GENEL Haber Girişi : 06 Nisan 2019 00:07

Hercai Dizisi'nden Davacı Oldu

Hercai Dizisi'nden Davacı Oldu
Kızıltepe ÇEV-GÖN Başkanı Menduh Çakar yeni yayınlanmaya başlanan “HERCAİ” dizisinden davacı oldu. Mardin Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, 15 Mart’ta ATV televizyon kanalında ilk ve ikinci bölümü yayımlanan Hercai dizisine; “bölge
Bunun üzerine bir açıklama yapan Çakar; Yıllardan beridir Mardin başta olmak üzere bu bölgede çekilen diziler bölgenin imajıyla oynuyor. Daha önce de böyle bir imaj sergileyen Göç Zamanı diziler hakkında ortak tepkimizi ortaya koyup, Mardin Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak yayından kaldırılması için elimizden geleni yapıp yayından kaldırdık. 




Bu bölgeyi şiddet, kan, intikam sembolleri altında göstererek dışarıya kötü lense edilmesini sağlayıp bu dizilerin reytingleri ile para kazanan insanlar bu onurlu bölge halkını hiç mi düşünmüyor? Buradaki topraklarda filmler ve dizler çekip reytinglerle cebinizi doldurup bu halkın örf, adet, gelenek ve değerlerini hiçe saymanızı hiç etik bulmuyorum. 



Yine daha önceki dizilerde de olduğu gibi bunda da; intikam duygusu altında bu bölge halkını sadece sert “töre” kanunları üzerinden yürütüldüğünü göstererek bu halkın değerleriyle oynanmıştır. 


Bu sebeple ben Mardin Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığına giderek bu HERCAİ dizi hakkında bugün davacı olup dilekçe verdim aynı dilekçeyi CİMER’e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi), RTÜK’e (Radyo Televizyon Üst Kurulu) gönderdim. 



Ayrıca aynı dilekçeyi Mardin Milletvekilleri Sayın Ebru Günay ve Sayın Cengiz Demirkaya’ya bizzat ulaştırdım. Kendileriyle telefonla yaptığım konuşmada bu işin takipçisi olacaklarını, ilgilenip arkamızda olduklarını dile getirdiler. 
Bunun için gerek sosyal medyadan gerek çevreden destek veren tüm dostlara saygılarımı sunuyorum. Umarım gerekli yetkili ve merciler gereğini yapar bu dizi yayından kaldırılır .






Bölge halkımdan da destek bekliyorum; tepkinizi dile getirin, yorum yazın, mesaj verin, RTÜK (444 1 178) arayın, haberi paylaşın." dedi. 
Belde sakinleri Şahin'e 'Gönül Yürüyüşü'yle destek verdi Belde sakinleri Şahin'e 'Gönül Yürüyüşü'yle destek verdi 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.