GENEL Haber Girişi : 03 Aralık 2020 13:08

İş adamı Bedirhan Akyol'dan Engelliler Günü Mesajı

İş adamı Bedirhan Akyol'dan Engelliler Günü Mesajı
İş adamı Bedirhan Akyol'dan Engelliler Günü Mesajı

ZANA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bedirhan Akyol, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

Dünya üzerinde iyi ve güzele dair ne varsa savunan, her daim hakkın ve adaletin tarafında olan ZANA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bedirhan Akyol , 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
 


Mesajında engellilerin sadece bir gün değil 365 gün hatırlanıp, koruyup, gözetilmesi gerektiğini belirten Akyol, "Birey doğuştan ya da sonradan çevresel koşullardan dolayı engelli kalabilir. Bunun için aslında hepimiz birer engelli adayıyız . Engelli olmak bir eksiklik ya da utanç duyulacak bir şey değildir aslında.


 Çünkü engelli olmak bizim elimizde olan bir şey değildir . Çeşitli engeller vardır. Görme , işitme gibi. Bu ve benzeri engelli olan insanlara elimizden gelen her türlü yardımı yapmalıyız. Onların da sosyal hayatta aktif olabilmesi için, onlara istediği görevler verilmeli ve kendilerini iyi hissettirmeleri devlet tarafından sağlanmalıdır " dedi.
 
Asıl engelli kişilerin vicdanı olmayan kimseler olduğunu da belirten  Bedirhan Akyol, "Engelli olan kardeşlerimizi çok sevmeliyiz , onlara zarar verecek tavır ve davranışlardan kaçınmalıyız. Biz de engelli olabilirdik diye kendimizi onların yerine koyarak empati kurma becerisine sahip olmalıyız. İnsan engelli olabilir asıl engelli kişiler ahlaktan yoksun , vicdanı olmayan kimselerdir.

 


 Bunun engelli kimseler için özel eğitim dersleri verilmeli , engelli çocuklara her türlü destek sağlanmalı ve onlara moral vermeliyiz . Engelli insanlara duyulan saygı tüm insanlığa duyulan saygıdır" diye konuştu.
 


Öte yandan, İşadamı Bedirhan Akyol 3 Aralık Dünya Engelliler Gününe hitaben şu anlamlı sözleri de sarf etti:
 
"Engelliler bir toplumun aynasıdır.''
 
''Engellilerin sabrına ve azmine hayran olmamak elde değildir.''
 
'' Engelli olmak sorun değil, engelliye engel olmak sorundur.''
 
''Tohum toprağa, engelli topluma emanettir.''
 
''Özel eğitim olmadan çağdaş eğitim olmaz.''

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.