GENEL Haber Girişi : 08 Haziran 2020 13:40

İşadamı Mücahit Can’dan kamuoyuna açıklama

İşadamı Mücahit Can’dan kamuoyuna açıklama
31 yıl önce 1989 yılında Diyarbakırlı bir iş adamından satın aldığım, Silvan Köprüsü’nün üst kısmında bulunan, Kültürel Mirası Koruma Sahası dışında mülkiyeti şahsıma ait, 323 dönümlük arazimde yaptığım ‘Arazi Islah’ çalışmalarıyla ilgili açıklamamdır:

Arazimdeki engebeleri düzelterek su birikintilerinin tehlikeli durumunu ortadan kaldırmak, sivrisinek bataklığına dönüşen yerleri rehabilite etmek ve kontolsüz bir şekilde nehre girerek boğulma tehlikesi ile karşı karşıya kalan çocuklarımızı tehlikeden uzak tutabilmek için yaklaşık üç yıldır arazi ıslah çalışması yapmaktayım.


Saha düzeltme çalışmalarımız bittikten sonra, su temalı yeşil bir kent parkı için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Fırsat buldukça gerek ülkemizde, gerekse yurt dışında bulunan birçok önemli örnekleri gezerek inceleme yaptık. Bu konuda iyi düzeyde bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. İnşallah kısa sürede şehrimizde ailelerin güven içerisinde yürüyüş yapabilecekleri, kamelyalarında keyifli vakit geçirerek dinlenebilecekleri, gençlerin bisikletlerini sürebilecekleri, çocukların çeşitli oyun parklarında eğlenebilecekleri özel bir ‘Yeşil Park’ projesi gerçekleştirmiş olacağız.


Bu amaçla önümüzdeki günlerde bir proje yarışması düzenleyeceğiz. Akabinde uzman bir jüri heyetinin seçeceği projeye karar verip işe başlayacağız. Basın mensubu bir hemşehrimizin iyi niyetle ama bilgimin dışında sosyal medyada yaptığı bir paylaşım yanlış anlaşılmaya neden olmuştur. Bu projede AVM yapmak gibi bir düşüncemiz yoktur. Tamamen açık alanlar söz konusu olacaktır. Kamuoyunun bilgisine arz ederim. Saygılarımla, Mücahit Can
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Veysi Bozkuş 09 Haziran 2020 00:00

    Hayırlı olsun inşallah Rabbim emeginizi boşa çıkarmaz.