GÜNCEL Haber Girişi : 17 Mart 2022 15:30

Güven’den Mübarek Berat Kandili Mesajı

Güven’den Mübarek Berat Kandili Mesajı
D.BAKIR/ Diyarbakır Et Kombinası Müdürü Hamdullah Güven,yayınladığı mesajda,Berat Kandili’ni kutladı.

Hamdullah Güven, bu akşam idrak Berat Kandili ile ilgili mesajında duygularını şöyle dile getirdi:


‘Yüceler Yücesi Rabbimiz; çekirdeğe orman, yılanın zehrine derman, tahıl tanesine harman, mübarek gecelere ise cennet gizlemiştir.


Ramazan ayının habercisi olan, Şaban ayının 14’ünü 15. geceye bağlayan Berat Kandili, bütün kainata, Yüce Rabbimiz’in sayısız ikram ve lütuflarından sadece biridir. Dualardan bir zincir oluşturacağız bu kutlu zaman diliminde, dünyanın bir ucundan, diğer ucuna kadar.


Cenab-ı Allah’ın, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, biz kullarına bağışlanma kapılarını ardına kadar açtığı, mübarek üç aylar içindeki faziletli gecelerden olan Berat Kandili’ni, bu akşam dünya genelinde idrak edeceğiz.


Kuşku yok ki, tövbe, kendini bulma ve bilmenin, gönlü arındırmanın en güzel yoludur. Kutsal geceler, İman, ibadet ve her yönden kendimizi yenileyip, geçmişimizin objektif bir değerlendirmesini yaparak, geleceğimizi manen planlama ve umutlarımızı tazelememiz için manevi birer cevher değerindedir.


Ulvi duyguların kuvvetlendiği, sevgi, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının da içten hissedilerek yaşandığı müstesna gecelerimizden Berat Kandili’ni vesile bilerek rabbimiz’den bizleri affetmesini dileyecek, kırgınlıklara son verip insanların mutluluğu için dua edeceğiz.


Kalp sorgulaması için iyi bir fırsat olan en güzel ifadelerin, en kalbi duygularla, Yüce Allah’a ulaştırıldığı, sevgi ve tüm iyiliklerin sınırsızca isteneceği bu kutlu gece, ülkemize ve tüm İslam âlemine kutlu olsun.


Dünyada yaşanan ve milyonlarca insanın hayatını kaybettiği bulaşıcı hastalıkların sona ererek, yakınımızda vuku bulan savaşın sona ermesi, insanlığa yeniden huzur ve sağlıklı günlere ulaşmayı nasip eylemesini, Yüce Allah’tan niyaz ediyor, halkımız ve bütün İslam Âleminin kandilini en samimi duygularımla kutluyorum’.


HABER:YILMAZ ACU

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.