GÜNDEM Haber Girişi : 29 Mayıs 2018 00:40

İNSAN HAKLARI CEMİYETİ İKİNCİ KONGRESİNİ YAPTI

İNSAN HAKLARI CEMİYETİ İKİNCİ KONGRESİNİ YAPTI
2016 yılın Mayıs ayında kurulan İnsan Hakları Cemiyeti Diyarbakır Şubesi, önceki gün oldukça geniş bir katılımla 2. Olağan kongresini yaptı. Kongrede, Başkan Av. Mehmet Karadağ güven tazeledi.
D.BAKIR- Yaklaşık iki yıl önce kurulan ve başarılı çalışmalarıyla büyük takdir toplayan İnsan Hakları Cemiyeti, ikinci olağan kongresini yaptı. Başkanlığını Av. Mehmet Karadağ’ın yaptığı İnsan Hakları Cemiyeti Diyarbakır Şubesi’nin kongresi, oldukça geniş bir katılımla yapıldı. Kongreye, muhtelif siyasi partilere mensup yetkililer, Sivil Toplum Kuruluşları, Akademisyenler, Hukukçular, Yazarlar, Eğitimciler, ile yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 



ZALİME KARŞI MAZLUMUN YANINDA OLACAĞIZ 

Kur’an-ı Kerim tilavetin ardından, sinevizyon gösterisi yapılarak, Cemiyetin Diyarbakır ve ülkemiz genelinde bugüne kadar yaptığı ve bundan sonra yapmayı planladığı çalışmalar hakkında açıklayıcı bilgiler verildi.  Ardından bir konuşma yapan İnsan Hakları Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Başkanı Av. Mehmet Karadağ, şunları söyledi: 
Cenab-ı Allah; biz kullarına ‘Adaletli olmayı’ emir buyurmaktadır. Bu emir doğrultusunda, Diyarbekir sevdalısı bir grup arkadaşımla beraber, insan haklarının tesisi, korunması ve hak ihlallerinin olabildiğince engellenmesi amacıyla, Cemiyetimizin Diyarbakır Şubesini ihdas etmiş bulunmaktayız. İnsan haklarının ihlal edildiği bölgemizde, böyle bir cemiyetin kurulması, kuşkusuz büyük anlam taşımaktadır. İnsan haklarını, sonradan alınmış veya kazanılmış hak olarak asla görmüyoruz. 
Hazreti Adem'den beri İlahi Emirler’le bahşedilmiş haklardır, insan hakları. Kimsenin insan haklarını lütfetmeyeceğini düşünüyoruz. Bu anlamda diğer insan hakları yapılarıyla farklı bir yapıda ve farklı bir kulvarda olduğumuzun altını çizmek isterim. İnsan haklarının tespiti ya da talebi konusunda değil, aynı zamanda insan hakları ihlallerinin önlenmesi alanında, aktif bir şekilde teşkilatlanarak mücadele etmeyi düşünüyoruz. Zulmü yapan, haksızlığı yapan, kişi ve kurumların teşhir edilmesi de amaçlarımız arasında yer almaktadır.’


ÖZEL HABER.YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.