GENEL Haber Girişi : 03 Mayıs 2020 00:16

İLGİN’DEN, ANKARA BAROSUNA TEPKİ, DİYANET’E TAM DESTEK

İLGİN’DEN, ANKARA BAROSUNA TEPKİ, DİYANET’E TAM DESTEK
D.BAKIR- Diyarbekirspor Kulübü Başkanı Turan İlgin, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın açıklamalarına tam destek verirken, Ankara Barosu’nu da oldukça sert bir dille eleştirerek kınadı.

‘Yaşadığımız zorlu sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sayın Diyanet İşleri Başkanımızı en kalbi duygularımızla selamlıyor, gerek şahsım ve gerekse Diyarbekirspor Kulübü olarak, sonuna kadar arkasında olduğumuzu bir kez daha deklare ediyoruz’ diyen Turan İlgin, açıklamasında şunları söyledi:

‘Şanlı Kitabımız Kur’an-ı Kerim’den Ayetler okuyup, insanların aydınlanarak uyarılmasını sağlayan hocamız, bize göre son derece isabetli bir zamanlamayla, toplumuzun yeniden bir durum değerlendirmesi yapmasına vesile olmuştur. Ali Erbaş Hocamız, 11 Ayın Sultanı Şehri Ramazan’ın ilk Cuma Hutbesi'nde Kutlu Dinimiz İslam’ın, zinayı en büyük haramlardan kabul ettiğini, lutilik ve eşcinsellik gibi sapkın davranışların hastalıkları beraberinde getirerek neslimizi çürüttüğünü belirterek, ‘Özellikle son senelerde yüz binlerce insan gayri meşru ve nikâhsız hayatın, İslami literatürdeki ismi zina olan bu haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor' demişti.

Toplumumuzun tamamı bu açıklamalara tam destek verir ve alkışlarken, sözde hukukçu geçinen bazı İslam ve insanlık düşmanlarının, kin ve nefretlerini kusmaları, bütün toplum tarafından şiddetle lanetlenmiştir. Bu kişiler, sadece kendilerine değil, en başta çocukları ve çevrelerine zarar verdiklerini, kötü örnek olduklarını ne zaman anlayacaklar acaba? Dünyayı kasıp kavuran ve mikroskopla bile görülemeyecek kadar bir virüs, dünyanın altını üstüne getirirken, hâlâ olayın özünü kavrayamamış kişilerin olması ne kadar da düşündürücü ve bir o kadar da üzücü. Kendi görevinin dışında her işe burnunu sokan bu zavallı kişilerin unutmamalıdır ki, gelecek nesillere de kötü örnek olarak, son derece ağır bir vebalin altına girmekteler.

Sayın Diyanet İşleri Başkanımız, Cenabı Allah’ın Kur’anı Kerim’deki uyarılarını, tam da ihtiyacımız olduğu böylesine zorlu bir süreçte, tekrar bütün dünyaya yüksek sesle haykırmıştır. Amerika ve Avrupa’da bile Devlet Başkanları, Cumhurbaşkanları ve milyonlarca insan, Kur’an Okuyup, Namaz Kılarken, Camilere akın ederken, içimizdeki bu haysiyet fukarası insan görünümlü insancıkları anlamak mümkün değildir. Dolayısıyla, Ankara Barosu gibi düşünenler şunu bilsinler ki, sonuna kadar Sayın Hocamızın yaptığı uyarıların arkasında olduğumuzu, bir kez daha kamuoyuna deklare ediyoruz’.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.