GÖNÜLLERDE TAHT KURAN BAŞKAN BEDİRHAN AKYOL

Bir kez daha merhabalar, sevgili okurlarımız.

Yine bir köşe yazısında sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum.
Diyarbakır’ın sevilen simalarını köşeme taşıyacağımı ve onların başarılı çalışmalarını anlatacağımı, daha önceki yazılarımda belirtmiştim Diyarbakır’ımıza mesai kavramı gözetmeksizin, herhangi bir çıkar beklemeden hizmet eden değerli insanlara da köşemde yer vermek istiyorum. Hangi sektör olursa olsun fark etmez. Yeter ki, ‘Allah rızası dahilinde çaba sarf etsin. Onların hepsinin başımızın üstünde yeri vardır’.



Bu haftaki yazımda yine Diyarbakır’ın 20 yılı aşkın bir süredir tanıdığım çok değer verdiğim yardımseverliği ile insanlığı ile gönüllerde taht kuran benim için önemli bir değer olan değerli kardeşim AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı ve İşadamı Bedirhan Akyol beyi köşemde siz değerli takipçilerime anlatacağım.
Bildiğiniz üzere hem Diyarbakır’ın sorunları ve bu sorunların çözüm yollarını paylaşıyorum. Hem de bu müstesna kente hizmet sunmak için elinden gelen bütün çabayı gösteren değerli insanları dile getiriyorum. Amacım herhangi bir zümreye veya birilerine yaranmak değil. Şu fani dünyada, taş üstüne taş koyanları, insanların hayrı için bir çivi dahi çakanları dile getirip, onları teşvik etmek. 

 

Sergilediği başarılı icraatlarıyla, adeta bir güneş gibi parlayan değerli bir sima olan Bedirhan Akyol’u köşeme taşıyacağım. Sayın Akyol tüm olanaklarını seferber ederek, kapısına kim giderse gitsin dini dili ırkı ne olursa olsun hiçbir zaman ayırım yapmadan sorunları olan insanların yardımına koşmuştur koşmayada devam ediyor. Evet kendisinde zerre kadar kibir yok, gösteriş yok. Kendisine yüzlerce fakir fukaranın sorunlarını götürmüşüm elinden geleni yapmıştır yapmayada devam ediyor.





Kendisi sadece bir dua etsinler bana yeterlidir demiştir.
Yediden yetmişe bütün insanların sevgisini almış bir yardımsever insan olan Sayın Akyol, dedikodu ve fesatlıktan dolayı 35 günde haksız yere cezaevinde yatmış bir insandır. Siyaset dünyasında önü açık bir insandı önünü kesmek isteyen karanlık güçler tarafından iftira sonucu cezaevine konuldu ancak sağlam duvar yıkılmaz misali hatadan dönüldü ve kısa bir süre içerisinde cezaevinden çıkıp işlerinin başına geçen bir değerdir.



Ben kendisinin her zaman yanındayım ve her zaman kendisine desteğim her zaman olacaktır. Kendisini adeta parlayan bir yıldız olarak görüyorum  ve bundan eminim ki yıldızı parlayacaktır önü açıktır güzel makamlara gelmesini can-ı gönülden  dileğimdir. Sadece ben değil toplum olarak bu tür değerlere sahip çıkmalı ve onları takdir etmeliyiz diye düşünüyorum.




Çünkü Sayın Akyol reklam peşinde değil, sadece ve sadece, Allah rızası için görevini en iyi şekilde layıkıyla yapabilmenin mücadelesini veriyor. Mazlumların babası fakir fukara babası olan Sayın Akyol her zaman hizmet için var olduğunu belirten bir şahsiyettir bizlerde bütün Diyarbakır halkı olarak kendisine müteşekkiriz.
Sayın Bedirhan Akyol  beyefendi gibi güzel insanlarımız var. İyi ki, böylesi güzel insanları tanıma fırsatım oldu. Güzel insan, bu kadim kent, yaptıklarını unutmayacak. Cenab-ı Allah’tan niyazımız, bu güzel insanların sayılarının artmasıdır. Eğitim, spor, sanat, ticaret, sağlık, kısacası hangi sektör olursa olsun fark etmez. Peygamberler ve sahabeler beldesine kim hizmet ederse etsin bende, Allah’ın izniyle köşemde onure edeceğim.




İnanın sevgili okurlarım, bir mevki eline geçince insanlara tepeden bakan, burnuyla konuşan, onları hor gören nicelerini gördüm.  Bunların içinde doktordan tutun, daire müdürlerine kadar her tür meslek grubundan insanlara rastladım. Kendisini dev aynasında gören cücelerdi aslında bunlar. Ama hiç kimse onları hayır dualarıyla yad etmiyor. Çünkü bu kadim kentten çok şey aldılar, ama maalesef hiçbir şey vermediler. Öyle kolay değil insanlık yapmak, herkese de kısmet olmuyor. İnsanlığı en güzelliğiyle ve layıkıyla yapan değerli  iş adamı Bedirhan Akyol beyefendiyi çok yakinen tanırım.





Diyarbakır’da çok büyük çevreye sahip, saygınlığı, asil kişiliği, beyefendiliği ve hürmetkârlığı ile halkın gönlünde taht kuran hümanist ruhlu güzel bir insandır değerli Bedirhan Akyol. Kapısına gelen kim olursa olsun, Din, dil, ırk veya parti ayırımı yapmayan, kapısı hep açık, mütevazı ve tam bir insanlık adamıdır. İnsana insan olduğu için değer veren bu kıymetli şahsiyet, bir dürüstlük ve merhamet abidesidir.  Halk arasında deriz ya, ‘Yiğidi öldür, ama hakkını ver’ Çok güler yüzlü neşeli bir yapısı var yıllardır tanırım bilirim. Allah; öyle bir sabır vermiş ki anlatmakla bitiremem. İnsanlığa en güzel vazifeyi yerine getiriyor. Hayır, hasenat işlerini de seven bir yapıya sahiptir.




Kapısı devamlı açıktır, asla kapanmaz, gelen misafirlere ikramını yapmadan asla bırakmaz. On binlerce duacısı var. Bir insan için dualar almak, ne büyük bir servettir gerçekten. Devletini ve bayrağını seven bu fedakâr insanların kıymetini bilmeli ve onlara daha üst hizmetler sunabilmesi için zemin hazırlamalıyız diye düşünüyorum. Değerli okuyucularım benim görüşüm bu yönde. Hangi kurum veya kuruluş olursa olsun fark etmez. Esas olan hizmettir, gerisi bence eziyettir. Kim ne derse desin bizler hizmet için varız, insanlık için varız, bu kapı herkese açıktır, imkânlarımız doğrultusunda halkımıza sahip çıkmamız bir insanlık görevidir.





Kimlerin nasıl hizmet ettiğini çok yakinen bilirim, ve bu hizmet edenleri burada sayfalara sığdıramam. Asla nankör olmamak lazım. Beni tanıyanlar çok iyi bilirler. İnce eler, sık dokurum. Kimseyi kolay kolay eleştirmem ve övmem. Olayın mahiyetin tam olarak anlamadan yorum yapmam. İnsanları da yanlış yönlendirmek istemem. Çünkü işin sonunda vebal almak var. Allah’ın rızasıyla şereflenmek için çaba gösterenlere canım fedadır. Rabbim’in rızası için yaptığım hizmetler, bana dua olarak geri dönüyor. Dünyaya değiştirmem bu duaları. Rabbim; herkese nasip buyurmaz bu nimetleri.



Ama bizler böylesi güzel insanlığa hizmet yapan insanlarımızı başımızın üstünde taşımalıyız diye düşünüyorum. Hani hep deriz ya: ‘Ne yaparsan yap, Aşk ile yap’. İşte Bedirhan Akyol  beyde görevini ‘Aşk’la yapanlarımızdan. Bize düşen de bu insanlarımıza dua etmektir. İyi ki varsın güzel insan. İyi ki bizimlesin. Bu kadim kent, seni unutmayacak. Her ismin geçtiğinde hayırla ve dualarla anılacaksın. Değerli Bedirhan Akyol beyefendiye ve siz değerli okurlarıma en kalbi dileklerimle, selam, saygı ve dualarımı sunuyorum.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.