GÜNDEM Haber Girişi : 22 Aralık 2023 21:22

İPEK: SUR YORGUN, SUR’UN YAŞADIKLARI BELLİ

İPEK: SUR YORGUN, SUR’UN YAŞADIKLARI BELLİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da son günlerde dile getirdiği fahiş kira fiyatları gündemden düşmüyor. Kira zamlarında yüzde 25 sınırı uygulaması hayata geçse de birçok kiracı fahiş fiyatlar ödemeye devam ediyor. Bu sırada Kültür ve Turizm Bakanlığ

Diyarbakır’ın tarihi Sur İlçesi’nde bulunan tarihi Kervansaray Oteli’ni işleten uzun bir süre Diyarbakırspor Kulübü Başkanlığı yapan, Hotel Büyük Kervansaray ve Büyük Mardin Otellerinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Diyarbakırlı İş adamı Mehmet İpek, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün uyguladığı fahiş kira oranlarını eleştirdi.

“SUR YORGUN, SUR’UN YAŞADIKLARI BELLİ”

Sur’da bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün kiracılarına yüzde 600’lere varan zamlar yaptığını dile getiren İpek, “Sur bölgesinin yüzde 80’ni Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün kiracısıdır. Kira zam oranlarının artışları çok yüksek.  Sur yorgun, Sur’un yaşadıkları belli, bizde yorgunuz, kurumlarımızda yorgun, bizlerde diyoruz ki bizler daha fazla birbirimizi yormayalım hep destek olalım birbirimize. Bir an önce Sur’u hakettiği yere getirelim. Birbirimizle uğraşmakla bir şey kazanamayız, hepimiz omuz omuza verelim destek içinde Sur’u ve Diyarbakır’ı güzel yerlere getirelim” diye konuştu.

Etiketler : Cumhurbaşkan ı Recep Tayyip Erdoğan Vakıflar Genel Müd.kira Zam.Mehmet Ipek