyete beşiklik etmiş, sinesinde sayısız manevi ve tarihi yapı bulundurmakta olup adeta üstü açık bir müze konumundadır. Kutlu dinimiz İslam’ın Anadolu’ya açılan ilk kapısı olan bu Mukaddes Kentte yaşamak bizler için birer onur vesilesidir.


Görevimiz kapsamında başta resim kurum ve kuruluşlar olmak üzere, STK’lar, oda ve borsa birlikleri ve esnaf birliklerini ziyaret ederek, son derece faydalı istişarelerde bulunuyoruz. Maalesef İlimizin sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlik, iç ve dış turizm bakımından yeterince değerlendirilemiyor. Oysa ki, yeterli tanıtım yapılsa, gelecek turistlerle hem kent ekonomisine katma değer sağlanacak hem de vatandaşlarımıza yeni iş olanakları temin edilebilir. Diyarbakır’ın ulusal ve uluslar arası mecralarda, inanç ve kültür turizmi açısından sinesinde barındırdığı yapılar gerekli tanıtımlar yapılarak anlatılmalıdır.

Bizleri GÜÇSİYAD Bölge Başkanlığı’na layık gören Sayın Genel Başkanımız Turgay Erence’nin sık sık dile getirdiği gibi, kapımız bütün vatandaşlarımıza açıktır. İnsanların sorunlarıyla hemhal olup kamu yararına olacak projelere elimizden gelen bütün gücümüzle destek olmaya devam edeceğiz. GÜÇSİYAD, yeni kurulmuş olmasına rağmen, ülkemiz genelinde hızla teşkilatlanarak, milletin asli gücü olan vasıflı, yetenekli, üretken yapıların sanayiye ve ülke ekonomisine kazandırılmasına destek verecek çalışmalar yapmak için kolları sıvadı’.

Diyarbakır'ın son yıllarda hızlı bir büyüme evresine geçtiğini aktaran Tosunlu; "Diyarbakır ilimiz, özellikle son senelerde hızlı bir büyüme ve gelişme kat etti. Özellikle bölgenin diğer kentlerinin yanı sıra, kendi ilçe ve köylerinden yoğun göç alan ilimizin buna paralel olarak bazı sorunları da türedi. Kuşku yok ki, işsizlik bu sorunların başında gelmektedir. Bu konuda, GÜÇSİYAD’ın bütün bileşenleriyle daha önce İstanbul’da, şimdi de bu konuda bir dizi istişareler yaparak, Mukaddes kentimize yatırımlar konusunda nasıl bir yaklaşım sergileyerek, yol haritamızı belirleme hususunda faydalı görüş alışverişlerimiz devam ediyor" dedi.



BAŞARILI PERFORMANSI ANKARA’NIN DA DİKKATİNİ ÇEKTİ

Başarılı performansıyla, siyasetin merkezi olan Ankara’nın da dikkatini çeken GÜÇSİYAD Güneydoğu Bölge Başkanı Tosunlu’nun adı uzun süredir AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı için geçerken, yüz yüze görüşmek amacıyla, AK Parti Genel Merkez’ine davet edildiği de biliniyor.

GÜÇSİYAD Bölge Başkanlığı görevine getirildiği günden bu yana, son derece başarılı bir performans sergileyen, İl Yönetim Kurulu üyeleriyle beraber bir çok resmi ve özel kurum ile kuruluşların yetkililerini ziyaret ederek görüş alış verişlerinde bulunan Mervettin Tosunlu, bölgemizin kanayan yaralarından biri olan bir çok kan davasının sonuçlandırılmasında da etkin bir rol oynamıştı. Beraberinde İlimizin tanınan ve saygın kanaat önderleriyle beraber pek çok husumetin kan davasına dönüşmeden barışla sonuçlandırılmasında da son derece gayretli çabaları olan Tosunlu, bunun yanı sıra hayır hasenat yapan, sosyal yardım içerikli çalışmalara destek olan Tosunlu’nun kısa zaman zarfında yaptığı başarılı çalışmalar, basın yayın kuruluşlarında sık sık dile getirildi.

YIPRANMAMIŞ BİR İSİM OLARAK BAŞARILI HİZMETLER SUNABİLİR

Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, bir çok Sivil Toplum Kuruluşlarıyla son derece müspet ilişkiler kuran, Diyarbakır’ın sorunları ve bu sorunların çözüm yolları üzerine istişarelerde bulunan Mervettin Tosunlu, kısa süre içinde kurduğu ekibiyle beraber Diyarbakır nezdinde çok başarılı çalışmalara imza attılar. GÜÇSİYAD Güneydoğu Bölge Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Mervettin Tosunlu’nun bu çalışmalarının, Ak parti Genel Merkezi’nin de dikkatini çektiğini belirten vatandaşlar, yıpranmamış ve adları herhangi bir şaibeyle anılmayan insanların siyaset kurumu tarafından değerlendirilmesinin son derece yararlı olduğu görüşünde birleştiler.

Tosunlu’nun, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bünyesinde, Diyarbakır’ı en iyi şekilde temsil edeceğine inandıklarını belirten vatandaşlar, Mervettin Tosunlu gibi, kendisini hizmete vakfetmiş insanların, mutlaka değerlendirilmesi gerektiği görüşünde birleştiler.

ÇALIŞMALARI, TAKDİRLE KARŞILANIYOR

Bu hedefler doğrultusunda tüm olanak, bilgi ve kabiliyetleriyle Aziz vatanımız, saygıdeğer halkımız ve Ümmeti Muhammed (SAV)'e hizmet üretebilme noktasında gayret göstermeye devam edeceğini özellikle belirten Tosunlu, şöyle devam etti:


‘Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda ve devletimizin hizmetinde gece gündüz çalışacağımı belirtmek isterim. Türkiye sevdalısı bütün dostlarımı da aynı saflarda görmekten onur duyacağımı özellikle ifade etmek istiyorum. Şahsıma duydukları güven ve bana tevdi ettikleri bu görev dolayısıyla ‘tüm Yönetim Kuruluna, GÜÇSİYAD Genel Başkanımız Sayın Turgay Erence ve Yönetim Kurulu ile tüm dava arkadaşlarıma, en samimi duygularımla teşekkür ederim, beraber çıktığımız bu kutlu yolculukta hepsine başarılar dilerim’.

ÇOCUKLARA BİRÇOK KEZ YARDIMLARDA BULUNDU

Kısa Adı GÜÇSİYAD olan Güçlü Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği Diyarbakır İl Başkanı Mervettin Tosunlu, bugüne kadar ihtiyaç sahibi birçok aileye çeşitli yardımlarda bulunarak, kamuoyunun takdirini kazandı. Diyarbakır’da bugüne kadar yaptıkları hayır hasenat çalışmalarıyla kısa sürede yediden yetmişe herkesin takdirini kazanan Mervettin Tosunlu, bir çok kez Sur ve Bağlar ilçelerinde ikamet eden ailelerin çocuklarına yardımlar dağıtıp, adeta çocuklara karne hediyesi vererek, çifte mutluluk yaşamalarını sağladı.


Yaptığı çalışmalarla mazlumların, ihtiyaç sahiplerinin, yetim ve öksüzlerin hayır dualarını alan, çocukları sevindiren GÜÇSİYAD Bölge Başkanı Mervettin Tosunlu, sözlerini şöyle tamamladı:

‘Hak, hukuk, adalet anlayışı ile görev yapacak, kentimizin geleceğine katkılar sağlayacak, kentimizin vizyonuna hizmet noktasında gayretler sarf edecek, liyakatli insanlarla beraber, mukaddes kentimize hizmet noktasında her zaman göreve hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim. Adanmışlık ruhuyla hareket edecek, gönüllere hitap edecek, insanlarımızın sorunlarıyla hemhal olacak, liyakatli insanlarla çıktığımız bu kutlu yolculukta elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz.

Allah'ın izniyle, bölgemiz ve ülkemizin faydasına olacak her projenin, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da hizmetkârı olmaya devam edeceğiz’.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.