GENEL Haber Girişi : 04 Ekim 2022 22:08

HASTANE ÇALIŞANLARI: BU OLAYDAN DOLAYI HEPİMİZ ÜZGÜNÜZ

HASTANE ÇALIŞANLARI: BU OLAYDAN DOLAYI HEPİMİZ ÜZGÜNÜZ
D.BAKIR/ Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde 3 Ekim Pazartesi günü yaşanan talihsiz olay neticesinde, hastanenin yemekhanesi önünde tatsız olaylar yaşanmıştı. Konu, gündemdeki yerini korurken, gerek hastanenin yemek ihalesini üstlenen yüklenici f

Açıklamada, yaşanan olaydan dolayı duydukları üzüntüyü dile getiren hastane çalışanları, duygularını şöyle dile getirdiler:

‘Pazartesi günü, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde, yemek dağıtımında görevli garson arkadaşımız ile hastane dışından bir şahıs arasında çıkan tartışmanın büyümesi sonucunda, yaşanan üzücü olay nedeniyle, bütün Sağlık camiamıza, öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.


Olay günü, 2 SES üyesinin, hastane içinde dolaşıp, yemeği boykot etmeyenlere yönelik olarak baskı uygulaması sonucu başlayan tartışmada, bir ayağından engelli olan eski çalışma arkadaşımızın korkuya kapılıp gaflette bulunmasını müteakiben, maalesef ‘sağlıkçılara şiddet uygulandığı’ algısı yayılmıştır.

HEPİMİZ AİLE GEÇİNDİYORUZ, SORUMLULUKLARIMIZ VAR

Evvela, şu hususu bir kez daha deklare etmek isteriz ki, kimden gelirse gelsin, şiddet, tehdit ve baskıyı, kesinlikle kabul etmiyor ve reddediyoruz. Sağlık emekçileri olarak, gerekçesi ne olursa olsun emekçi kardeşlerimize yönelik yapılan veya yapılacak olan her türlü sözlü ve fiili saldırıyı tasvip etmiyor ve kınıyoruz. Bu münferit durum, yemekhanede yaşanan kargaşada, haddini aşan bir kişinin yaptığı yanlış bir olaydır ve kesinlikle bizlere mal edilmemelidir. Kaldı ki, bu olayda en çok sarsılan ve müteessir olanlar biz Sağlık emekçileriyiz. Diğer tüm hastanelerde çalışan emekçi kardeşlerimizden bir farkımız yok. Hepimiz emeğiyle, ailesinin geçimini temin etmeye çalışan emekçileriz. Ne hazindir ki, bizler sanki emekçi değilmişiz, onlarla aynı statüde değilmişiz gibi muamele görmekteyiz.


Aramızda, aşçı, bulaşıkçı, garson, şoför gibi farklı iş kollarına mensup yüz elliye varan arkadaşımız var. Bizler aileleriyle beraber, sayıları sekiz yüze varan bir emekçi topluluğuyuz.

İçimizde yeni evlenen, evlenme hazırlıkları yapan, evi kirada olan var. Kimimiz de hasta yakınıyız. Yani Sağlıkçılara hizmet etmek için buradayız. Bizim işimiz gereği, hastanede temasımızın olmadığı tek bir personel bile yok ve tüm hastane kadrosuyla hem kardeşlik bağı, hem de kader ortaklığımız bulunmakta Aynı gemideyiz hepimiz. Ne hazindir ki, bugüne kadar herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı hastanemizde, sosyal medya üzerinden oluşturulan algı operasyonları nedeniyle, hepimiz mağdur ve üzgünüz.



Hastanelerde yemek dağıtım hizmetine başladığımız günden bu yana, defalarca kez, altını çizerek ifade etmemize rağmen, bizlerden firma çalışanı veya firma yetkilisi diye bahsediliyor. Bu konuyu özellikle vurgulamamız lazım. Bizler, Diyarbakır Büyükşehir Öğretmenevi ve ASO bünyesinde, hastaneler hizmet veren personelleriz.

Bu talihsiz olayda, haddini aşan bir kişi yüzünden, hepimizin haksız yere cezalandırılmaya kalkışılması nedeniyle, tüm emekçi arkadaşlarımızla beraber, işimizi kaybetme riskini de beraberinde getirmektedir.

İnanıyoruz ki, hiçbir vicdan, bu haksızlığı kabul etmeyecektir. Hiç kimsenin istemeyeceği bu üzücü olay sonrası, eski çalışma arkadaşımız adına, tüm kamuoyundan bir kez daha özür diliyoruz’.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.