GENEL Haber Girişi : 29 Nisan 2020 22:05

Hayırsever iş adamı Duman çocukları unutmadı

Hayırsever iş adamı Duman çocukları unutmadı
Diyarbakırlı hayırsever işadamı Duman İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Duman, içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan-ı Şerif ayında çocuklar için hediye paketleri hazırlatarak dağıttı. Daha önce de defalarca kez ekonomik durumu elverişli olmayan ailelere

630 çocuk için hazırlanan hediye paketlerinin dağıtımını yapan, kamuoyunun Derman Baba ünvanıyla andığı Yılmaz Acu, yapılan örnek çalışma ile ilgili olarak şunları söyledi; "Hayırseverliğiyle vatandaşların sevdiği ve saygı duyduğu iş adamı Duman, bugüne kadar yaptığı yardımlarına bir yenisini daha ekledi. Kendisine gösterdiği bu hassasiyet nedeniyle teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi, koronavirüs bulaşıcı pandemi (Covid-19) dolayısıyla, çocuklarımız uzunca bir süredir evlerinden çıkamıyorlar. Hayırsever iş adamı Cemil Duman’a, çocuklarımıza yönelik böyle bir projeden bahsettim. Sağ olsun, gerekli maddi kaynağı temin ederek projemizi gerçekleştirmemize vesile oldu."

 

ÇOCUKLAR VE AİLELERİ BU MÜBAREK GÜNDE SEVİNDİRİLDİ

 Yaklaşık 40 yıldır Diyarbakır genelinde yaptığı hayır ve hasenat çalışmalarıyla Derman Baba olarak anılan Yılmaz Acu, anlamlı olan böyle bir günde çocukları sevindirmenin son derece güzel olduğunu belirtti. Acu; "Yıllardır hayırsever kişi ve kuruluşların desteğiyle, insanlara çok yönlü yardımlar yapmaya devam ediyorum. Gıdadan giyeceğe, kırtasiye malzemesinden yakacağa kadar, binlerce aileye yardım ulaştırdım. Gönül isterdi ki, bu yardım çalışmalarımızı çok daha geniş kitlelere ulaştıralım.



Daha fazla insanın sofrasına ekmek, mutfağına gıda, cebine harçlık, hastasına tedavi sağlayalım. Maddi durumu elverişli olan hayırsever kişi ve kuruluşların destek olması halinde, çok daha fazla sayıda aileye ulaşabilir ve hayır dualarını alabiliriz. Özellikle çocukları sevindirmek öyle güzel bir duygu ki anlatamam. Onları mutlu görünce, dünyalar benim oluyor. Onun için tam 630 çocuğumuz için hazırladığımız hediye paketlerimizi, Diyarbakır ilimizin farklı semtlerinde ikamet eden, ailelerimizin çocuklarına ulaştırdık.


Gördüğüm manzara beni çok mutlu etti, maşallah. Çocuklarımız sosyal mesafe ve temizlik kurallarına öylesine dikkat ediyorlar ki hayran kalmamak elde değil. 11 Ayın Sultanı Şehri Ramazan’da, motosikletimle semt semt gezip çocukların hediyelerini teslim etmek benim için çok özel bir duygu. Toplamda 630 kişilik olan hediye paketlerimizi dağıtmaya başladık. Yaklaşık bir hafta boyunca dağıtmaya devam edeceğim. Aldığımız hayır duaları benim için tarifi imkânsız bir mutluluk ve manevi zenginlik kaynağıdır. Dua eden çocuklarımız ile anne ve babalarının mutlulukları gerçekten görülmeye değerdir" dedi.



 ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ GİBİ OLDU

 

Çocuklara yaptığı sürprizle adeta onlara bayram havası yaşatan Derman Baba lakaplı Yılmaz Acu; "Poşetlere konan ve içinde çikolata, gofret, bisküvi, şeftali suyu, çubuk krakerden oluşan toplam 10 parça sürpriz hediye paketini alan çocukların sevinci görülmeye değerdi. Sur, Yenişehir, Kayapınar ve Bağlar ilçelerinde çat kapı yaparak evlere gittiğimizde çocukların sevinçleri görülmeye değerdi. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle, dışarı çıkamayan çocuklarımıza verilen hediyeler, anne ve babaları için de sürpriz oldu ve onları da çok mutlu etti." diye konuştu.

 

 DERMAN BABA'DAN ÇOCUKLARA KORONA VİRÜS NASİHATİ

 Öte yandan Derman Baba Yılmaz Acu, Çocuklara hediye paketlerini verirken mahallelerde dışarı çıkan çocuklara koronavirüs bulaşıcı hastalığı hakkında nasihatler veren Acu; "Sizlerden ricam sosyal mesafe, temizlik ve temas konularında dikkat edin. Hediyelerinizi aldıktan sonra evlerinize gidin ve çıkmayın" diye konuştu.


"DERMAN BABA'DAN ALLAH RAZI OLSUN"

Çocuklara hediye getirdiği için Derman Baba'ya dua eden Azize Şengül isimli bir anne ise; "11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’te bu hayır hasenatı yapan değerli insanlarımız ve kapı kapı dolaşarak evlere ulaştıran Derman Babaya çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun ondan. Çocuklarımız sanki bayram hediyesi almış gibi sevindiler. İmkânı bulunan vatandaşlarımız da bu hayır kervanına katılırsa daha fazla ailenin ve çocuğun yüzü güler" şeklinde konuştu.

"DERMAN BABAYA TEŞEKKÜR EDERİM"

Derman Baba lakaplı Yılmaz Acu'nun yaptığı sürprizle ilgili olarak duygularını dile getiren Fırat Özmen isimli bir baba, şu açıklamalarda bulundu; "Doğrusu çok sevindik, böyle mübarek bir günde hatırlanmak bizim için bayram hediyesi gibi oldu. Allah, razı olsun, bu yardımları temin eden ve dağıtan Yılmaz Acu ile hayırsever iş adamından. Çocuklarımız öyle sevindiler ki, adeta dünyalar onların oldu. 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’te, bu hayır hasenatı yapan değerli insanlarımız ve kapı kapı dolaşarak evlere ulaştıran Derman Babaya çok teşekkür ediyoruz. En önemlisi de hatırlanmak. Diyarbakır’da bu tür hayır hasenat çalışmalarının, herkese örnek teşkil etmesini temenni ediyoruz."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.