GÜNDEM Haber Girişi : 07 Mart 2024 21:58

İleri'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

İleri'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
D.BAKIR/ A İNŞAAT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İş adamı Özcan İleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

A İNŞAAT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özcan İleri, mesajında şu ifadelere yer verdi: ‘Kadınların hak, eşitlik ve daha iyi yaşam şartları elde etme yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olan 8 Mart, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de  ‘Dünya Kadınlar Günü’ olarak kutlanmaktadır. 


1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kabul etmiştir. Geçmişte yaşanan tecrübeler ve günlük yaşamın getirdiklerini yarınlara nakşeden ve nesilden nesile ulaşmasında en önemli rol, büyük gayretler sarf eden kadınlarımızındır.
Bütün kadınların toplumda hak ettikleri saygın yeri alması, bireysel haklarına sahip çıkarak, yaşadıkları sorunların çözümünde etkin rol alması bakımından ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ önemli bir farkındalık oluşturmaktadır.


Kutsal annelik görevinin yanı sıra üstlendikleri roller ile günümüz çağdaş medeniyetinin oluşmasında büyük katkı sağlayan kadınlar, tarihimizin her döneminde devletin kuruluşundan, yönetimine kadar her kademede yerini almış ve gereken saygıyı görmüştür. 
Kurtuluş Savaşında bağımsızlığımız için erkeğinin yanında cepheden cepheye koşan fedakâr kadınlarımız, Cumhuriyet ile birlikte toplumsal yaşamdaki yerini de güçlendirmiştir. Fedakârlığı, sevecenliği, çalışkanlık ve üretkenliğiyle, ailesi ve topluma önemli katkılar sunan kadınlarımızı, hayatın her alanında etkin bir şekilde görmek bizleri sevindirmektedir. 


Bu duygularla özveri, sevgi ve asaletin kaynağı olmuş tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, anne ve babaların kız çocuklarımızın eğitimine gereken önemi vermelerini, kadınlarımızın ekonomik, sosyal ve siyasi alanda daha da yüksek düzeyde yer almaları amacıyla yapılan her türlü çalışmanın artarak devam etmesini temenni ederim’.