GENEL Haber Girişi : 06 Mayıs 2019 13:12

İnşaat Sektörü hükümetten destek bekliyor

İnşaat Sektörü hükümetten destek bekliyor
Diyarbakır İnşaat Malzemeleri Satıcıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Asım Asana esnaf ve sanatkarların zor bir süreçten geçtiğini belirterek, inşaat sektörü esnafı olarak hükümetten destek beklediklerini söyledi.
Diyarbakır’ın bel kemiği olarak bilinen inşaat sektörü durma noktasına geldi. Diyarbakır’da yıllardır inşaat sektöründe bulunan esnaflar günü siftah etmeden geçiriyor. Yaşanan bu durum karşısında hükümetten destek talep eden Diyarbakır İnşaat Malzemeleri Satıcıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Asım Asana, hükümetin bir an önce bu duruma el atmasını belirtti.  


İnşaat sektöründe bulunan esnaf ve sanatkarların zor bir süreçten geçtiğini belirten Diyarbakır İnşaat Malzemeleri Satıcıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Asım Asana, “2019 yılında 100 tane işi terk etmişler, 50 esnaftan yeni kayıt yapmış piyasa sıkıntılı esnaf zor durumda bir an önce hükümetimiz biran önce el atmalıdır. Türkiye ve Diyarbakır’ın bel kemiği inşaat sektörüdür esnaf siftah etmeden kepenk kapatmaktadır vergisini  ve bağkurunu ödiyediyemez hale geldi. Esnaf ve sanatkarlar zor bir süreçten geçtiğini belirterek, Hükümetin esnafı desteklemesi gerekiyor” dedi. 


“BAĞKUR VE VERGİLER DÜŞÜRÜLMELİ ESNAFA KİRA YARDIMI YAPILMALI” 


Piyasada yaşanan döviz artışları ve maliyetlerin artması nedeniyle esnafın zorlandığını, kredi çekerek ayakta kalmaya çalıştığını vurgulayan esnafın hükümetten gelecek destekleri dört gözle beklediğini vurgulayan Başkan Asana, “Esnafın desteklenmesi halinde ekonomi de olumlu yönde canlanacak. Esnaf canlanırsa piyasada çok büyük canlılık olur. Bağkur vergi dairesine esnaflar vergilerini bağkur taksitlerini yatıramamaktadır esnaflarımız kepenk kapatıyor.  Dükkan kiralarını ödiyemiz durumda esnaflarımız  odamıza aylıklarını ödiyemiyorlar Şu anda esnaf ve sanatkar dükkan kirasını, primlerini ve vergisini ödemekte zorlanıyor esnafımız piyasanız can damarıdır. Bağkur ve vergiler düşürülmelidir stopaj kaldırılmalıdır, esnaflara kira  desteği yapılmalıdır” diye konuştu. 

“KÜÇÜK ESNAF HER GEÇEN GÜN BİTİYOR” 


Esnafların neredeyse ailelerine bakamaz haline geldiğinin de altını çizen Başkan Asana, “Küçük esnaf her geçen gün bitiyor. Esnaflarımız ailelerine bakamaz  duruma geldiler  bu sebeple iflas eden esnaflar intihara kadar gidiyor bunlar bizleri derin üzmektedir. Elektriğini suyunu kirasını ödiyemez hale geldi esnaflarımız  esnafımız evinde huzursuz” dedi. 
 
 
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.