GENEL Haber Girişi : 09 Ağustos 2020 13:20

İNSAN SAĞLIĞINA ADANMIŞ BİR ÖMÜR:DR.CİHAN TEKİN

İNSAN SAĞLIĞINA ADANMIŞ BİR ÖMÜR:DR.CİHAN TEKİN
D.BAKIR- Göreve atandığı günden bu yana, sergilediği başarılı performansla, dikkatleri üzerine çeken Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, gerek vatandaşların ve gerekse Sağlık teşkilatında görev yapan tüm çalışanların haklı takdirini kazandı.

2019 yılının Aralık ayında başladığı görevinde, mesai kavramı gözetmeksizin çaba harcayan Dr. Cihan Tekin, mevcut sorunlara kalıcı ve köklü çözümler üretmek için ekibiyle birlikte kolları sıvayarak, başlattığı çok yönlü çalışmalarına devam etmekte.

Dini, dili, ırkı ve dünya görüşü ne olursa olsun, kapısını herkese açık tutan Dr. Cihan Tekin, tüm personelleriyle, vatandaşlarımıza en üst düzeyde sağlık hizmetleri sunabilmek için çaba harcıyor.


Sağlık Müdürlüğüne bağlı tüm kurum ve kuruluşların müdür ve yöneticileriyle sık sık bir araya gelerek istişarelerde bulunan, zaman zaman da sahaya inerek, hastaneler ve sağlık hizmeti sunan tüm kurumları ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceleyen Dr. Cihan Tekin ve kurmay kadrosunun azimli çalışmaları sonucu, Diyarbakır’da sağlık sorunları asgariye indi.


Hastalar ve hasta yakınları, yapılan çok yönlü çalışmalardan bir hayli memnun kalırken, Dr. Cihan Tekin’in sorunlara kalıcı ve köklü çözümler üretme noktasında gösterdiği samimi gayretler ve çabaların takdire şayan olduğu belirtiliyor.

 

Özellikle bulaşıcı pandemi (KOVİD 19) sürecinde, hizmet akışının akmaması ve olabildiğince daha geniş bir kitleye hitap etmesi hususunda, sürekli olarak hastane yöneticileriyle irtibat halinde olan, hastaların tedavi süreçlerini yakından takip eden Dr. Cihan Tekin, bu konuda da son derece başarılı bir sınav verdi.

 


‘İnsan merkezli yaklaşımla birey ve toplum sağlığını en üst düzeyde koruyabilmek, sağlık sorunlarına zamanında, uygun ve etkili çözümleri sunabilmek şiarıyla çıktığımız bu kutlu yolculukta, Sağlıklı hayat tarzının benimsendiği ve herkesin sağlık hakkına kolayca eriştiği bir Diyarbakır hedefine ulaşma vizyonuyla çalışmalarımıza geniş kapsamlı bir şekilde devam ediyoruz’ diyen Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, ekibiyle beraber çalışmalarına devam ediyor.


Adanmışlık ruhuyla çıktığı hizmet yolculuğunda, ‘Her gün üzerine katarak ilerleme’ düsturuyla, Sağlık kurumlarının daha verimli ve kaliteli hizmet sunabilmelerine zemin hazırlayan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ve tüm kurum çalışanları, ‘İnsan’ odaklı çalışmalarıyla, mevcut sorunları birer birer aşıyorlar.


Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı, Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Personel Hizmetleri ve Destek Hizmetleri Daire Başkanları, Başkan Yardımcılarının yanı sıra, İlçe Sağlık Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı tüm çalışanlarla, Diyarbakır Merkez ve bağlı tüm ilçelerinde hizmet standardı ve kalitesinin her geçen gün daha ileri gitmesi hususunda, sık sık brifing alan, toplantılar düzenleyerek, hastane ziyaretlerinde personellerin yanı sıra, hastalar ve yakınlarıyla görüşen Dr. Cihan Tekin’in bu gayretleri kısa zaman zarfında meyvelerini vererek, hizmet kalitesinin daha dart artmasını sağladı.

Hastanelerin başhekimleri, müdür ve idarecileriyle de sürekli temas halinde olan Dr. Cihan Tekin, ekibiyle beraber sık sık saha çalışmalarında bulunurken, özellikle bulaşıcı pandemi sürecinde de, başarılı bir grafik sergiledi.

 

SAĞLIKTA BEYAZ DEVRİM GERÇEKLEŞTİ

Göreve atandığında, Diyarbakır Sağlık Hizmetlerinde devrim yapacaklarını belirten Dr. Cihan Tekin, gerçekten de, birbiri ardına başarılı projelere imza attı.


‘Diyarbakır’da hayırlı ve güzel hizmetler yapmak için kolları sıvadık’ diyerek görevine başlayan Dr. Cihan Tekin, şunları söyledi: ‘Diyarbakır halkına hak ettiği hizmeti yapacağız. Diyarbakır, en iyi hizmeti almaya layık bir millettir. Tüm halkımıza eşit derecede hizmet edeceğiz. Hiç kimsenin kamu zararı oluşturmasına müsaade etmem. Bu noktada kimsenin milletimin alması gereken hizmetin önüne geçmesine müsaade etmem. Bu benim ne tavrıma ne de tarzıma uymaz. Diyarbakır halkının gönlü rahat olsun. Ben daha önce de görev yaptığım yerlerde devletime ve milletime hizmeti ön planda tuttum. Bugüne kadar devletimin ve milletimin tek bir kuruşuna halel getirmedim, bundan sonra da buna müsaade etmem.”


Dr. Tekin; ‘Biz liyakate, ehliyete ve sadakate önem veren insanlarız. Bu liyakat, ehliyet ve sadakat şahıslara değil devletimize ve milletimize olan bağlılıklardır. Bu doğrultuda düşünen, hizmet verecek herkesin başımızın üzerinde yeri var, bu arkadaşlarımızla devam edeceğiz. Bu mantığın dışında olanlarla da bizim bir arada bulunmamız mümkün değil. Devletimin milletime hizmet için gönderdiklerini israf edenler hakkında da tespitlerimiz doğrultusunda gereken neyse yapacağız’ dedi.

Çeyrek asra yakın bir süredir devlete ve millete hizmet ettiğini ifade eden Dr. Tekin; ‘23 yıldır bu sektörde milletime ve devletime hizmet ediyorum. Bu millet Kurtuluş Savaşı’nda sırt sırta kan döktü. Bu topraklar bizim için kutsaldır.

El birliği ve gönül birliğiyle, elimizden gelen en iyi hizmeti, mesai kavramı gözetmeksizin sarf ederek, bütün halkımıza en üst düzeyde hizmet sunacağız inşallah.


Kimsenin kamu zararı oluşturmasına müsaade etmem. Bu noktada kimsenin milletimin alması gereken hizmetin önüne geçmesine müsaade etmem. Bu benim ne tavrıma ne de tarzıma uymaz. Diyarbakır halkının gönlü rahat olsun. Ben daha önce de görev yaptığım yerlerde devletime ve milletime hizmeti ön planda tuttum. Bugüne kadar devletimin ve milletimin tek bir kuruşuna halel getirmedim, bundan sonra da buna müsaade etmem. Bu saatten sonra da aynı hizmetleri yürüteceğime ve Diyarbakır halkına hizmet edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın’ şeklinde duygularını dile getirdi.



DİYARBAKIR HALKI EN İYİ HİZMETİ ALMAYA LAYIKTIR”

Diyarbakır halkının hak ettiği hizmeti en iyi şekilde yerine getireceğini belirten Dr. Tekin, “Devletimin milletime hizmet için gönderdiklerini israf ederek, çarçur edenler hakkında da soruşturma neticesinde bir şey olursa gerekeni yaparız. . Biz vatanımız ve milletimize hizmet noktasında elimizden gelen tüm gayreti gösteririz. Diyarbakır halkının en iyi hizmeti almaya hakkı vardır. Bu doğrultuda gerek ben gerekse de çalışma arkadaşlarımız her türlü gayreti sarf edeceğimize Diyarbakır halkı emin olsun. Kamu zararı oluşturan veya hizmetin aksamasına sebep olanlar varsa onlarla asla çalışmayacağız. Bunun haricinde Diyarbakır halkına fedakâr bir şekilde hizmet eden arkadaşlarla devam edeceğiz’ dedi.


‘Ayrıca, haksız ve hukuksuz işlemler bu konuda tavrımız çok nettir. Elimizden gelen her türlü gayreti sarf etmek için buradayız. Devletimin ve milletimin aleyhinde olan hiçbir şeye müsaade etmem’ diyen Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, sözlerini şöyle tamamladı: ‘Bu konuda son derece karlı ve netim. Benim ve çoluk çocuğumun kursağından bir tek kuruş haram lokma geçmedi.


Rabbim bundan sonra da nasip etmesin inşallah’.

 

DİYARBAKIR İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. CİHAN TEKİN’İN ÖZGEÇMİŞİ

1971 yılında Elazığ’da dünyaya geldi. 1996 yılında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesinden, 2015 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sağlık Kurumları Yönetimi Yüksek Lisans Programından mezun oldu.




Konya ve Elazığ illerimizde Sağlık Ocağı Tabipliği, Acil Sağlık Hizmetleri Ambulans Hekimliği ve Acil Servis Hekimliği yaptı. 2007 – 2010 yılları arasında Elazığ İl Sağlık Müdür Yardımcısı, 2010-2011 yılları arasında Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü, 2011-2012 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Müşavirliği, 2012-2017 yılları arasında Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, 2017-2019 yılları arasında Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

2019 yılı Aralık ayından itibaren Diyarbakır İl Sağlık Müdürü olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

ÖZEL HABER: YILMAZ ACU

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.